Hotelprijzen in Europa flink gestegen

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: bedIn 2014 zijn de prijzen van hotelovernachtingen in Europa fors gestegen, zo blijkt uit de onlangs verschenen Hotel Price Index van Hotels.com. In 41 van de 53 Europese bestemmingen die in het rapport geanalyseerd zijn bleken de hotelprijzen te zijn gestegen. De grootste stijgers zijn Ibiza en Reykjavik met allebei 18 procent waardoor de gemiddelde prijs voor een nacht op Ibiza € 165 is. Voor een nachtje hotel in Reykjavik moet gemiddeld € 143 betaald worden.

Dublin groeide met 16 procent naar een gemiddelde hotelprijs van € 102 per nacht. Ondanks de economische problemen waar Griekeland mee kampt, groeide de hoofdstad Athene met 15 procent naar een hotelprijs van € 91 per nacht.

Recordaantal toeristen naar Spanje

Meer dan 65 miljoen buitenlandse toeristen genoten in 2014 van de Spaanse zon. Dit is een record aantal voor Spanje en is een groei van 7 procent in vergelijking met 2013. Andere Spaanse hotspots, naast Ibiza, werden ook duurder. Marbella (€ 145) en Allicante (€ 84) allebei met 14 procent. Mallorca (€ 128)en Tenerife (€ 110) beiden met 13 procent. De prijzen in Madrid (€ 87) stegen met 12 procent.

Naast Spanje stegen de hotelprijzen in de Balkan. Dubrovnik (€ 134) werd 12 procent duurder.

Top 10 groots groeiende Europese stedentripbestemmingen van 2014

  1. Ibiza            € 165    18%
  2. Reykjavik     € 143    18%
  3. Dublin         € 102    16%
  4. Athene        € 91      15%
  5. Marbella      € 145   14%
  6. Alicante       € 84     14%
  7. Mallorca      € 128   13%
  8. Tenerife      € 110   13%
  9. Madrid        € 87     12%
  10. Dubrovnik   € 134  12%

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder