Leegloop bij Malaysia Airlines

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Leegloop bij Malaysia AirlinesDe rampen met de vluchten MH370 en MH17 hebben het moreel bij het personeel van Malaysia Airlines een behoorlijke knauw gegeven. In de eerste helft van dit jaar hebben 186 medewerkers ontslag genomen, aldus de Maleisische vakbond voor cabinepersoneel. Er werken nu nog zo’n 3000 pursers en stewardessen bij de luchtvaartmaatschappij, maar dat is nauwelijks voldoende om alle vluchten adequaat te bezetten.

 

De leider van de vakbond concludeert dat Malaysia Airlines als gevolg van het aantal vertrekkers kampt met onderbezetting. Veel werknemers moeten nu 12 uur per dag werken. Bovendien verloopt de werving van nieuwe mensen traag. ,,Het is erg genoeg als er één vliegtuig verongelukt, maar twee in zo’n korte tijd is meer dan we aankunnen. Dat geldt vooral voor onze vrouwelijke collega’s.”

Ontslag onder druk van familie

Malaysia Airlines werd dit jaar getroffen door twee rampen. In maart verdween vlucht MH370 met 239 inzittenden van de radar. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking en is nog steeds niet teruggevonden. In juli werd vlucht MH17 neergehaald boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Veel cabinemedewerkers zijn volgens de vakbond bang geworden na de gebeurtenissen. Sommige van hen nemen ontslag onder druk van hun familie.

Malaysia Airlines geeft sinds de vermissing van vlucht MH370 geestelijke ondersteuning aan alle medewerkers die dergelijke hulp willen. Sommigen klagen over nachtmerries, ook zijn er klachten over gebrek aan begrip van passagiers.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder