Toverland Leukste Uitje van Nederland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Toverland
Toverland
Het is geen sprookje: Attractiepark Toverland in Sevenum Noord-Limburg is winnaar van de titel 'Leukste Uitje van Nederland' 2012. Het attractiepark kreeg de bijbehorende prijs overhandigd van Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB. De winnaar bleef de Efteling en Ouwehands Dierenpark, die ook in de race waren voor de titel, voor.

Ruim 50.000 leden van de ANWB brachten hun stem uit via ‘Het Land van ANWB’. De winnende uitjes zijn beoordeeld door ANWB-leden. Een jury koos de winnaar van ‘Het meest innovatie uitje van 2012’ en wees De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën als winnaar aan. De jury koos De Koe-safari vanwege het duurzame en vernieuwende karakter en de samenwerking met partners in de omgeving.

Een overzicht van de winnaars ‘Leukste Uitje’:
Categorie landelijk
Attractiepark Toverland, Sevenum (Noord-Limburg)
 
Categorie provincie
 • Drenthe                     Drouwenerzand Attractiepark, Drouwen
 • Flevoland                  Orchideeën Hoeve Luttelgeest, Luttelgeest 
 • Friesland                   Dagje Ameland 
 • Gelderland                 Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem 
 • Groningen                  Kinderboerderij Winschoten, Winschoten 
 • Limburg                      GaiaZOO, Kerkrade 
 • Noord-Brabant           De Loonse en Drunense duinen, Loon op Zand 
 • Noord-Holland           Marinemuseum, Den Helder 
 • Overijssel                   Kinderboerderij Dondertman, Holten 
 • Utrecht                       Spoorwegmuseum, Utrecht 
 • Zeeland                      Berkenhof’s Tropical Zoo & Vlindertuin, Kwadendamme 
 • Zuid-Holland               Miniworld, Rotterdam
 
Categorie innovatie
De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën (Overijssel)

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder