Vakantiebeurs lokt 65.000 mensen naar Utrecht

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Vakantiebeurs 2023©puuropreis
Vakantiebeurs 2023©puuropreis

De Vakantiebeurs 2023 heeft 65.000 bezoekers naar de Jaarbeurs in Utrecht getrokken. Het was de eerste ‘fysieke’ beurs na twee jaar van corona-aanpassingen. Begin 2020 trok de Vakantiebeurs nog meer dan 100.000 belangstellenden. Desondanks kijkt de organisatie zeer tevreden terug op de 52ste editie.

Beursmanager Marleen Rompen van de Vakantiebeurs spreekt van’ een mooi resultaat na veel onzekere tijden in de reisbranche’. “Ondanks dat we met vijf beurshallen er één minder hadden dan de vorige editie, is het aantal bezoekers per vierkante meter hetzelfde gebleven. We hebben van veel exposanten vernomen dat hun stands goed werden bezocht en er veel reizen zijn geboekt. Bezoekers waren geïnteresseerd en doelgericht op zoek naar reisinspiratie. Van bezoekers hebben we veel positieve reacties ontvangen over activiteiten als indoor surfen, de duiktank en de wereldgerechten die men kon proeven.”

'Veel kwalitatieve bezoekers'

Op de website van de Jaarbeurs tonen ook enkele exposanten zich tevreden over de jongste Vakantiebeurs, onder wie Tessa Hoogduin-Meerman van Corendon. “We stonden deze editie met de grootste stand ooit op de Vakantiebeurs. De Corendon Club House is alle dagen drukbezocht door enthousiaste potentiële klanten en veel van onze partners en relaties. We kijken terug op een succesvolle beurs.” Een ander positief geluid komt van Amanda Krans-Schouten, marketingmanager bij Holland America Line: “Veel kwalitatieve bezoekers, ze weten veel gerichter wat ze willen en zoeken in een vakantie, verrassend is de wens naar verre bestemmingen zoals Azië en het Caribisch gebied in tegenstelling tot voorgaande jaren.”

Traditioneel was voor de Vakantiebeurs voor consumenten ook de Vakdag voor reisprofessionals. Op woensdag 11 januari kwamen er 8000 naar de Jaarbeurs voor zakelijke besprekingen of anderszins, tegen meer dan 12.000 in 2020.

De 53ste editie van de Vakantiebeurs wordt gehouden van woensdag 10 tot en met 14 januari 2024, eveneens in de Jaarbeurs. De eerste dag is wederom alleen bestemd voor reisprofessionals, de andere vier dagen is er alle ruimte voor consumenten om ‘in één dag de wereld te ontdekken’.

Zoek en boek je vakantie

Je kunt voor de beste deals voor vliegtickets terecht bij Skyscanner

Heb je nieuwe koffers, tassen of andere reisartikelen nodig? Kijk dan eens bij Bagageonline of bij Bol.com

Ontdek de leukste vakanties bij FOX Verre reizen van ANWB

Bestel alvast je entreetickets voor musea, attracties etc bij Get your guide Activiteiten

Ontdek de wereld met Corendon, TUI of Sunweb

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder