‘Turkije staat voor groei naar 45 miljoen toeristen’

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Strand in TurkijeDe stevige toeristische groei van Turkije houdt naar verwachting aan. Het land zal dit jaar 45 miljoen toeristen ontvangen, zo voorspelt voorzitter Bendevi Palandöken van de Turkse Handelaren en Ambachtslieden Confederatie. Als zijn voorspelling uitkomt, dan zou dat een spectaculaire groei van 12,5 procent betekenen ten opzichte van 2013.

 


In het afgelopen jaar scoorde Turkije bijna 40 miljoen toeristen, zo valt te lezen op nederlandersinturkije.nl. Die score betekende een stijging van 7,6 procent ten opzichte van 2012. De toeristenstroom is een belangrijke bron van inkomsten voor het land. Inmiddels zijn bijvoorbeeld 1,5 miljoen Turken in de toeristenbranche werkzaam. Naar verluidt ging er in 2013 32,5 miljard dollar in deze sector om.

De voorspelde groei voor 2014 wordt voor een deel toegeschreven aan cruisevakanties.  Volgens een studie van de Associatie van Turkse Reisagentschappen maken dit jaar zo’n 22 miljoen mensen een cruise reis naar of via Turkije. De groei van het cruisetoerisme is voornamelijk te danken aan de economische situatie in Griekenland, waar ook veel schepen vertrekken.

Op vakantie naar Turkije?

Op zoek naar een vliegticket?

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder