Betalen voor stoelen naast elkaar

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Stoelen in vliegtuig
Stoelen in vliegtuig
Het lijkt zo gewoon, gezellig naast je familie zitten in het vliegtuig. Maar in Amerika moet je daar sinds vorig jaar bij een aantal luchtvaartmaatschappijen op binnenlandse vluchten al extra voor betalen, net als voor een raam- of gangplaats. De kans bestaat dat dit in de toekomst ook andere maatschappijen extra kosten in rekening zullen brengen om bij elkaar te kunnen zitten.

De tijd dat een vliegticket all-inclusive is, lijkt vrijwel voorbij. We zijn al gewend dat we bij een toenemend aantal luchtvaartmaaschappijen extra moeten betalen voor het inchecken van je bagage, en zelfs al voor je handbagage. En wil je als eerste het vliegtuig in of uit dan moet je ook daarvoor, soms diep, in de buidel tasten.
De reden voor de toeslag is dat maatschappijen de plekken die gewild zijn, zoals gang- en raamplaatsen, willen reserveren voor bijvoorbeeld de leden van hun 'frequent flyer' programma's en voor zakenreizigers, die soms twee tot drie keer zoveel betalen voor hun ticket omdat ze last-minute boeken. Zij komen dan terecht op de middelste stoel en dat willen maatschappijen als American, Delta Air Lines, Frontier Airlines en United Airlines met de extra betaling voorkomen. Delta, JetBlue Airways en United rekenen voorlopig alleen nog iets extra's voor als je meer beenruimte wilt.
 
Automatisch de middenstoel
Maar het kan nog erger. Sommige maatschappijen, vooral de kleinere, rekenen ook nog eens een extra heffing van rond de 15 dollar per stoel bij het online inchecken. Delta introduceerde onlangs het Basic Economy tarief waarbij je simpelweg alleen op de minder gewilde plaatsen, de middenstoelen, wordt ingedeeld.
Dat het bijbetalen om bij je familie te zitten extreme vormen aanneemt vertelt het verhaal van persbureau Associated Press (AP): een van de fotografen van het persbureau moest maar liefst 114 dollar extra  betalen om naast zijn vrouw en hun vierjarige dochter te kunnen zitten tijdens de vlucht van Forth Worth in Texas naar Orlando in Florida.

Reacties

 
#1 Henny 28-05-2012 19:21
Je zou maar met een paar kleine kinderen reizen. Eentje voorin, de baby achterin en de ouders ergens verspreid. Handig.
Melden aan beheerder
 
 
#2 Paul 03-04-2014 22:15
Vueling laat je ook extra betalen voor het ...ine inchecken van een stoel. willekeurige plekken zijn op en je bent verplicht 5, 7 of 14 euro extra te betalen.. ongelooflijk! slechte zaak!
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder