Hotelprijzen in Europa flink gestegen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: bedIn 2014 zijn de prijzen van hotelovernachtingen in Europa fors gestegen, zo blijkt uit de onlangs verschenen Hotel Price Index van Hotels.com. In 41 van de 53 Europese bestemmingen die in het rapport geanalyseerd zijn bleken de hotelprijzen te zijn gestegen. De grootste stijgers zijn Ibiza en Reykjavik met allebei 18 procent waardoor de gemiddelde prijs voor een nacht op Ibiza € 165 is. Voor een nachtje hotel in Reykjavik moet gemiddeld € 143 betaald worden.

Dublin groeide met 16 procent naar een gemiddelde hotelprijs van € 102 per nacht. Ondanks de economische problemen waar Griekeland mee kampt, groeide de hoofdstad Athene met 15 procent naar een hotelprijs van € 91 per nacht.

Recordaantal toeristen naar Spanje

Meer dan 65 miljoen buitenlandse toeristen genoten in 2014 van de Spaanse zon. Dit is een record aantal voor Spanje en is een groei van 7 procent in vergelijking met 2013. Andere Spaanse hotspots, naast Ibiza, werden ook duurder. Marbella (€ 145) en Allicante (€ 84) allebei met 14 procent. Mallorca (€ 128)en Tenerife (€ 110) beiden met 13 procent. De prijzen in Madrid (€ 87) stegen met 12 procent.

Naast Spanje stegen de hotelprijzen in de Balkan. Dubrovnik (€ 134) werd 12 procent duurder.

Top 10 groots groeiende Europese stedentripbestemmingen van 2014

  1. Ibiza            € 165    18%
  2. Reykjavik     € 143    18%
  3. Dublin         € 102    16%
  4. Athene        € 91      15%
  5. Marbella      € 145   14%
  6. Alicante       € 84     14%
  7. Mallorca      € 128   13%
  8. Tenerife      € 110   13%
  9. Madrid        € 87     12%
  10. Dubrovnik   € 134  12%

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wie past op je huis tijdens de vakantie?

Wie past op je huis tijdens de vakantie?

Zodra we op vakantie gaan, of het nu een kortere of langere vakantie is, willen we graag dat iemand op ons huis past. Hiervoor kloppen we het vaakst aan bij onze buren, zo blijkt uit een onderzoek onder 5700 mensen. 

Lees verder

5 Tips voor het maken van mooie reisfoto’s

5 Tips voor het maken van mooie reisfoto’s

Natuurlijk hebben we allemaal onze mobiele telefoon bij de hand voor het maken van foto’s. En die zijn kwalitatief helemaal niet slecht. Maar foto’s met een digitale fotocamera hebben nét wat meer. Zeker voor wie wat gedetailleerdere foto’s wil, en niet automatisch fotografeert op standje ‘automatisch’, is een systeemcamera een aanwinst.

Lees verder

Zo ga je goed voorbereid op vakantie in eigen land

Zo ga je goed voorbereid op vakantie in eigen land

Een ontspannen staycation begint bij een goede voorbereiding. Voordat je op reis gaat, moet je vast nog een hoop regelen. Om je op weg te helpen zetten we 4 slimme tips voor je op een rij. Ook lees je wat je in deze tijden precies aan je reisverzekering hebt. Zo ga je heerlijk relaxed op vakantie in Nederland.

Lees verder

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Lange wintermaanden, een coronadip, het gevoel dat veel dagen Blue Monday heten. Gelukkig zijn er manieren om de accu snel weer op te laden. De leukste remedie is het maken van een stedentrip! Inderdaad, zo’n heerlijke minivakantie van een paar dagen, waarin je al het moois van een bestemming kunt bezoeken en bekijken. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland!

Lees verder

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder