Drie dagen staking bij Lufthansa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

LufthansaPiloten van de Duitse maatschappij Lufthansa maakten bekend volgende week te gaan staken. Van woensdag tot en met vrijdagavond leggen ze het werk neer. Tijdens deze 72-uur durende staking moeten reizigers in Duitsland en een groot aantal buurlanden rekening houden met uitval van vluchten en vertragingen.

 

De staking is uitgeroepen door de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). De 5400 piloten van Lufthansa eisen meer salaris, en een terugkeer naar de oude pensioenregeling. In de oude regeling konden gezagvoerders al op hun 55ste met pensioen. Lufthansa heeft die regeling vorig  jaar zonder overleg afgeschaft.

De piloten hebben de staking bewust voor volgende week gepland en niet bijvoorbeeld in het drukke paasweekeinde.

Ook op Schiphol

Niet alleen op vrijwel alle Duitse luchthavens vallen vluchten uit, ook op Schiphol zullen reizigers waarschijnlijk overlast ondervinden. Lufthansa vliegt dagelijks zeven keer van Schiphol naar München en zes keer naar Frankfurt.  De staking kan nog worden afgelast als Lufthansa opnieuw met Cockpit in onderhandeling gaat. Daarvoor is, zo meldt de vliegtuigmaatschappij, nog genoeg tijd.

Lufthansa is een van de grootse luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het bedrijf wil de komende dagen opnieuw onderhandelen met Cockpit. In een verklaring zegt Lufthansa dat er nog genoeg tijd is om een staking te voorkomen.

Gisteren hadden reizigers in Duitsland  ook al te maken met annuleringen en vertraging van vluchten. Dit door een staking van het grondpersoneel.

 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder