Hotelprijzen in Europa flink gestegen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: bedIn 2014 zijn de prijzen van hotelovernachtingen in Europa fors gestegen, zo blijkt uit de onlangs verschenen Hotel Price Index van Hotels.com. In 41 van de 53 Europese bestemmingen die in het rapport geanalyseerd zijn bleken de hotelprijzen te zijn gestegen. De grootste stijgers zijn Ibiza en Reykjavik met allebei 18 procent waardoor de gemiddelde prijs voor een nacht op Ibiza € 165 is. Voor een nachtje hotel in Reykjavik moet gemiddeld € 143 betaald worden.

Dublin groeide met 16 procent naar een gemiddelde hotelprijs van € 102 per nacht. Ondanks de economische problemen waar Griekeland mee kampt, groeide de hoofdstad Athene met 15 procent naar een hotelprijs van € 91 per nacht.

Recordaantal toeristen naar Spanje

Meer dan 65 miljoen buitenlandse toeristen genoten in 2014 van de Spaanse zon. Dit is een record aantal voor Spanje en is een groei van 7 procent in vergelijking met 2013. Andere Spaanse hotspots, naast Ibiza, werden ook duurder. Marbella (€ 145) en Allicante (€ 84) allebei met 14 procent. Mallorca (€ 128)en Tenerife (€ 110) beiden met 13 procent. De prijzen in Madrid (€ 87) stegen met 12 procent.

Naast Spanje stegen de hotelprijzen in de Balkan. Dubrovnik (€ 134) werd 12 procent duurder.

Top 10 groots groeiende Europese stedentripbestemmingen van 2014

  1. Ibiza            € 165    18%
  2. Reykjavik     € 143    18%
  3. Dublin         € 102    16%
  4. Athene        € 91      15%
  5. Marbella      € 145   14%
  6. Alicante       € 84     14%
  7. Mallorca      € 128   13%
  8. Tenerife      € 110   13%
  9. Madrid        € 87     12%
  10. Dubrovnik   € 134  12%

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Heel voorzichtig gloort weer enig vooruitzicht op een zomer- of najaarsvakantie. En heb je een hond of kat dan wil je die wellicht meenemen. Ga je op reis met je eigen accommodatie zoals tent, caravan of camper kijk dan vooraf of je huisdier op de door jouw gewenste camping welkom is. Huur je een accommodatie dan kun je steeds vaker terecht op plekken waar dieren welkom zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Ben je ook zo klaar met de kou? Heb je de neiging om je spullen te pakken en te vertrekken naar een warm eiland, om daar de rest van de koude winter uit te zitten? Helaas is dat door de pandemie nu niet mogelijk, maar erover wegdromen kan zeker! Wat inspiratie opdoen kan geen kwaad, toch? Vlak boven Venezuela liggen de Kleine Antillen, ook bekend als de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Lees verder

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder