Met laptop en iPad op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tablets
Tablets
Volgens een onderzoek dat Zoover hield onder bijna 2000 respondenten blijkt dat bijna 50 procent van de vakantiegangers een laptop of een tablet als een iPad mee. Daarom is het voor  75 procent van de mensen dan ook belangrijk dat ze op hun vakantieadres toegang hebben tot internet en daar wordt rekening mee gehouden bij het boeken van de camping of het hotel. Meer dan 60 procent wenst WiFi ontvangst op het hele terrein.

Bijna 30% is tevreden met een centraal punt bij bijvoorbeeld de receptie. Voor slecht 4% is mobiel internet afdoende.

Vermaak
Bij 62 procent van de reizigers treffen we 2 of 3 boeken aan in de koffer. De e-reader stijgt in populariteit en daar staan gemiddeld 9 boeken op. Ruim 50 procent van de mensen neemt tijdschriften mee. Puzzelboekjes en ouderwetse gezelschapsspelletjes zorgen bij 40 procent van de mensen voor vermaak. De spelcomputer is minder populair en mag slechts met 6 procent van de mensen mee.  Een muziekje voor tijdens de reis of op het strand doet het ook goed: Mp-3 spelers  zoals de iPod gaan in zo’n 24% van de koffers mee. De laptop is voor een kwart van de respondenten onderdeel van de bagage.
 
Van de 12 procent van de Nederlanders die een fiets meeneemt op vakantie zet 80 procent de tweewieler op de trekhaak. Een stijgend aantal fietsen is een e-bike.
Als je een laptop of iPad meeneemt, zorg dan voor een goede reisverzekering.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder