Bezoek Pippi Langkous, Vikingen en Lego, gewoon in Utrecht

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: ZwedenZeg Vikingen, Lego en Pippi Langkous en veel mensen denken meteen aan Scandinavië. En terecht, want het zijn absolute iconen van Noord-Europa, ook al kan niet iedereen ze meteen thuisbrengen in het originele land van herkomst. Hoe dan ook, Zweden, Noorwegen en Denemarken behoren tot Scandinavië en dat is een sterke merknaam. Dat is dan ook de reden dat de landen zich samen presenteren op de Vakantiebeurs, die in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden van 13 tot en met 17 januari 2016.

Tips voor Zweden

Tijdens de Vakantiebeurs, waarvoor jij via Puur op reis kaarten kunt winnen, belichten de drie landen uiteraard hun bekende bezienswaardigheden en schitterende hoofdsteden Kopenhagen, Stockholm en Oslo, pleisterplaatsen ook van veel cruiseschepen. Terecht, want het zijn prachtige steden aan het water die dankzij goede vluchtverbindingen vanuit Nederland ook ideale bestemmingen zijn voor een stedentrip. “Daarnaast willen we bezoekers inspireren met het wat onbekendere Scandinavië’’, vertelt Pauline van den Brandhof van Visit Sweden. “In Zweden tip ik  kleine steden als Linköping en Norrköping, authentieke plaatsen met rijke historie en knusse sfeer, gelegen in eindeloze natuur. Vanaf Amsterdam is het anderhalf uur vliegen. Of ga op wintersport in Dalarna in Midden-Zweden waar je tussen rendieren sledehondensafari’s en sneeuwscootertochten maakt, terwijl je er ook geweldig kunt skiën en schaatsen. Over schaatsen gesproken: zowel het Orsameer als het Runnmeer bieden ’s winters gegarandeerd natuurijs op de langst geveegde ijsbaan van Europa.’’ En natuurlijk kun je ook op zoek naar het gevoel van Midden-Zweden!

Tips voor Denemarken

Ook Mette Carlsen van VisitDenmark heeft talloze tips voor Nederlandse vakantiegangers die in 2016 iets bijzonders zoeken. ”Denemarken deelt met Nederland de Waddenzee en bij ons is dit gebied het grootste nationale park van het land. Ribe, het oudste stadje van Denemarken is de toegangspoort. Bezoek daar zeker het schitterende, nieuwe Waddenzeecentrum met het gewaagde architectonische ontwerp en ontmoet in Ribe ook levende Vikingen in het Vikinge Center. Uiteraard mag ook een bezoek aan Legoland met de nieuwe topattractie NINJAGO niet op dit lijstje ontbreken. Volgend jaar bestaat trouwens ook onze beroemde Margrietroute 25 jaar. De route is meer dan 3500 kilometer lang en is overal in het land op te pikken door de bruine bordjes met de lievelingsbloem van de Deense Koningin Margrethe te volgen. Genoeg reden dus om ook naar Denemarken te komen.’’ 

Tips voor Noorwegen

Resteert tenslotte Noorwegen, dat ook een aaneenschakeling van toeristische hoogtepunten biedt. Oslo is al genoemd en ook de Lofoten zijn beroemd; ze behoren tot de mooiste archipellen ter wereld. ”En wat dacht je van de fjorden’’, zegt Ranhilde Luttenberg van Visit Norway. “’Fjord-Noorwegen’ kent een uniek landschap dat gemaakt lijkt voor actieve vakanties. Wandelen, fietsen en zelfs kayakken in fjorden en gletsjermeren behoort hier tot de opties. En dan hebben we natuurlijk ook het fenomenale Noorderlicht. Noord-Noorwegen is de beste plek is om dit te aanschouwen. Dat kun je bijvoorbeeld combineren met een spectaculaire walvissafari. Deze winter vlieg je er rechtstreeks naar toe. Hou je van cultuur en lekker eten, dan adviseer ik om ook naar Trøndelag te gaan, de culinaire regio in het hart van Noorwegen. Bezoek daar het oude mijnstadje Røros dat op de Werelderfgoedlijst staat. In de traditionele houten huisjes vind je daar veel leuke galeries, kleine cafeetjes en uitstekende restaurants met lokale specialiteiten. Røros is echt iets voor de fijnproevers’’, besluit Luttenberg.Stedentrips

'Scandinavie is geweldig'

“Je hoort het: Scandinavië is geweldig en daarom zou iedereen naar het Scandinaviëplein op de Vakantiebeurs moeten komen’’, besluit Van den Brandhof. “Je kunt er straks terecht voor informatie van diverse experts uit alle toeristische gebieden, maar we gaan het er zeker ook leuk en boeiend maken voor jong en oud. Ik verklap nog niet wat we allemaal precies gaan doen, maar je zou wel zo maar Pippi Langkous of de Vikingen tegen het lijf kunnen lopen.’’

Vakantiebeurs 2016
De 46ste editie van de Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 13 tot en met zondag 17 januari 2016. Onder het motto ‘Je zou zweren dat je er al was’ kan iedere bezoeker zich onderdompelen in de sfeer van een favoriete vakantiebestemming. ‘Gastland’ is Noord-Engeland dat vakantiegangers verrast met de gevarieerde natuur en trendy steden.

Win kaarten voor de Vakantiebeurs

In iedere hal zijn verschillende gerechten te proeven. Via de Culinaire Route krijgt de bezoeker smakelijke, versbereide traditionele hapjes en drankjes bij meerdere bestemmingen. Andere ingrediënten zijn de Vakantiebeurs Awards, Trein & Vakantiepaviljoen, Vakantiebeurs goes solo en een Afrikaanse beleveniswereld Zinderend Afrika! Wegens succes zijn de speciale pleinen met de bundeling van de zes meest geliefde vakantietypen van Nederlanders terug. De pleinen zijn ONTDEK (verre bestemmingen), ACTIEF (outdoor & sport), ZIEN (steden & cultuur), SAMEN (familie & kinderen), VAAR (cruises & zeilen), BUITEN (kampeer & camping). Locals, reisleiders en ervaren medereizigers geven op de Vakantiebeurs reisadvies en reistips uit eerste hand. Er is een ‘vier seizoenen camping’, onderdeel van het vakantietype ‘BUITEN’, waar de liefhebbers producten zien en ideeën opdoen om in ieder seizoen te kamperen.

Bestel kaarten voor de Vakantiebeurs met korting

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder