Hotelprijzen in Europa flink gestegen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: bedIn 2014 zijn de prijzen van hotelovernachtingen in Europa fors gestegen, zo blijkt uit de onlangs verschenen Hotel Price Index van Hotels.com. In 41 van de 53 Europese bestemmingen die in het rapport geanalyseerd zijn bleken de hotelprijzen te zijn gestegen. De grootste stijgers zijn Ibiza en Reykjavik met allebei 18 procent waardoor de gemiddelde prijs voor een nacht op Ibiza € 165 is. Voor een nachtje hotel in Reykjavik moet gemiddeld € 143 betaald worden.

Dublin groeide met 16 procent naar een gemiddelde hotelprijs van € 102 per nacht. Ondanks de economische problemen waar Griekeland mee kampt, groeide de hoofdstad Athene met 15 procent naar een hotelprijs van € 91 per nacht.

Recordaantal toeristen naar Spanje

Meer dan 65 miljoen buitenlandse toeristen genoten in 2014 van de Spaanse zon. Dit is een record aantal voor Spanje en is een groei van 7 procent in vergelijking met 2013. Andere Spaanse hotspots, naast Ibiza, werden ook duurder. Marbella (€ 145) en Allicante (€ 84) allebei met 14 procent. Mallorca (€ 128)en Tenerife (€ 110) beiden met 13 procent. De prijzen in Madrid (€ 87) stegen met 12 procent.

Naast Spanje stegen de hotelprijzen in de Balkan. Dubrovnik (€ 134) werd 12 procent duurder.

Top 10 groots groeiende Europese stedentripbestemmingen van 2014

  1. Ibiza            € 165    18%
  2. Reykjavik     € 143    18%
  3. Dublin         € 102    16%
  4. Athene        € 91      15%
  5. Marbella      € 145   14%
  6. Alicante       € 84     14%
  7. Mallorca      € 128   13%
  8. Tenerife      € 110   13%
  9. Madrid        € 87     12%
  10. Dubrovnik   € 134  12%

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder