Nederlander in Tanzania vermoord

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Serengeti
Serengeti
Bij een overval op een lodge net buiten het wildreservaat Serengeti in Tanzania is woensdagavond een Nederlandse toerist doodgeschoten. Ook een Tanzaniaanse medewerker van de lodge kwam om het leven. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het bericht bevestigd. Volgens de manager van Moivaro Lodge vielen tien gewapende overvallers het luxe tentenkamp binnen en schoten een medewerker dood. Daarna begonnen ze aan een zoektocht naar buit in de 35 kamers van de lodge.
Op het moment van de overval waren zo’n 40 gasten aanwezig. De 57-jarige Nederlander was samen met zijn vrouw in hun kamer toen de overvallers binnenkwamen en hem in zijn rug schoten. Ondanks dat hij direct na de overval naar een klein ziekenhuis in de buurt werd gebracht overleed hij voor hulp geboden kon worden.
 
Toerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor Tanzania en de Tanzaniaanse regering neemt de overval dan ook hoog op. De president heeft zich persoonlijk met de situatie bemoeid en is geschokt door het incident. De politie is inmiddels een klopjacht begonnen op de daders die na de overval het bos in gevlucht zijn.
De vrouw van de neergeschoten Nederlander wordt bijgestaan door de Nederlandse ambassadeur en de reisorganisatie waarmee het echtpaar op reis was.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder