Drie spectaculaire wandelingen in de Stubai Vallei

1.45 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Stubai@pr-Andre Schönherr
Stubai@pr-Andre Schönherr

Bij de ‘WildeWasserWeg’ in de Stubai Vallei in het Oostenrijkse Tirol volg je de oorsprong van het water van de berg naar het dal. De ‘WildeWasserWeg’ in de Stubai Vallei is een natuurjuweel bestaat uit drie verschillende wandeltochten waarvan de nieuwste wandeling die naar het ‘Langetalbach’ is. Deze één-uur-durende tocht leid je richting een kleine, maar erg spectaculaire, waterval.

De tochten zijn prima met elkaar te combineren.Het parcours is uitgerekt over 10 km en 1.200 hoogtemeters richting het Sulzenauferner, een ijzig veld gelegen op 2.477 meter boven zeeniveau. Onderweg geniet je van indrukwekkende uitzichten, bizar gevormde rotsformaties, langzaam stromende beekjes, verpletterende watervallen en turquoiseblauwe bergmeren.

De wandelingen zijn het ontdekken van de natuur in zijn puurste vorm waarbij stille momenten afgewisseld worden met  het luidruchtige en snel bewegende water. In de WildeWasser Arena komt het belang van het water voor de Stubai Vallei naar voren; in de Ruetz Katarakt kun je getuige zijn van de bruisende rivieren, die vlak daarvoor nog enkel een kabbelend beekje waren. Vervolgens is er de imponerende en krachtige Grawa waterval, die, in tegenstelling tot het geproduceerde lawaai, een kalmerende werking heeft. Voor de meest ultieme beleving bekijk je de razende Sulzenau watervallen, met de Sulzenau berghut aan de zijkant, van heel dichtbij.

Boek een wandelreis bij SNP Natuurreizen

Ruetz Katarakt

De nieuwe Ruetz Katarakt tocht begint in de WildeWasser Arena. Lopend door de kloof met woeste stroomversnellingen aan je zijde begeef je je richting het Tschangelair Alm. Vanaf daar volgt het pad de Langetalbach, een  rivier die uitkomt in de Ruetz, welke onder andere overgestoken kan worden door een spectaculaire stalen brug met roostervloer. Het hoogtepunt is een sensationele waterval.

De beste wandeloutfit vind je bij Aktiesport

Grawa Alm

Het is sinds vorig jaar zomer mogelijk voor bezoekers om de tweede wandeltocht van de ‘WildeWasserWeg’ te ontdekken. Deze route is gelegen in de nabije omgeving van de Grawa waterval vlakbij de ‘Grawa Alm’. Het kan voltooid worden in ongeveer 40 minuten met een bijna ononderbroken uitzicht op de breedste waterval in de oostelijke Alpen.

Sulzenauferner gletsjer

De derde en laatste route van de ‘WildeWasserWeg’ begint bij de Sulzenau berghut en eindigt bij de voet van de Sulzenauferner gletsjer. Het is zeldzaam dat de verschillende gedaanten van het gletsjer landschap zo snel achter elkaar voorbij komen in zo’n kleine afstand. Nadat wandelaars voorbij de grote turquoiseblauwe bergmeren zoals de “Blaue Lacke” en de kleurrijke ijzige rotsen zijn gelopen, arriveren zij bij het gletsjermeer richting Peiljoch. Hier vervolgt het water zijn reis richting de vallei terwijl wandelaars het laatste deel van de ‘WildeWasserWeg’ voltooien.

Reisartikelen.nl

WildeWasserWeg-evenementen

Deze zomer is Stubai echt the place to be. Naast dat de prachtige landschap creaties de hele zomer bewonderd kunnen worden, vinden er ook speciale evenementen plaats. Zoals bijvoorbeeld de Gourmet Hiking Evenings op 29 juli bij de Grawa waterval, en op 12 augustus bij het Ruetz Karakt. wandelen gasten de nacht door terwijl zij de prachtige omgeving in zich opnemen. Wandelaars kunnen regionale culinaire delicatessen prima combineren met genieten van de natuur die op subtiele wijze belicht wordt.

Booking.com

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder