Nederlander in Tanzania vermoord

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Serengeti
Serengeti
Bij een overval op een lodge net buiten het wildreservaat Serengeti in Tanzania is woensdagavond een Nederlandse toerist doodgeschoten. Ook een Tanzaniaanse medewerker van de lodge kwam om het leven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bericht bevestigd. Volgens de manager van Moivaro Lodge vielen tien gewapende overvallers het luxe tentenkamp binnen en schoten een medewerker dood. Daarna begonnen ze aan een zoektocht naar buit in de 35 kamers van de lodge.
Op het moment van de overval waren zo’n 40 gasten aanwezig. De 57-jarige Nederlander was samen met zijn vrouw in hun kamer toen de overvallers binnenkwamen en hem in zijn rug schoten. Ondanks dat hij direct na de overval naar een klein ziekenhuis in de buurt werd gebracht overleed hij voor hulp geboden kon worden.
 
Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Tanzania en de Tanzaniaanse regering neemt de overval dan ook hoog op. De president heeft zich persoonlijk met de situatie bemoeid en is geschokt door het incident. De politie is inmiddels een klopjacht begonnen op de daders die na de overval het bos in gevlucht zijn.
De vrouw van de neergeschoten Nederlander wordt bijgestaan door de Nederlandse ambassadeur en de reisorganisatie waarmee het echtpaar op reis was.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder