Met laptop en iPad op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tablets
Tablets
Volgens een onderzoek dat Zoover hield onder bijna 2000 respondenten blijkt dat bijna 50 procent van de vakantiegangers een laptop of een tablet als een iPad mee. Daarom is het voor  75 procent van de mensen dan ook belangrijk dat ze op hun vakantieadres toegang hebben tot internet en daar wordt rekening mee gehouden bij het boeken van de camping of het hotel. Meer dan 60 procent wenst WiFi ontvangst op het hele terrein.

Bijna 30% is tevreden met een centraal punt bij bijvoorbeeld de receptie. Voor slecht 4% is mobiel internet afdoende.

Vermaak
Bij 62 procent van de reizigers treffen we 2 of 3 boeken aan in de koffer. De e-reader stijgt in populariteit en daar staan gemiddeld 9 boeken op. Ruim 50 procent van de mensen neemt tijdschriften mee. Puzzelboekjes en ouderwetse gezelschapsspelletjes zorgen bij 40 procent van de mensen voor vermaak. De spelcomputer is minder populair en mag slechts met 6 procent van de mensen mee.  Een muziekje voor tijdens de reis of op het strand doet het ook goed: Mp-3 spelers  zoals de iPod gaan in zo’n 24% van de koffers mee. De laptop is voor een kwart van de respondenten onderdeel van de bagage.
 
Van de 12 procent van de Nederlanders die een fiets meeneemt op vakantie zet 80 procent de tweewieler op de trekhaak. Een stijgend aantal fietsen is een e-bike.
Als je een laptop of iPad meeneemt, zorg dan voor een goede reisverzekering.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder