Opnieuw recordaantal toeristen naar Frankrijk

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

MarseilleFrankrijk heeft in 2013, net als het jaar ervoor, een recordaantal bezoekers uit het buitenland getrokken. Het officiële cijfer is weliswaar nog niet bekend, maar wel staat vast dat er vorig jaar sprake is geweest van een groei van 6 procent. Met die kennis, gekoppeld aan het record uit 2012 van 83 miljoen, moet Frankrijk in het afgelopen jaar zo’n 88 miljoen buitenlandse bezoekers hebben verwelkomd.

 

Het land behoudt hiermee de nummer één positie wereldwijd, stelt de Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO). De nationale groei van 6 procent is bovendien beter dan die van het internationale toerisme in 2013, dat een stijging van 5 procent noteerde. Frankrijk is vooral vanuit Zuid-Oost Azië en Zuid-Europa meer bezocht dan in voorgaande jaren.
Europa vertegenwoordigt het merendeel (52 procent) van het totaal aantal bezoekers in Frankrijk. Nederlandse vakantiegangers staan nog altijd op de 4de plaats als het gaat om het aantal overnachtingen in Frankrijk.

Boek een Frankrijkvakantie

De mooiste villa's bij Aanzee
De fraaiste campings bij CampingXL

Complete autovakanties bij Sunweb

 

 

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder