Toeristen verongelukt in India

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Busongeluk IndiaIn India zijn bij een frontale botsing tussen een toeristenbus en een vrachtwagen zeven Indiase vakantiegangers om het leven gekomen. Achttien inzittenden van de touringcar zijn gewond geraakt, van wie sommigen ernstig. Het ongeval gebeurde zondag in alle vroegte in de buurt van Roopangarh in de deelstaat Rajasthan, in het noordwesten van het land.

 


Volgens ooggetuigen raakte de chauffeur van de truck kort voor een bocht in de snelweg de macht over het stuur kwijt, en boorde de vrachtwagen zich in de tegemoetkomende bus. De dodelijke slachtoffers zijn vier mannen, twee vrouwen en een kind. Tegen de chauffeur van de vrachtwagen is een onderzoek gestart, omdat hij waarschijnlijk te snel heeft gereden.

Toeristische attractie

De groep toeristen was op weg naar het Roopangarh Fort, een indrukwekkend bouwwerk met een geschiedenis van meer dan 350 jaar. Het fort uit 1649 is na een grondige renovatie veranderd in een heritage hotel, dat vandaag de dag veel toeristen trekt.
Het is het tweede zware ongeval op de bewuste snelweg in een week tijd. Op 27 januari kwamen 11 mensen om het leven toen op een kruising een jeep werd aangereden door een vrachtwagen. In dit geval is al vastgesteld dat de truckbestuurder te snel heeft gereden.

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder