Sfeervolle kerstmarkten in Dusseldorf

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Kerstmarkten
Dit jaar maar liefst 7 kerstmarkten in Dusseldorf©652234-Pixabay

Düsseldorf is niet zoals andere steden waar je op één plek een kerstmarkt vindt. Nee, de kerstmarkt van Düsseldorf wordt gehouden op zeven pleinen in het centrum van Düsseldorf. Deze zeven pleinen samen vormen een grote kerstmarkt omdat je heel gemakkelijk van het ene plein naar het andere plein kunt lopen. De zeven pleinen zijn de Marktplatz, Flinger Strasse, Heinrich Heine Platz, Schadowplatz, Schadowstrasse, Stadtbrücken en Gustaf Gründgens Platz. Om alle zeven pleinen te bezoeken heb je wel een dagje nodig!

Sprookjesachtige decors, honderden kraampjes, feeërieke verlichting, een schaatsbaan, een reuzenrad en volop glühwein toveren de binnenstad om tot een kerst eldorado. De kerstmarkten hebben ieder hun eigen sfeer en karakter

Waar vind je de kerstmarkt(en) in Düsseldorf?

1. Marktplatz kerstmarkt

In de Altstadt van Düsseldorf is de kerstmarkt op de historische Marktplatz voor het oude stadhuis. Uiteraard zijn er veel kraampjes met van allerlei (kerst)artikelen.

2. Flinger Strasse kerstmarkt

Wil je iets lekkers proeven? Dan is de Flinger Strasse de kerstmarkt voor jou.

3. Heinrich Heine Platz kerstmarkt

Honderden engelen verwelkomen je op de Heinrich Heine Platz  waar je de 'Engelchenmarkt' vind.

4. Schadowplatz kerstmarkt

Wil je eens iets anders dan anders? Bezoek dan Schadowplatz waar je terechtkomt op een moderne kerstmarkt. 

5. Schadowstrasse kerstmarkt

Heel traditioneel is de kerstmarkt in de Schadowstrasse.

6. Stadtbrucken kerstmarkt

Lichtjes waar je ook kijkt op deze wat kleinere kerstmarkt.

7. Gustaf Gründgens Platz kerstmarkt

Zin om de schaatsen onder te binden? Kom dan naar de kerstmarkt op Gustaf Gründgens Platz. Uiteraard ook hier weer veel kraampjes met eten, drinken en (kerst)artikelen.

Openingstijden kerstmarkt Düsseldorf

De kerstmarkt in Düsseldorf begint op donderdag 23 november 2023 en eindigt op zondag 30 december 2023. Openingstijden van zondag tot donderdag van 11:00 tot 20:00 op vrijdag en zaterdag is dit van 11:00 tot 21:00.  

Perfecte treinverbinding

Het toerismebureau roept Nederlandse bezoekers op bij voorkeur met de trein af te reizen, vanaf de Hauptbahnhof loop je immers zo het centrum in. 

Boek je treintickets niet te laat en kijk op NS International naar de mogelijkheden.

Een hotelovernachting boeken geeft nog meer tijd om van de kerstmarkten te genieten. Kijk bij:

Hoteldeal, voor de beste deals

Booking.com, voor een groot aanbod hotels en Bed and Breakfasts

Andere kerstmarkten in Duitsland.

Kerstmarkten in Nederland en Europa

Boek je museumtickets bij Get your Guide


Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder