Topdrukte op luchthavens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

SchipholIn België zorgden de vakantie-uittocht én technische mankementen aan vliegtuigen voor monstervertragingen. Honderden reizigers strandden op de luchthaven van Zaventem toen vluchten naar Gran Canaria en Rhodos vanwege technische problemen niet konden opstijgen. Dat leverde voor de reizigers naar Gran Canaria een vertraging op van meer dan 24 uur. Reizigers naar Rhodos konden pas een dag later vertrekken en hadden een vertraging van meer dan 30 uur.

Ook op Schiphol was het vrijdag druk, al leverde dat, behalve langere wachttijden bij de incheckbalies, geen vertragingen op. Op de drukste dag van het jaar waren zo'n 190.000 reizigers op de nationale luchthaven, een kleine 10.000 meer dan op de drukste dag vorig jaar.

Het entertainment waar Schiphol normaal gesproken in de zomermaanden de wachttijden mee opvrolijkt is vanwege de vliegramp met vlucht MH17 geschrapt.
Veel mensen gingen even naar de herdenkingsplek bij vertrekhal 3 waar ondertussen een ware zee van bloemen ligt. Deze bloemen worden verzorgd door Aviflora en blijven nog zeker enkele dagen liggen.

Nog geen vakantie geboekt? Kijk bij het vakantieaanbod!

Inspiratie nodig? Lees onze reisverhalen!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder