Vakantiegeld wordt meer en meer geld voor vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Palma de MallorcaNederlanders gaan hun vakantiegeld weer meer besteden waar het voor is bedoeld: vakantie. Gaf vorig jaar in een onderzoek 14 procent van de ondervraagden te kennen het geld helemaal niet aan vakantie te besteden, dit jaar is dat nog maar 7 procent. Verder blijkt uit de Nationale Vakantiegeld Enquête van Vakantie.nl onder 867 respondenten ook dat het te besteden vakantiebudget groter is dan in 2013.

 

Ruim de helft van alle Nederlanders (54 procent) blijkt al het vakantiegeld te gebruiken aan vakanties en reizen; vorig jaar was dat nog 44 procent. Het resterende geld wordt door 42 procent besteed door de spaarrekening aan te vullen.  Verder besteedt 20 procent (een deel van) het vakantiegeld aan grote kostenposten in en om het huis. Zo’n 16 procent gebruikt het vakantiegeld voor het afbetalen van schulden.

Dit jaar wordt per persoon gemiddeld 975 euro uitgegeven aan vakantie, een stijging van 40 euro ten opzichte van 2013. In dit bedrag zit de reissom en het geld dat ter plekke aan bijvoorbeeld eten wordt uitgegeven.

Boekingen naar de zon

Bijna zes op de tien Nederlanders hebben hun reis al geboekt; een kwart wacht tot eind mei als het vakantiegeld wordt gestort. Zeventig procent gaat op vakantie in Europa, 17 procent maakt een verre reis. Nederland is voor 13 procent van de ondervraagden het reisdoel.

Het vakantiegeld wordt nog steeds het meest besteed aan zonvakanties (38 procent). Achttien procent kiest voor een autovakantie, 13 procent maakt een rondreis. Kamperen wordt almaar minder populair; 11 procent kiest voor deze vorm van vakantie.

Op zoek naar een heerlijke vakantie?

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder