Alarm over Spaanse wegen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Weg in Spanje
Weg in Spanje
Een waarschuwing voor iedere vakantieganger, die binnenkort met de auto, motor of fiets in Spanje gaat rijden. Het wegennet van het land verkeert in een ‘alarmerend slechte staat’, concludeert de nationale vereniging voor wegen (AEC) op basis van recent onderzoek. Om de wegen weer een beetje op orde te krijgen, is op korte termijn 5,4 miljoen euro nodig: 1,6 miljoen voor rijkswegen en 3,8 miljoen voor wegen, die onder beheer vallen van de autonome deelregio’s.

De AEC analyseerde voor haar onderzoek 3600 weggedeelten met een lengte van elk 100 kilometer. Hieruit kwam naar voren dat vooral het wegdek op veel plaatsen niet aan de vereisten voldoet. De algemene staat van het wegennet wordt vergeleken met die in de jaren ’80, zo valt te lezen in de krant El País.

Veiligheid in geding

Naast miljoenen voor het wegdek zelf is er ook veel geld nodig voor andere voorzieningen zoals veiligheid, aldus de AEC. Zo voldoet de wegsignalering volgens de vereniging nog wel, maar is het wenselijk om binnen enkele jaren 90.000 borden op rijkswegen en 240.000 langs het regionale wegennet te vernieuwen. Daarnaast is de straatverlichting een bron van zorg. Als gevolg van de economische crisis staat 21% van de verlichting niet aan. Bovendien is daarbuiten al 59% van het wegennet onvoldoende verlicht.

Liever wandelen in Spanje? Bekijk dan het aanbod van Sawadee in de Sierra Nevada, Sierra Aitana en Picos de Europa.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder