Sfeervolle kerstmarkten in Dusseldorf

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kerstmarkten
Dit jaar maar liefst 7 kerstmarkten in Dusseldorf©652234-Pixabay

Düsseldorf is niet zoals andere steden waar je op één plek een kerstmarkt vindt. Nee, de kerstmarkt van Düsseldorf wordt gehouden op zeven pleinen in het centrum van Düsseldorf. Deze zeven pleinen samen vormen een grote kerstmarkt omdat je heel gemakkelijk van het ene plein naar het andere plein kunt lopen. De zeven pleinen zijn de Marktplatz, Flinger Strasse, Heinrich Heine Platz, Schadowplatz, Schadowstrasse, Stadtbrücken en Gustaf Gründgens Platz. Om alle zeven pleinen te bezoeken heb je wel een dagje nodig!

Sprookjesachtige decors, honderden kraampjes, feeërieke verlichting, een schaatsbaan, een reuzenrad en volop glühwein toveren de binnenstad om tot een kerst eldorado. De kerstmarkten hebben ieder hun eigen sfeer en karakter

Waar vind je de kerstmarkt(en) in Düsseldorf?

1. Marktplatz kerstmarkt

In de Altstadt van Düsseldorf is de kerstmarkt op de historische Marktplatz voor het oude stadhuis. Uiteraard zijn er veel kraampjes met van allerlei (kerst)artikelen.

2. Flinger Strasse kerstmarkt

Wil je iets lekkers proeven? Dan is de Flinger Strasse de kerstmarkt voor jou.

3. Heinrich Heine Platz kerstmarkt

Honderden engelen verwelkomen je op de Heinrich Heine Platz  waar je de 'Engelchenmarkt' vind.

4. Schadowplatz kerstmarkt

Wil je eens iets anders dan anders? Bezoek dan Schadowplatz waar je terechtkomt op een moderne kerstmarkt. 

5. Schadowstrasse kerstmarkt

Heel traditioneel is de kerstmarkt in de Schadowstrasse.

6. Stadtbrucken kerstmarkt

Lichtjes waar je ook kijkt op deze wat kleinere kerstmarkt.

7. Gustaf Gründgens Platz kerstmarkt

Zin om de schaatsen onder te binden? Kom dan naar de kerstmarkt op Gustaf Gründgens Platz. Uiteraard ook hier weer veel kraampjes met eten, drinken en (kerst)artikelen.

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf begint op donderdag 23 november 2023 en eindigt op zondag 30 december 2023. Openingstijden van zondag tot donderdag van 11:00 tot 20:00 op vrijdag en zaterdag is dit van 11:00 tot 21:00.  

Perfecte treinverbinding

Het toerismebureau roept Nederlandse bezoekers op bij voorkeur met de trein af te reizen, vanaf de Hauptbahnhof loop je immers zo het centrum in. 

Boek je treintickets niet te laat en kijk op NS International naar de mogelijkheden.

Een hotelovernachting boeken geeft nog meer tijd om van de kerstmarkten te genieten. Kijk bij:

Hoteldeal, voor de beste deals

Booking.com, voor een groot aanbod hotels en Bed and Breakfasts

Andere kerstmarkten in Duitsland.

Kerstmarkten in Nederland en Europa

Boek je museumtickets bij Get your Guide


De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder