Deze zomer meer vertraging in het vliegverkeer

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vertragingen vanaf AmsterdamNederlandse luchtvaartmaatschappijen hadden in de zomermaanden juli en augustus te kampen met twee keer zoveel vertragingen vergeleken met dezelfde periode in 2013. Dit schrijft de Volkskrant op basis van onderzoek van EUclaim, een organisatie die passagiers juridisch bijstaat bij claims rond vertraagde vluchten van meer dan drie uur. De belangrijkste oorzaken van de stijging zijn enkele dagen met slecht weer en technische problemen bij de luchtvaartmaatschappijen. Zo had het weer op maandag 28 juli grote impact op het aantal vertragingen, aldus EUclaim. Het vliegverkeer op Schiphol had die dag veel hinder van onweersbuien. De luchthaven is zelfs even volledig gesloten geweest.

Opvallend noemt EUclaim het aantal vertragingen van KLM en transavia.com die niet zijn veroorzaakt door overmacht. ‘KLM laat een stijging zien van 46 procent meer vertragingen die niet door een buitengewone omstandigheid zijn veroorzaakt. Transavia laat zelfs een stijging zien van 54 procent’.

Vertraging naar Marokko

Qua bestemmingen was er in de zomermaanden een piek in vertragingen bij Royal Air Maroc. In juli en augustus waren 6,94 procent van alle vertrekkende RAM-vluchten vanaf Amsterdam vertraagd of geannuleerd. Het gemiddelde aantal vertraagde en geannuleerde vluchten op Schiphol ligt normaal rond de 1 procent, aldus EUclaim.

Vluchten naar de stad Nador waren het meest vertraagd. Opvallend is het volgens EUclaim dat bijna de helft van alle vertragingen plaatshad in de week van het Suikerfeest. Veel passagiers zijn hierdoor verlaat op familiebijeenkomsten aangekomen.

Goedkope vliegtickets

 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder