Vakantieongelukken vooral in Frankrijk en Duitsland

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Het onderzoek zegt helaas niets over het aantal, maar vooral in welke landen Nederlanders in de afgelopen zomerperiode een auto-ongeluk hebben gekregen. Van het totaal aantal vakantieongelukken is 23 procent gebeurd in Frankrijk, op de voet gevolgd door Duitsland (20 procent). Op de derde plaats volgt België met 15 procent, zo blijkt uit de analyse van eigen cijfers van Allianz Global Assistance.

"De kans op een ongeval is in deze landen ook het grootst, aangezien het niet alleen geliefde vakantiebestemmingen zijn onder Nederlanders. maar ook doorreislanden zijn naar andere vakantiebestemmingen,” concludeert woordvoerder Audrey Denkelaar van Allianz Global Assistance.

Kies voor een goed reisverzekering

Met de auto op vakantie

Deze zomer kwamen er veel pechmeldingen uit het buitenland binnen. In augustus ontving de alarmcentrale zo’n 7 procent meer meldingen dan vorig jaar. Er waren in het buitenland vooral lekke banden en problemen met de accu. De top 5 pechgevallen met de auto zijn:

1.    Lekke band (15 procent)

2.    Accuproblemen (9 procent)

3.    Problemen met de boardcomputer (7 procent)

4.    Dynamo problemen (4 procent)

5.    Kapotte turbo (3 procent)

ANWB Vanaf 5 250x250

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Heel voorzichtig gloort weer enig vooruitzicht op een zomer- of najaarsvakantie. En heb je een hond of kat dan wil je die wellicht meenemen. Ga je op reis met je eigen accommodatie zoals tent, caravan of camper kijk dan vooraf of je huisdier op de door jouw gewenste camping welkom is. Huur je een accommodatie dan kun je steeds vaker terecht op plekken waar dieren welkom zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Ben je ook zo klaar met de kou? Heb je de neiging om je spullen te pakken en te vertrekken naar een warm eiland, om daar de rest van de koude winter uit te zitten? Helaas is dat door de pandemie nu niet mogelijk, maar erover wegdromen kan zeker! Wat inspiratie opdoen kan geen kwaad, toch? Vlak boven Venezuela liggen de Kleine Antillen, ook bekend als de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Lees verder

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder