Met laptop en iPad op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tablets
Tablets
Volgens een onderzoek dat Zoover hield onder bijna 2000 respondenten blijkt dat bijna 50 procent van de vakantiegangers een laptop of een tablet als een iPad mee. Daarom is het voor  75 procent van de mensen dan ook belangrijk dat ze op hun vakantieadres toegang hebben tot internet en daar wordt rekening mee gehouden bij het boeken van de camping of het hotel. Meer dan 60 procent wenst WiFi ontvangst op het hele terrein.

Bijna 30% is tevreden met een centraal punt bij bijvoorbeeld de receptie. Voor slecht 4% is mobiel internet afdoende.

Vermaak
Bij 62 procent van de reizigers treffen we 2 of 3 boeken aan in de koffer. De e-reader stijgt in populariteit en daar staan gemiddeld 9 boeken op. Ruim 50 procent van de mensen neemt tijdschriften mee. Puzzelboekjes en ouderwetse gezelschapsspelletjes zorgen bij 40 procent van de mensen voor vermaak. De spelcomputer is minder populair en mag slechts met 6 procent van de mensen mee.  Een muziekje voor tijdens de reis of op het strand doet het ook goed: Mp-3 spelers  zoals de iPod gaan in zo’n 24% van de koffers mee. De laptop is voor een kwart van de respondenten onderdeel van de bagage.
 
Van de 12 procent van de Nederlanders die een fiets meeneemt op vakantie zet 80 procent de tweewieler op de trekhaak. Een stijgend aantal fietsen is een e-bike.
Als je een laptop of iPad meeneemt, zorg dan voor een goede reisverzekering.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder