Toverland Leukste Uitje van Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Toverland
Toverland
Het is geen sprookje: Attractiepark Toverland in Sevenum Noord-Limburg is winnaar van de titel 'Leukste Uitje van Nederland' 2012. Het attractiepark kreeg de bijbehorende prijs overhandigd van Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB. De winnaar bleef de Efteling en Ouwehands Dierenpark, die ook in de race waren voor de titel, voor.

Ruim 50.000 leden van de ANWB brachten hun stem uit via ‘Het Land van ANWB’. De winnende uitjes zijn beoordeeld door ANWB-leden. Een jury koos de winnaar van ‘Het meest innovatie uitje van 2012’ en wees De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën als winnaar aan. De jury koos De Koe-safari vanwege het duurzame en vernieuwende karakter en de samenwerking met partners in de omgeving.

Een overzicht van de winnaars ‘Leukste Uitje’:
Categorie landelijk
Attractiepark Toverland, Sevenum (Noord-Limburg)
 
Categorie provincie
 • Drenthe                     Drouwenerzand Attractiepark, Drouwen
 • Flevoland                  Orchideeën Hoeve Luttelgeest, Luttelgeest 
 • Friesland                   Dagje Ameland 
 • Gelderland                 Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem 
 • Groningen                  Kinderboerderij Winschoten, Winschoten 
 • Limburg                      GaiaZOO, Kerkrade 
 • Noord-Brabant           De Loonse en Drunense duinen, Loon op Zand 
 • Noord-Holland           Marinemuseum, Den Helder 
 • Overijssel                   Kinderboerderij Dondertman, Holten 
 • Utrecht                       Spoorwegmuseum, Utrecht 
 • Zeeland                      Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin, Kwadendamme 
 • Zuid-Holland               Miniworld, Rotterdam
 
Categorie innovatie
De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën (Overijssel)

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder