Eten op sterrenniveau in een Tiroler hut

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sterrenkoks koken bij Tiroler berghuttenIn de vakantieregio Paznaun-Ischgl (Tirol) wordt zondag 6 juli het startschot gegeven voor de ‘Kulinarischer Jakobsweg’. Onder leiding van Eckart ‘chef van de eeuw’ Witzigmann creëren vier internationale Michelin-sterrenkoks hun gerechten op basis van streekproducten voor een van de Alpenhutten in het Paznauntal. De sterwaardige gerechten worden tot 21 september geserveerd bij de Heidelberger Hütte bij Ischgl, Jamtalhütte bij Galtür, Niederelbehütte bij Kappl en Ascherhütte bij See.

Het culinaire concept biedt gasten door de hele zomer heen de kans om in vier Oostenrijkse berghutten gerechten te proeven, die zijn gecreëerd door gastkoks uit België, Duitsland, Engeland, Italië. Ook deze 6de editie staat onder leiding van de met drie Michelinsterren onderscheiden chef-kok Eckert Witzigmann. Regionale producten, traditionele voedzame gerechten, activiteiten en culinair genieten vormen de rode draad voor deze gastronomische routes.

Op vakantie naar Tirol?

Tijdens de exclusieve kick-off op 6 juli presenteren de vier chefkoks hun topgerecht in hun ‘eigen’ berghut. Ook na vertrek van de sterrenchefs blijven de gerechten op het dagmenu van de berghutten staan. Zo hebben wandelaars, mountainbikers en fijnproevers tussen 7 juli en 21 september 2014 de gelegenheid om de vier hutten langs de Culinaire Jakobsweg te verkennen en de gerechten te proeven.

De chefs en hun gerechten

Voor de Niederelbehütte bereidt de Belgische Limburger Giovani Oosters, eigenaar en chefkok van restaurant ‘VousLéVous’ in Hasselt, een risotto met Paznaun Alpenkaas, bacon en verse kruiden uit de regio met carpaccio van rode biet in Kriekbier met mosterd en honing uit Ischgl.

De Italiaanse chefkok Alfio Ghezzi van restaurant ‘Locanda Margon’ in Trento serveert in de Heidelberger Hütte tagliatelle met een stoofpot van kalfsvlees, Parmezaanse saus, Ferrari Maximum Brut en koffiepoeder.         

De Engelse chefkok Russell Brown van restaurant ‘Sienna’ in Dorset heeft voor de Jamtalhütte in Galtür een gerecht samengesteld van ‘Cheek of Beef’ gestoofd in bier en uien, geserveerd met aardappelen.    

In de Ascherhütte in See zwaait Dieter Müller, chefkok van het gelijknamige restaurant op het MS Europa cruiseschip de scepter. Zijn gerecht bestaat uit gebakken bergforelfilet met aardappelpuree, mierikswortel, mosterdsaus en rode biet.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder