Deze zomer meer vertraging in het vliegverkeer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vertragingen vanaf AmsterdamNederlandse luchtvaartmaatschappijen hadden in de zomermaanden juli en augustus te kampen met twee keer zoveel vertragingen vergeleken met dezelfde periode in 2013. Dit schrijft de Volkskrant op basis van onderzoek van EUclaim, een organisatie die passagiers juridisch bijstaat bij claims rond vertraagde vluchten van meer dan drie uur. De belangrijkste oorzaken van de stijging zijn enkele dagen met slecht weer en technische problemen bij de luchtvaartmaatschappijen. Zo had het weer op maandag 28 juli grote impact op het aantal vertragingen, aldus EUclaim. Het vliegverkeer op Schiphol had die dag veel hinder van onweersbuien. De luchthaven is zelfs even volledig gesloten geweest.

Opvallend noemt EUclaim het aantal vertragingen van KLM en transavia.com die niet zijn veroorzaakt door overmacht. ‘KLM laat een stijging zien van 46 procent meer vertragingen die niet door een buitengewone omstandigheid zijn veroorzaakt. Transavia laat zelfs een stijging zien van 54 procent’.

Vertraging naar Marokko

Qua bestemmingen was er in de zomermaanden een piek in vertragingen bij Royal Air Maroc. In juli en augustus waren 6,94 procent van alle vertrekkende RAM-vluchten vanaf Amsterdam vertraagd of geannuleerd. Het gemiddelde aantal vertraagde en geannuleerde vluchten op Schiphol ligt normaal rond de 1 procent, aldus EUclaim.

Vluchten naar de stad Nador waren het meest vertraagd. Opvallend is het volgens EUclaim dat bijna de helft van alle vertragingen plaatshad in de week van het Suikerfeest. Veel passagiers zijn hierdoor verlaat op familiebijeenkomsten aangekomen.

Goedkope vliegtickets

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder