Vakantiegeld wordt meer en meer geld voor vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Palma de MallorcaNederlanders gaan hun vakantiegeld weer meer besteden waar het voor is bedoeld: vakantie. Gaf vorig jaar in een onderzoek 14 procent van de ondervraagden te kennen het geld helemaal niet aan vakantie te besteden, dit jaar is dat nog maar 7 procent. Verder blijkt uit de Nationale Vakantiegeld Enquête van Vakantie.nl onder 867 respondenten ook dat het te besteden vakantiebudget groter is dan in 2013.

 

Ruim de helft van alle Nederlanders (54 procent) blijkt al het vakantiegeld te gebruiken aan vakanties en reizen; vorig jaar was dat nog 44 procent. Het resterende geld wordt door 42 procent besteed door de spaarrekening aan te vullen.  Verder besteedt 20 procent (een deel van) het vakantiegeld aan grote kostenposten in en om het huis. Zo’n 16 procent gebruikt het vakantiegeld voor het afbetalen van schulden.

Dit jaar wordt per persoon gemiddeld 975 euro uitgegeven aan vakantie, een stijging van 40 euro ten opzichte van 2013. In dit bedrag zit de reissom en het geld dat ter plekke aan bijvoorbeeld eten wordt uitgegeven.

Boekingen naar de zon

Bijna zes op de tien Nederlanders hebben hun reis al geboekt; een kwart wacht tot eind mei als het vakantiegeld wordt gestort. Zeventig procent gaat op vakantie in Europa, 17 procent maakt een verre reis. Nederland is voor 13 procent van de ondervraagden het reisdoel.

Het vakantiegeld wordt nog steeds het meest besteed aan zonvakanties (38 procent). Achttien procent kiest voor een autovakantie, 13 procent maakt een rondreis. Kamperen wordt almaar minder populair; 11 procent kiest voor deze vorm van vakantie.

Op zoek naar een heerlijke vakantie?

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder