Toestel AirAsia neergestort door fout gezagvoerder

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AirasiaEen menselijke fout is de oorzaak van het neerstorten van het toestel van AirAsia op 28 december 2014. Het vliegtuig klom de laatste minuten van de vlucht veel te snel waardoor het liftkracht verloor, stil viel en neerstortte in de Javazee. Alle 162 inzitten kwamen daarbij om het leven.

De Indonesische minister van Transport Ignasius Jonan deed deze uitspraken op basis van de radargegevens. "De Airbus A320 klom 6.000 voet per minuut (1.828 meter). Geen enkel passagiers- of gevechtsvliegtuig zou zo snel proberen te klimmen."
Vlak voor het toestel van de radar verdween, vroegen de gezagvoerder nog om een koerswijziging om een onweersstorm te vermijden.

Van de 162 inzittenden zijn tot nu toe 48 lichamen uit de Javazee geborgen. Ook beide zwarte dozen en delen van het toestel zijn teruggevonden. Naar de overige lichamen en stukken van het vliegtuig wordt nog gezocht.
Gisteren werd al bekend gemaakt dat niet gedacht wordt aan een terroristische aanslag. Op de cockpit-voicerecorder zijn geen andere stemmen te horen dan die van de piloten. Ook is niets te horen van geweerschoten of explosies.Het onderzoek naar de crash loopt nog steeds en op 28 januari worden de eerste voorlopige onderzoeksresultaten verwacht.

 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder