• Puuropreis
  • Nieuws
  • Tunesië en Griekenland laten quarantaineplicht los, Oostenrijk versoepelt

Tunesië en Griekenland laten quarantaineplicht los, Oostenrijk versoepelt

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Mykonos, Griekenland ©puuropreis.nl
Mykonos, Griekenland ©puuropreis

Twee landen rond de Middellandse Zee hebben recentelijk de quarantaineplicht rond corona opgeheven voor bezoekers uit het buitenland. Griekenland en Tunesië laten vanaf 19 april weer vakantiegangers toe, zij het veelal nog onder voorwaarden. Oostenrijk opent de grenzen voor toeristen op 19 mei, maar daar geldt voor toeristen uit hoog-risico-landen nog wel een quarantaineplicht.

Tunesië

Tunesië maakt bijvoorbeeld melding dat bezoekers moeten kunnen aantonen dat ze een vlucht, transfer en toeristische accommodatie hebben geboekt als onderdeel van een georganiseerde en begeleide reis. Daarnaast moet de vakantieganger het bewijs leveren van een negatieve PCR-test die niet meer dan 72 uur voor vertrek is uitgevoerd, met de datum van de test duidelijk gelabeld. Deze testresultaten moeten op verzoek aan functionarissen kunnen worden getoond bij het inchecken en bij aankomst in het land. Alle reizigers moeten bij aankomst in Tunesië hun temperatuur laten controleren, daarnaast bestaat de mogelijkheid dat iemand willekeurig wordt geselecteerd voor een snelle coronatest.

Verder is er sprake van cohorting; reizigers doen de toezegging om in Tunesië in groepen onder toezicht te verblijven, alleen gereguleerd vervoer en accommodatie te gebruiken en te voldoen aan het Covid-19 Tourism Health Protocol van het land.

Lees ook: 

Griekenland

Voor Griekenland gelden sinds 19 april onder meer de volgende voorwaarden om het land weer te kunnen bezoeken. Iedere reiziger (vanaf 5 jaar oud) moet in het bezit zijn van een negatief PCR-certificaat dat niet ouder is dan 72 uur. Als een reiziger al in het bezit is van een vaccinatiebewijs in het Engels (de laatste doses dient 14 dagen voor vertrek verstreken te zijn) is een negatieve test niet nodig. Op de luchthavens vinden willekeurig coronatests plaats.

Ten slotte moet iedere reiziger 24 uur voor vertrek het zogeheten Passenger Locator Form (PLF) in te vullen. Dergelijke formulieren worden door volksgezondheidsinstanties gebruikt om het traceren van contacten te vergemakkelijken in het geval reizigers worden blootgesteld aan een infectieziekte tijdens hun reis per vliegtuig, schip (cruise/veerboot), trein, bus of auto.

Oostenrijk

Buitenlandse toeristen zijn vanaf 19 mei weer welkom, al zullen er quarantaine-regels voor toeristen uit hoog-risico-landen. Welke landen dat zijn is nog niet bekend gemaakt. In ieder geval moeten alle toeristen een bewijs van vaccinatie kunnen overleggen, of een negatieve coronatest of aantonen dat ze corona hebben gehad.

Vakantie boeken:

Sunweb

TUI

Traveltroef

Of een van de vele andere aanbieders van vlieg-, trein-, boot-, auto- en campervakanties.

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder