Prijs voor de kindvriendelijkste reisorganisaties

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kids
Kids
Deze week zijn op de Vakantiebeurs de meest kindvriendelijke reisorganisaties van Nederland onderscheiden met de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2014. Een vijftigtal Kids Vakantiegids Detectives assisteerde Telekids-gezicht KEET in de Jaarbeurs in Utrecht bij de uitreiking van de prestigieuze awards in twaalf categorieën. Allround winnaar werd Corendon Vliegvakanties.

 

Categorieën en winnaars

Allround: Corendon Vliegvakanties
Kidsclub vakanties: KIDS WORLD CLUB
Pretpark vakanties: Europa-Park
Kamperen: Kampeerdorp de Zandstuve
Kamperen XL: Eurocamp
Vakantieparken: Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Vakantieparken XL: Landal GreenParks
Eenouder vakanties: Estivant Vakanties
Familiehotels: De Bonte Wever
Groene vakanties: Center Parcs
Verre vakanties: Koning Aap Kidz
Actieve vakanties: Sportiek Reizen

Allround
In de categorie Allround ging het tot de laatste stemdag gelijk op, maar uiteindelijk sleepte Corendon Vliegvakanties met 34% van de stemmen de award in de wacht. Het reispakket met onder andere de eigen Kids & Co kidsclub met Tijger en Loeloe scoorde de meeste punten.

Kidsclub vakanties & Pretpark vakanties
Bij het invullen van de Kids Enquête gaf 89% van de kinderen tot 16 jaar aan dat zij op vakantie graag activiteiten ondernemen met leeftijdsgenootjes. Het reisprogramma van KIDS WORLD CLUB speelt hierop het best in met de BabyWorld, KidsWorld en Yo!World clubs. Daarmee kreeg KIDS WORLD CLUB 56% van de stemmen in de categorie Kidsclub vakanties. In de categorie Pretpark vakanties koos 51% voor Europa-Park met meer dan honderd spectaculaire attracties en shows.

Kamperen & Kamperen XL
Eurocamp heeft de naam als meest kindvriendelijke aanbieder van kampeervakanties opnieuw hoog weten te houden. Met maar liefst 73% van de stemmen sleepte de reisorganisatie voor het vierde achtereenvolgende jaar de award in de categorie Kamperen XL in de wacht. Voor een kampeervakantie in eigen land is Kampeerdorp de Zandstuve favoriet, mede dankzij het Stuufeiland: de kidsclub met Cobus de Uil en andere tot de verbeelding sprekende karakters.

Vakantieparken & Vakantieparken XL
Met een kleine meerderheid van de stemmen is de award in de categorie Vakantieparken XL in de wacht gesleept door Landal GreenParks. 34% verkoos de Landal-activiteiten als de DJ battle, SUPen, Rope-skipping en de Bollo-club boven het pakket van Molecaten en Center Parcs. Met 37% van de stemmen werd Attractie- en Vakantiepark Slagharen de winnaar. Zij scoorden vooral met de combinatie van een vakantiepark en een pretpark op één terrein.

Groene vakanties & Eenouder vakanties
De award voor Groene vakanties is met 78% van de stemmen met verve in de wacht gesleept door Center Parcs, bij wie aandacht voor de natuur hoog in het vaandel staat. De vakantieparkaanbieder gooide hoge ogen met unieke activiteiten zoals ‘Wannabe a Parkranger’ in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en snorkelen tussen tropische vissen in het educatieve Leven in Zee-bad. Estivant Vakanties sleepte met 48% van de stemmen opnieuw de Eenouder vakanties award in de wacht.

Familiehotels
Nieuw dit jaar is de categorie Familiehotels, een award voor hotels waarbij aandacht voor kids voorop staat. Een flinke meerderheid, 50% van de stemmers in deze categorie, koos voor De Bonte Wever, met onder andere een subtropisch zwemparadijs, indoor Kidsjungle en schaatsbaan.

Verre vakanties & Actieve vakanties
Waterpret in het grootste waterpretpark van Azië, op een dromedaris door zandduinen van Marokko door en oog in oog staan met een reuzenpanda in China. Met dit avontuurlijke reisaanbod kreeg Koning Aap Kidz 43% van de stemmen in de categorie Verre vakanties. Voor een Actieve vakantie bleken de Nederlandstalige wintersportvakanties van Sportiek Reizen favoriet.

Detective Award
Naast de awards in twaalf categorieën reikte KEET de Detective Award uit aan de reisorganisatie met de leukste stand op de Vakantiebeurs: RCN Vakantieparken. Een vijftigtal Kids Vakantiegids Detectives vormde de jury. Zij slopen over de beursvloer en gaven een gefundeerd oordeel.

Kids Enquête
De verkiezing is een initiatief van Kids Vakantiegids en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met de Vakantiebeurs. Ruim vijfduizend kids en ouders stemden de afgelopen vier weken op hun favoriet via de Kids Enquête op Kidsvakantiegids.nl.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder