Kinderen toch sneller eigen paspoort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

paspoort
paspoort
Tevredenheid bij de ANVR over de extra maatregelen, die minister Spies (Binnenlandse Zaken) gisteren heeft toegezegd tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer om er voor te zorgen dat paspoorten op tijd kunnen worden verstrekt aan kinderen die nu nog staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders.

Aanleiding voor de problemen is een EU-besluit op grond waarvan vanaf 26 juni 2012 alle kinderen zelf een eigen paspoort moeten hebben en niet meer mogen reizen als zij staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Van de bijna 850.000 bijgeschreven kinderen hebben er op dit moment zo’n 300.000 nog geen eigen reisdocument. Door de extra aanvraagdrukte voor een paspoort dreigde deze groep pas op 1 september een paspoort te ontvangen.
Brandbrief
De ANVR stuurde daarom begin april een brandbrief aan minister Spies en vroeg ook bij kamerleden aandacht voor het risico dat honderdduizenden gezinnen geen vakantie konden boeken of hun vakantie moesten annuleren omdat ze niet op tijd een paspoort voor hun kinderen zouden krijgen.

De minister blijkt een extra drukmachine voor paspoorten en extra papier te hebben besteld. Daarnaast wordt bij de drukker de huidige 2-ploegendienst omgezet in een 3-ploegendienst. Gemeenten hanteren verlengde openingstijden en krijgen dagelijks instructies. Er worden nog andere noodmaatregelen achter de hand gehouden, maar de minister heeft de verwachting uitgesproken alle paspoortaanvragen binnen een redelijke tijd te kunnen afhandelen. Hiervoor is wel nodig dat de ouders op tijd (en niet een paar dagen voor vertrek) het document voor hun kinderen aanvragen.

Met de concrete toezeggingen voor capaciteitsuitbreiding en aanpassing voor de uitgifte van paspoorten komt minister Spies tegemoet aan het dringende verzoek van de ANVR en de ANWB, zodat de vakantie van veel gezinnen niet in het water zal vallen.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder