Duits advies: 'Verlaat je hotel in Egypte niet'

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CaïroDuitse toeristen die in de grote steden van Egypte verblijven, is geadviseerd hun hotels voorlopig niet te verlaten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn komt met het advies omdat voor- en tegenstanders van het regime stil staan bij het begin van de revolutie, vandaag precies drie jaar geleden. De derde 'verjaardag' kent inmiddels een bloedig verloop; bij rellen in verschillende steden zijn vandaag al zeker 29 doden gevallen. Volgens het ministerie van Gezondheid zijn meer dan 170 mensen gewond geraakt. Gisteren kwamen al zes mensen om bij aanslagen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag ziet nog geen reden het bestaande reisadvies voor Egypte aan te scherpen. „We houden de situatie goed in de gaten en zodra het nodig is, passen we het advies aan”, zei een woordvoerster tegen de Telegraaf.
Nederland ontraadt al enige tijd alle niet-essentiële reizen naar Caïro en de Sinaï-woestijn. Reizen naar resorts in Sharm el-Sheikh en aan de Rode Zee, evenals reizen naar de steden Luxor en Aswan zijn wel mogelijk. Ook Nijlcruises zijn volgens het departement wel te maken. Toeristen moeten op al deze plekken wel extra waakzaam zijn, luidt het advies van het ministerie.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder