Deze zomer meer vertraging in het vliegverkeer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vertragingen vanaf AmsterdamNederlandse luchtvaartmaatschappijen hadden in de zomermaanden juli en augustus te kampen met twee keer zoveel vertragingen vergeleken met dezelfde periode in 2013. Dit schrijft de Volkskrant op basis van onderzoek van EUclaim, een organisatie die passagiers juridisch bijstaat bij claims rond vertraagde vluchten van meer dan drie uur. De belangrijkste oorzaken van de stijging zijn enkele dagen met slecht weer en technische problemen bij de luchtvaartmaatschappijen. Zo had het weer op maandag 28 juli grote impact op het aantal vertragingen, aldus EUclaim. Het vliegverkeer op Schiphol had die dag veel hinder van onweersbuien. De luchthaven is zelfs even volledig gesloten geweest.

Opvallend noemt EUclaim het aantal vertragingen van KLM en transavia.com die niet zijn veroorzaakt door overmacht. ‘KLM laat een stijging zien van 46 procent meer vertragingen die niet door een buitengewone omstandigheid zijn veroorzaakt. Transavia laat zelfs een stijging zien van 54 procent’.

Vertraging naar Marokko

Qua bestemmingen was er in de zomermaanden een piek in vertragingen bij Royal Air Maroc. In juli en augustus waren 6,94 procent van alle vertrekkende RAM-vluchten vanaf Amsterdam vertraagd of geannuleerd. Het gemiddelde aantal vertraagde en geannuleerde vluchten op Schiphol ligt normaal rond de 1 procent, aldus EUclaim.

Vluchten naar de stad Nador waren het meest vertraagd. Opvallend is het volgens EUclaim dat bijna de helft van alle vertragingen plaatshad in de week van het Suikerfeest. Veel passagiers zijn hierdoor verlaat op familiebijeenkomsten aangekomen.

Goedkope vliegtickets

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder