Vakantiegeld wordt meer en meer geld voor vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Palma de MallorcaNederlanders gaan hun vakantiegeld weer meer besteden waar het voor is bedoeld: vakantie. Gaf vorig jaar in een onderzoek 14 procent van de ondervraagden te kennen het geld helemaal niet aan vakantie te besteden, dit jaar is dat nog maar 7 procent. Verder blijkt uit de Nationale Vakantiegeld Enquête van Vakantie.nl onder 867 respondenten ook dat het te besteden vakantiebudget groter is dan in 2013.

 

Ruim de helft van alle Nederlanders (54 procent) blijkt al het vakantiegeld te gebruiken aan vakanties en reizen; vorig jaar was dat nog 44 procent. Het resterende geld wordt door 42 procent besteed door de spaarrekening aan te vullen.  Verder besteedt 20 procent (een deel van) het vakantiegeld aan grote kostenposten in en om het huis. Zo’n 16 procent gebruikt het vakantiegeld voor het afbetalen van schulden.

Dit jaar wordt per persoon gemiddeld 975 euro uitgegeven aan vakantie, een stijging van 40 euro ten opzichte van 2013. In dit bedrag zit de reissom en het geld dat ter plekke aan bijvoorbeeld eten wordt uitgegeven.

Boekingen naar de zon

Bijna zes op de tien Nederlanders hebben hun reis al geboekt; een kwart wacht tot eind mei als het vakantiegeld wordt gestort. Zeventig procent gaat op vakantie in Europa, 17 procent maakt een verre reis. Nederland is voor 13 procent van de ondervraagden het reisdoel.

Het vakantiegeld wordt nog steeds het meest besteed aan zonvakanties (38 procent). Achttien procent kiest voor een autovakantie, 13 procent maakt een rondreis. Kamperen wordt almaar minder populair; 11 procent kiest voor deze vorm van vakantie.

Op zoek naar een heerlijke vakantie?

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder