Toverland Leukste Uitje van Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Toverland
Toverland
Het is geen sprookje: Attractiepark Toverland in Sevenum Noord-Limburg is winnaar van de titel 'Leukste Uitje van Nederland' 2012. Het attractiepark kreeg de bijbehorende prijs overhandigd van Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB. De winnaar bleef de Efteling en Ouwehands Dierenpark, die ook in de race waren voor de titel, voor.

Ruim 50.000 leden van de ANWB brachten hun stem uit via ‘Het Land van ANWB’. De winnende uitjes zijn beoordeeld door ANWB-leden. Een jury koos de winnaar van ‘Het meest innovatie uitje van 2012’ en wees De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën als winnaar aan. De jury koos De Koe-safari vanwege het duurzame en vernieuwende karakter en de samenwerking met partners in de omgeving.

Een overzicht van de winnaars ‘Leukste Uitje’:
Categorie landelijk
Attractiepark Toverland, Sevenum (Noord-Limburg)
 
Categorie provincie
 • Drenthe                     Drouwenerzand Attractiepark, Drouwen
 • Flevoland                  Orchideeën Hoeve Luttelgeest, Luttelgeest 
 • Friesland                   Dagje Ameland 
 • Gelderland                 Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem 
 • Groningen                  Kinderboerderij Winschoten, Winschoten 
 • Limburg                      GaiaZOO, Kerkrade 
 • Noord-Brabant           De Loonse en Drunense duinen, Loon op Zand 
 • Noord-Holland           Marinemuseum, Den Helder 
 • Overijssel                   Kinderboerderij Dondertman, Holten 
 • Utrecht                       Spoorwegmuseum, Utrecht 
 • Zeeland                      Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin, Kwadendamme 
 • Zuid-Holland               Miniworld, Rotterdam
 
Categorie innovatie
De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën (Overijssel)

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder