Duits advies: 'Verlaat je hotel in Egypte niet'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CaïroDuitse toeristen die in de grote steden van Egypte verblijven, is geadviseerd hun hotels voorlopig niet te verlaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn komt met het advies omdat voor- en tegenstanders van het regime stil staan bij het begin van de revolutie, vandaag precies drie jaar geleden. De derde 'verjaardag' kent inmiddels een bloedig verloop; bij rellen in verschillende steden zijn vandaag al zeker 29 doden gevallen. Volgens het ministerie van Gezondheid zijn meer dan 170 mensen gewond geraakt. Gisteren kwamen al zes mensen om bij aanslagen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag ziet nog geen reden het bestaande reisadvies voor Egypte aan te scherpen. „We houden de situatie goed in de gaten en zodra het nodig is, passen we het advies aan”, zei een woordvoerster tegen de Telegraaf.
Nederland ontraadt al enige tijd alle niet-essentiële reizen naar Caïro en de Sinaï-woestijn. Reizen naar resorts in Sharm el-Sheikh en aan de Rode Zee, evenals reizen naar de steden Luxor en Aswan zijn wel mogelijk. Ook Nijlcruises zijn volgens het departement wel te maken. Toeristen moeten op al deze plekken wel extra waakzaam zijn, luidt het advies van het ministerie.

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder