Schiphol krijgt elektrische taxi’s

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Elektrische taxi´s op SchipholDrie taxibedrijven gaan binnenkort het vervoer vanaf Schiphol verzorgen met meer dan honderd elektrische voertuigen. Op die manier draagt het taxivervoer, aldus de directie van Schiphol, bij aan de verduurzaming van de mobiliteit op de luchthaven. Per 1 juni mogen de taxibedrijven Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN), Willemsen-De Koning en BBF Schipholtaxi  het vervoer vanaf Schiphol verzorgen.

 

Belangrijk in de keuze van Schiphol was de eis om kwalitatief en kwantitatief hoogwaardig taxivervoer aan te bieden plus de zogeheten duurzaamheidsambitie op het gebied van luchtkwaliteit en CO2–uitstoot.

De beslissing van Schiphol betekent dat de Taxi Centrale Amsterdam (TCA) en Connexxion niet meer vanaf de luchthaven mogen rijden. Het is nog niet duidelijk of deze bedrijven bezwaar gaan aantekenen. De concessie voor de drie gekozen bedrijven gaat per 1 juni in voor een periode van vier jaar. Daarbij bestaat twee keer de mogelijkheid om het contract met twee jaar te verlengen.

Vliegticket kopen?

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder