Alarm over Spaanse wegen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Weg in Spanje
Weg in Spanje
Een waarschuwing voor iedere vakantieganger, die binnenkort met de auto, motor of fiets in Spanje gaat rijden. Het wegennet van het land verkeert in een ‘alarmerend slechte staat’, concludeert de nationale vereniging voor wegen (AEC) op basis van recent onderzoek. Om de wegen weer een beetje op orde te krijgen, is op korte termijn 5,4 miljoen euro nodig: 1,6 miljoen voor rijkswegen en 3,8 miljoen voor wegen, die onder beheer vallen van de autonome deelregio’s.

De AEC analyseerde voor haar onderzoek 3600 weggedeelten met een lengte van elk 100 kilometer. Hieruit kwam naar voren dat vooral het wegdek op veel plaatsen niet aan de vereisten voldoet. De algemene staat van het wegennet wordt vergeleken met die in de jaren ’80, zo valt te lezen in de krant El País.

Veiligheid in geding

Naast miljoenen voor het wegdek zelf is er ook veel geld nodig voor andere voorzieningen zoals veiligheid, aldus de AEC. Zo voldoet de wegsignalering volgens de vereniging nog wel, maar is het wenselijk om binnen enkele jaren 90.000 borden op rijkswegen en 240.000 langs het regionale wegennet te vernieuwen. Daarnaast is de straatverlichting een bron van zorg. Als gevolg van de economische crisis staat 21% van de verlichting niet aan. Bovendien is daarbuiten al 59% van het wegennet onvoldoende verlicht.

Liever wandelen in Spanje? Bekijk dan het aanbod van Sawadee in de Sierra Nevada, Sierra Aitana en Picos de Europa.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder