Ierland staat voor een bijzonder 2015

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Lonely Planet eert IerlandEen aanbeveling van Lonely Planet, een jubileum rond Nobelprijswinnaar Yeats en traditioneel St. Patrick’s Day. Ierland staat voor een bijzonder 2015. De uitgever van de bekende reisgidsen vindt dat je het land volgend jaar zeker moet bezoeken, al was het maar om viering rond de 150ste geboortedag van William Butler Yeats mee te maken.

 

W.B. Yeats

De latere dichter, toneelschrijver, senator en mysticus werd op 13 juni 1865 geboren in Sandymount, bij Dublin. Yeats 2015 is vooral gericht op het leven, het werk en de invloed van de schrijver waarbij Ierland wordt voorgesteld als een inspirerende en creatieve plaats. Op 13 juni is het Yeats Day met tentoonstellingen, lezingen, festivals en andere culturele evenementen. Het herdenkingsjaar is eveneens aanleiding om werken van Yeats te vertalen naar andere Europese talen. Hij kreeg in 1923 de Nobelprijs voor de literatuur.

Ga naar Ierland met BBI

Yeats overleed op 28 januari 1939 in Roquebrune-Cap-Martin. Hij was kort ervoor naar Frankrijk gegaan vanwege zijn slechte gezondheid. Hij werd ook aan de Côte d’Azur begraven. In september 1948 werd zijn stoffelijk overschot naar Ierland gebracht en hij werd opnieuw begraven, nu op de begraafplaats van zijn grootvaders parochie in Drumcliffe, county Sligo. Een steen met inscriptie zoals Yeats had aangegeven markeert de plaats: Cast a cold Eye / On Life, on Death. / Horseman pass by!

Bekijk het aanbod van Kras

Wie al in het voorjaar in Ierland is, kan de traditionele St. Patrick’s Day meemaken. De dag zelf wordt op 17 maart gevierd, maar al vanaf 13 maart staat het land in rep en roer. Een mooie plek om de festiviteiten te zien en te ondergaan, is traditiegetrouw Dublin.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder