Kinderen toch sneller eigen paspoort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

paspoort
paspoort
Tevredenheid bij de ANVR over de extra maatregelen, die minister Spies (Binnenlandse Zaken) gisteren heeft toegezegd tijdens een commissievergadering in de Tweede Kamer om er voor te zorgen dat paspoorten op tijd kunnen worden verstrekt aan kinderen die nu nog staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders.

Aanleiding voor de problemen is een EU-besluit op grond waarvan vanaf 26 juni 2012 alle kinderen zelf een eigen paspoort moeten hebben en niet meer mogen reizen als zij staan bijgeschreven in het paspoort van hun ouders. Van de bijna 850.000 bijgeschreven kinderen hebben er op dit moment zo’n 300.000 nog geen eigen reisdocument. Door de extra aanvraagdrukte voor een paspoort dreigde deze groep pas op 1 september een paspoort te ontvangen.
Brandbrief
De ANVR stuurde daarom begin april een brandbrief aan minister Spies en vroeg ook bij kamerleden aandacht voor het risico dat honderdduizenden gezinnen geen vakantie konden boeken of hun vakantie moesten annuleren omdat ze niet op tijd een paspoort voor hun kinderen zouden krijgen.

De minister blijkt een extra drukmachine voor paspoorten en extra papier te hebben besteld. Daarnaast wordt bij de drukker de huidige 2-ploegendienst omgezet in een 3-ploegendienst. Gemeenten hanteren verlengde openingstijden en krijgen dagelijks instructies. Er worden nog andere noodmaatregelen achter de hand gehouden, maar de minister heeft de verwachting uitgesproken alle paspoortaanvragen binnen een redelijke tijd te kunnen afhandelen. Hiervoor is wel nodig dat de ouders op tijd (en niet een paar dagen voor vertrek) het document voor hun kinderen aanvragen.

Met de concrete toezeggingen voor capaciteitsuitbreiding en aanpassing voor de uitgifte van paspoorten komt minister Spies tegemoet aan het dringende verzoek van de ANVR en de ANWB, zodat de vakantie van veel gezinnen niet in het water zal vallen.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder