Drie dagen staking bij Lufthansa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

LufthansaPiloten van de Duitse maatschappij Lufthansa maakten bekend volgende week te gaan staken. Van woensdag tot en met vrijdagavond leggen ze het werk neer. Tijdens deze 72-uur durende staking moeten reizigers in Duitsland en een groot aantal buurlanden rekening houden met uitval van vluchten en vertragingen.

 

De staking is uitgeroepen door de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). De 5400 piloten van Lufthansa eisen meer salaris, en een terugkeer naar de oude pensioenregeling. In de oude regeling konden gezagvoerders al op hun 55ste met pensioen. Lufthansa heeft die regeling vorig  jaar zonder overleg afgeschaft.

De piloten hebben de staking bewust voor volgende week gepland en niet bijvoorbeeld in het drukke paasweekeinde.

Ook op Schiphol

Niet alleen op vrijwel alle Duitse luchthavens vallen vluchten uit, ook op Schiphol zullen reizigers waarschijnlijk overlast ondervinden. Lufthansa vliegt dagelijks zeven keer van Schiphol naar München en zes keer naar Frankfurt.  De staking kan nog worden afgelast als Lufthansa opnieuw met Cockpit in onderhandeling gaat. Daarvoor is, zo meldt de vliegtuigmaatschappij, nog genoeg tijd.

Lufthansa is een van de grootse luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Het bedrijf wil de komende dagen opnieuw onderhandelen met Cockpit. In een verklaring zegt Lufthansa dat er nog genoeg tijd is om een staking te voorkomen.

Gisteren hadden reizigers in Duitsland  ook al te maken met annuleringen en vertraging van vluchten. Dit door een staking van het grondpersoneel.

 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder