Langste hangbrug ter wereld geopend in Tsjechië

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Hangbrug Tsjechië
De hangbrug in Dolní Morava © Dolní Morava

Tsjechië mag zich het land met de langste hangbrug ter wereld noemen. Vrijdag 13 mei 2022 is in het Moravische Dolní Morava aan de voet van de berg Králický Sněžník de loopbrug Sky Bridge 721 geopend. Met een lengte van 721 meter verslaat de nieuweling de oude recordhouder: de 516 meter lange brug in het Arouca-gebied in Portugal.

Nieuwe attractie in Moravië

Dolní Morava ligt in het noordoosten van Tsjechië tussen het Adelaarsgebergte en het Jeseníkygebergte en heeft al een rodelbaan, boomkroonpaden andere attracties. De voetgangersbrug is zeker niet voor mensen met hoogtevrees. De Sky Bridge 721 verbindt twee bergkammen en overspant de schitterende Mlýnické-vallei op een hoogte van maar liefst 95 meter. Maar het is zeker de moeite waard: omgeven door de pure natuur van de berg Králický Sněžník biedt de overspanning de bezoekers een betoverend uitzicht op het landschap. Tickets voor de wereldrecordhouder moeten online worden gekocht.

Je betreedt de brug op een hoogte van 1.125 meter en verlaat de brug zo'n tien meter hoger. Na het oversteken van de vallei is er de kans om de lokale natuur en geschiedenis te ontdekken. Er wordt een educatief natuurpad aangelegd genaamd 'The Bridge of Time'. Via tien panelen krijg je informatie over onderwerpen zoals milieubescherming, de geschiedenis en het levensverhaal van een familie uit Dolní Morava tegen de achtergrond van gebeurtenissen die de republiek heeft meegemaakt van 1935 tot heden.

Ongerept en authentiek Tsjechië

Het gebied in Tsjechië kun je absoluut ongerept en authentiek noemen. Geen massatoerisme, geen vervuiling (niet voor niets is de berglucht de schoonste van Centraal Europa), geen opsmuk, geen overbodige zaken. Maar met genoeg leuke dingen om te doen. Zo kun je er heerlijk wandelen of fietsen (e-bike!) en de watervallen en de vele kastelen en dorpjes bezoeken.

Natuur, wellness en goud

We waren in Tsjechië in het Jeseníkygebergte en ontdekten er prachtige natuur, wellness met een bijzonder tintje en... goud! Lees ons verslag om er achter te komen of we ook rijk geworden zijn.

Andere lange hangbruggen vind je in Zwitserland en Oostenrijk.

Naar Tsjechië

Boek je vliegtickets naar Tsjechië bij Cheaptickets.nl

Vliegtickets vergelijken? Kijk bij Kayak vliegtickets

Accommodaties boek je bij Trivago

Compleet verzorgde reizen naar Tsjechie boek je bij Tsjechoreizen Actief

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder