Vakantiebeurs lokt 65.000 mensen naar Utrecht

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantiebeurs 2023©puuropreis
Vakantiebeurs 2023©puuropreis

De Vakantiebeurs 2023 heeft 65.000 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht getrokken. Het was de eerste ‘fysieke’ beurs na twee jaar van corona-aanpassingen. Begin 2020 trok de Vakantiebeurs nog meer dan 100.000 belangstellenden. Desondanks kijkt de organisatie zeer tevreden terug op de 52ste editie.

Beursmanager Marleen Rompen van de Vakantiebeurs spreekt van’ een mooi resultaat na veel onzekere tijden in de reisbranche’. “Ondanks dat we met vijf beurshallen er één minder hadden dan de vorige editie, is het aantal bezoekers per vierkante meter hetzelfde gebleven. We hebben van veel exposanten vernomen dat hun stands goed werden bezocht en er veel reizen zijn geboekt. Bezoekers waren geïnteresseerd en doelgericht op zoek naar reisinspiratie. Van bezoekers hebben we veel positieve reacties ontvangen over activiteiten als indoor surfen, de duiktank en de wereldgerechten die men kon proeven.”

'Veel kwalitatieve bezoekers'

Op de website van de Jaarbeurs tonen ook enkele exposanten zich tevreden over de jongste Vakantiebeurs, onder wie Tessa Hoogduin-Meerman van Corendon. “We stonden deze editie met de grootste stand ooit op de Vakantiebeurs. De Corendon Club House is alle dagen drukbezocht door enthousiaste potentiële klanten en veel van onze partners en relaties. We kijken terug op een succesvolle beurs.” Een ander positief geluid komt van Amanda Krans-Schouten, marketingmanager bij Holland America Line: “Veel kwalitatieve bezoekers, ze weten veel gerichter wat ze willen en zoeken in een vakantie, verrassend is de wens naar verre bestemmingen zoals Azië en het Caribisch gebied in tegenstelling tot voorgaande jaren.”

Traditioneel was voor de Vakantiebeurs voor consumenten ook de Vakdag voor reisprofessionals. Op woensdag 11 januari kwamen er 8000 naar de Jaarbeurs voor zakelijke besprekingen of anderszins, tegen meer dan 12.000 in 2020.

De 53ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 10 tot en met 14 januari 2024, eveneens in de Jaarbeurs. De eerste dag is wederom alleen bestemd voor reisprofessionals, de andere vier dagen is er alle ruimte voor consumenten om ‘in één dag de wereld te ontdekken’.

Zoek en boek je vakantie

Je kunt voor de beste deals voor vliegtickets terecht bij Skyscanner

Heb je nieuwe koffers, tassen of andere reisartikelen nodig? Kijk dan eens bij Bagageonline of bij Bol.com

Ontdek de leukste vakanties bij FOX Verre reizen van ANWB

Bestel alvast je entreetickets voor musea, attracties etc bij Get your guide Activiteiten

Ontdek de wereld met Corendon, TUI of Sunweb

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder