Kinderen toch sneller eigen paspoort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

paspoort
paspoort
Tevredenheid bij de ANVR over de extra maatregelen, die minister Spies (Binnenlandse Zaken) gisteren heeft toegezegd tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer om er voor te zorgen dat paspoorten op tijd kunnen worden verstrekt aan kinderen die nu nog staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders.

Aanleiding voor de problemen is een EU-besluit op grond waarvan vanaf 26 juni 2012 alle kinderen zelf een eigen paspoort moeten hebben en niet meer mogen reizen als zij staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Van de bijna 850.000 bijgeschreven kinderen hebben er op dit moment zo’n 300.000 nog geen eigen reisdocument. Door de extra aanvraagdrukte voor een paspoort dreigde deze groep pas op 1 september een paspoort te ontvangen.
Brandbrief
De ANVR stuurde daarom begin april een brandbrief aan minister Spies en vroeg ook bij kamerleden aandacht voor het risico dat honderdduizenden gezinnen geen vakantie konden boeken of hun vakantie moesten annuleren omdat ze niet op tijd een paspoort voor hun kinderen zouden krijgen.

De minister blijkt een extra drukmachine voor paspoorten en extra papier te hebben besteld. Daarnaast wordt bij de drukker de huidige 2-ploegendienst omgezet in een 3-ploegendienst. Gemeenten hanteren verlengde openingstijden en krijgen dagelijks instructies. Er worden nog andere noodmaatregelen achter de hand gehouden, maar de minister heeft de verwachting uitgesproken alle paspoortaanvragen binnen een redelijke tijd te kunnen afhandelen. Hiervoor is wel nodig dat de ouders op tijd (en niet een paar dagen voor vertrek) het document voor hun kinderen aanvragen.

Met de concrete toezeggingen voor capaciteitsuitbreiding en aanpassing voor de uitgifte van paspoorten komt minister Spies tegemoet aan het dringende verzoek van de ANVR en de ANWB, zodat de vakantie van veel gezinnen niet in het water zal vallen.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder