Vakantiegeld wordt meer en meer geld voor vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Palma de MallorcaNederlanders gaan hun vakantiegeld weer meer besteden waar het voor is bedoeld: vakantie. Gaf vorig jaar in een onderzoek 14 procent van de ondervraagden te kennen het geld helemaal niet aan vakantie te besteden, dit jaar is dat nog maar 7 procent. Verder blijkt uit de Nationale Vakantiegeld Enquête van Vakantie.nl onder 867 respondenten ook dat het te besteden vakantiebudget groter is dan in 2013.

 

Ruim de helft van alle Nederlanders (54 procent) blijkt al het vakantiegeld te gebruiken aan vakanties en reizen; vorig jaar was dat nog 44 procent. Het resterende geld wordt door 42 procent besteed door de spaarrekening aan te vullen.  Verder besteedt 20 procent (een deel van) het vakantiegeld aan grote kostenposten in en om het huis. Zo’n 16 procent gebruikt het vakantiegeld voor het afbetalen van schulden.

Dit jaar wordt per persoon gemiddeld 975 euro uitgegeven aan vakantie, een stijging van 40 euro ten opzichte van 2013. In dit bedrag zit de reissom en het geld dat ter plekke aan bijvoorbeeld eten wordt uitgegeven.

Boekingen naar de zon

Bijna zes op de tien Nederlanders hebben hun reis al geboekt; een kwart wacht tot eind mei als het vakantiegeld wordt gestort. Zeventig procent gaat op vakantie in Europa, 17 procent maakt een verre reis. Nederland is voor 13 procent van de ondervraagden het reisdoel.

Het vakantiegeld wordt nog steeds het meest besteed aan zonvakanties (38 procent). Achttien procent kiest voor een autovakantie, 13 procent maakt een rondreis. Kamperen wordt almaar minder populair; 11 procent kiest voor deze vorm van vakantie.

Op zoek naar een heerlijke vakantie?

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder