Leegloop bij Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Leegloop bij Malaysia AirlinesDe rampen met de vluchten MH370 en MH17 hebben het moreel bij het personeel van Malaysia Airlines een behoorlijke knauw gegeven. In de eerste helft van dit jaar hebben 186 medewerkers ontslag genomen, aldus de Maleisische vakbond voor cabinepersoneel. Er werken nu nog zo’n 3000 pursers en stewardessen bij de luchtvaartmaatschappij, maar dat is nauwelijks voldoende om alle vluchten adequaat te bezetten.

 

De leider van de vakbond concludeert dat Malaysia Airlines als gevolg van het aantal vertrekkers kampt met onderbezetting. Veel werknemers moeten nu 12 uur per dag werken. Bovendien verloopt de werving van nieuwe mensen traag. ,,Het is erg genoeg als er één vliegtuig verongelukt, maar twee in zo’n korte tijd is meer dan we aankunnen. Dat geldt vooral voor onze vrouwelijke collega’s.”

Ontslag onder druk van familie

Malaysia Airlines werd dit jaar getroffen door twee rampen. In maart verdween vlucht MH370 met 239 inzittenden van de radar. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking en is nog steeds niet teruggevonden. In juli werd vlucht MH17 neergehaald boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Veel cabinemedewerkers zijn volgens de vakbond bang geworden na de gebeurtenissen. Sommige van hen nemen ontslag onder druk van hun familie.

Malaysia Airlines geeft sinds de vermissing van vlucht MH370 geestelijke ondersteuning aan alle medewerkers die dergelijke hulp willen. Sommigen klagen over nachtmerries, ook zijn er klachten over gebrek aan begrip van passagiers.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder