Waar is Shakira?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

TransaviaDat ingecheckte bagage niet altijd aankomt op de plaats van bestemming mag bekend zijn, maar dat huisdieren kwijt raken? Het overkwam de familie Dinho. Zij raakten op de terugvlucht van Portugal naar Amsterdam met vliegtuigmaatschappij Transavia hun geliefde kat Shakira kwijt.

Het was de bedoeling om de kat op schoot mee te nemen als handbagage, maar omdat een van de passagiers allergisch was voor katten moest het gezin hun huisdier in het bagageruim laten vervoeren. Bij aankomst op Schiphol kwam er van alles op de bagageband, maar niet de kat. Navraag leerde dat Transavia het dier kwijt was.

Een van de ergste dingen aan het incident vindt de familie dat Transavia hun automatische mailsysteem niet uit kon zetten. Pedro Dinho in Metro: "Wat ik schokkend vond, is dat we van hen nog een mail ontvingen met de tekst: 'Welkom thuis, we hopen dat u een goede reis heeft gehad.' Toen werd ik echt boos." Transavia vertelde de familie dat het geen zin meer had om ze te bellen, totdat er meer nieuws was. Het gezin heeft nog steeds niets gehoord en Pedro Dinho zocht zelf twee dagen op Schiphol naar Shakira.
Omdat ook dat niets opleverde wil de familie nu een bedrijf benaderen dat zoekhonden inzet zodat de kat alsnog gevonden kan worden. Transavia liet aan Metro weten niet inhoudelijk te willen reageren maar wel alle medewerking te verlenen aan het gezin.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder