Leegloop bij Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Leegloop bij Malaysia AirlinesDe rampen met de vluchten MH370 en MH17 hebben het moreel bij het personeel van Malaysia Airlines een behoorlijke knauw gegeven. In de eerste helft van dit jaar hebben 186 medewerkers ontslag genomen, aldus de Maleisische vakbond voor cabinepersoneel. Er werken nu nog zo’n 3000 pursers en stewardessen bij de luchtvaartmaatschappij, maar dat is nauwelijks voldoende om alle vluchten adequaat te bezetten.

 

De leider van de vakbond concludeert dat Malaysia Airlines als gevolg van het aantal vertrekkers kampt met onderbezetting. Veel werknemers moeten nu 12 uur per dag werken. Bovendien verloopt de werving van nieuwe mensen traag. ,,Het is erg genoeg als er één vliegtuig verongelukt, maar twee in zo’n korte tijd is meer dan we aankunnen. Dat geldt vooral voor onze vrouwelijke collega’s.”

Ontslag onder druk van familie

Malaysia Airlines werd dit jaar getroffen door twee rampen. In maart verdween vlucht MH370 met 239 inzittenden van de radar. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking en is nog steeds niet teruggevonden. In juli werd vlucht MH17 neergehaald boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Veel cabinemedewerkers zijn volgens de vakbond bang geworden na de gebeurtenissen. Sommige van hen nemen ontslag onder druk van hun familie.

Malaysia Airlines geeft sinds de vermissing van vlucht MH370 geestelijke ondersteuning aan alle medewerkers die dergelijke hulp willen. Sommigen klagen over nachtmerries, ook zijn er klachten over gebrek aan begrip van passagiers.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder