Eten op sterrenniveau in een Tiroler hut

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sterrenkoks koken bij Tiroler berghuttenIn de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) wordt zondag 6 juli het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Onder leiding van Eckart ‘chef van de eeuw’ Witzigmann creëren vier internationale Michelin-sterrenkoks hun gerechten op basis van streekproducten voor een van de Alpenhutten in het Paznauntal. De sterwaardige gerechten worden tot 21 september geserveerd bij de Heidelberger Hütte bij Ischgl, Jamtalhütte bij Galtür, Niederelbehütte bij Kappl en Ascherhütte bij See.

Het culinaire concept biedt gasten door de hele zomer heen de kans om in vier Oostenrijkse berghutten gerechten te proeven, die zijn gecreëerd door gastkoks uit België, Duitsland, Engeland, Italië. Ook deze 6de editie staat onder leiding van de met drie Michelinsterren onderscheiden chef-kok Eckert Witzigmann. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor deze gastronomische routes.

Op vakantie naar Tirol?

Tijdens de exclusieve kick-off op 6 juli presenteren de vier chefkoks hun topgerecht in hun ‘eigen’ berghut. Ook na vertrek van de sterrenchefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tussen 7 juli en 21 september 2014 de gelegenheid om de vier hutten langs de Culinaire Jakobsweg te verkennen en de gerechten te proeven.

De chefs en hun gerechten

Voor de Niederelbehütte bereidt de Belgische Limburger Giovani Oosters, eigenaar en chefkok van restaurant ‘VousLéVous’ in Hasselt, een risotto met Paznaun Alpenkaas, bacon en verse kruiden uit de regio met carpaccio van rode biet in Kriekbier met mosterd en honing uit Ischgl.

De Italiaanse chefkok Alfio Ghezzi van restaurant ‘Locanda Margon’ in Trento serveert in de Heidelberger Hütte tagliatelle met een stoofpot van kalfsvlees, Parmezaanse saus, Ferrari Maximum Brut en koffiepoeder.         

De Engelse chefkok Russell Brown van restaurant ‘Sienna’ in Dorset heeft voor de Jamtalhütte in Galtür een gerecht samengesteld van ‘Cheek of Beef’ gestoofd in bier en uien, geserveerd met aardappelen.    

In de Ascherhütte in See zwaait Dieter Müller, chefkok van het gelijknamige restaurant op het MS Europa cruiseschip de scepter. Zijn gerecht bestaat uit gebakken bergforelfilet met aardappelpuree, mierikswortel, mosterdsaus en rode biet.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder