Vakantiegeld wordt meer en meer geld voor vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Palma de MallorcaNederlanders gaan hun vakantiegeld weer meer besteden waar het voor is bedoeld: vakantie. Gaf vorig jaar in een onderzoek 14 procent van de ondervraagden te kennen het geld helemaal niet aan vakantie te besteden, dit jaar is dat nog maar 7 procent. Verder blijkt uit de Nationale Vakantiegeld Enquête van Vakantie.nl onder 867 respondenten ook dat het te besteden vakantiebudget groter is dan in 2013.

 

Ruim de helft van alle Nederlanders (54 procent) blijkt al het vakantiegeld te gebruiken aan vakanties en reizen; vorig jaar was dat nog 44 procent. Het resterende geld wordt door 42 procent besteed door de spaarrekening aan te vullen.  Verder besteedt 20 procent (een deel van) het vakantiegeld aan grote kostenposten in en om het huis. Zo’n 16 procent gebruikt het vakantiegeld voor het afbetalen van schulden.

Dit jaar wordt per persoon gemiddeld 975 euro uitgegeven aan vakantie, een stijging van 40 euro ten opzichte van 2013. In dit bedrag zit de reissom en het geld dat ter plekke aan bijvoorbeeld eten wordt uitgegeven.

Boekingen naar de zon

Bijna zes op de tien Nederlanders hebben hun reis al geboekt; een kwart wacht tot eind mei als het vakantiegeld wordt gestort. Zeventig procent gaat op vakantie in Europa, 17 procent maakt een verre reis. Nederland is voor 13 procent van de ondervraagden het reisdoel.

Het vakantiegeld wordt nog steeds het meest besteed aan zonvakanties (38 procent). Achttien procent kiest voor een autovakantie, 13 procent maakt een rondreis. Kamperen wordt almaar minder populair; 11 procent kiest voor deze vorm van vakantie.

Op zoek naar een heerlijke vakantie?

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder