Småland opent bijzondere zip-line

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zip-line in SmalandHet Zweedse Småland, een zogenoemd landschap in de zuidelijke regio Götaland, krijgt er een spannende attractie bij. In de bakermat van het glasblazen wordt op 29 mei 2014 de langste zip-line van Noord-Europa geopend. Hangend aan de 1,5 kilometer lange lijn bereik je snelheden tot 70 km/uur! In de houten torens, die als tussenstations dienen, kun je zelfs overnachten.

 

Station zip-line in SmalandHet project biedt naast avontuur ook educatie. In de pauzes van het zip-linen geven gidsen op de tussenstations uitleg over de lokale dieren- en plantenwereld. De nieuwe zip-line voert dwars door bosgebied Kronoparken en komt tot 50 meter boven de grond. De route kent elf tussenstations, die zijn te vinden op rotsen en in bomen en een toren.

De attractie is geschikt voor personen vanaf 7 jaar en bestaat uit twee varianten. De gezinsvriendelijke variant duurt circa een uur, bij de langere variant ben je ongeveer twee uur in de lucht actief. Wie geen afscheid van de zip-line kan nemen, kan blijven slapen in de tussenstations. Op de bovenste verdieping is een tweepersoonskamer met uitzicht op 20 meter hoogte.

Op vakantie naar Zweden?

Lees hier over zip-line avonturen in Las Vegas en Frankrijk

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder