Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

3.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Nachtje weg in Leeuwarden
De 'scheve' toren in Leeuwarden©MvdW

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Geniet van je stedentrip

Maak je een stedentrip in Nederland, of dat nu op een doordeweekse dag is of in het weekend, dan is het erg prettig om aan het eind van de avond niet meer naar huis te hoeven rijden, maar te relaxen in een fijn hotel. Voor een nachtje weg tippen we 3 steden met een bijzondere (kerk)toren.

Amersfoort

Fraaie grachten, een oud stadshart en straatjes die lijken alsof ze van een oud schilderij zijn gestapt: in Amersfoort wandel je door eeuwenoude historie. Die geschiedenis gaat hand in hand met heel veel leuke winkels, restaurants en terrassen. Een superleuke stad dus voor een stedentrip. Cultuur snuif je op bij gebouwen zoals de Koppelpoort en de Onze Lieve Vrouwetoren, die een van de grootste kerktorens van Nederland is. Heb je zin en energie dan is die ook te beklimmen. Amersfoort is ook bekend als geboorteplaats van de schilder Piet Mondriaan. Niet zo verwonderlijk dat je er in zijn geboortehuis het Mondriaanhuis ook een museum vindt dat gewijd is aan zijn werk. Een ander leuk museum is het stadsmuseum Flehite.

Gorinchem

Hugo de Groot poortje GorinchemGorinchem was een belangrijke vesting in de Oude én de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En die vestingwallen zijn nog in tact en je hebt er een prachtig uitzicht over de rivieren. Daarnaast vind je in de stad gebouwen die de geschiedenis weergeven, zoals het oude stadhuis waarin het Gorcums Museum is gevestigd. Ook Gorinchem heeft een Grote Toren. Oorspronkelijk behoorde de toren in 1672 bij de St. Maartenskerk maar die werd vernietigd in 1813/1814. In plaats daarvan staat nu de Grote Kerk, met dus de toren. Sla zeker ook het Hugo de Groot poortje op de Grote Markt niet over. Zoals het verhaal gaat is de rechtsgeleerde Hugo de Groot in 1621 uit Slot Loevestein ontsnapt in een boekenkist. Deze werd naar het huis van koopman Adriaan Daetselaar op de Grote Markt gebracht. Nadat De Groot zich had verkleed als koopman kwam hij door het poortje naar buiten en kon ontsnappen naar Antwerpen.

 

 

 

Leeuwarden

Scheef. Dat is de toren in Leeuwarden. De Oldehove is zeer zichtbaar scheef en staat bovenin wel twee meter uit het lood. De toren moest worden gebouwd als competitie met de stad Groningen omdat de Leeuwarders net zo'n hoge kerk wilden als de Martinitoren. Helaas zat het tegen met de bouw en lukte het niet om de toren recht te krijgen en af te bouwen. De 40 meter hoge toren leent zich wel uitstekend voor een klim naar boven met een mooi uitzicht over de stad. Verder ook in Leeuwarden weer een mooie oude binnenstad met musea zoals het Fries Museum. Dit bijzondere ontwerp viel in eerste instantie helemaal niet in de smaak bij de inwoners van Leeuwarden, maar is nu toch in het hart gesloten. Bezoek Leeuwarden ook eens vanaf het water en ga naar de Prinsentuin waar je, zo wordt gezegd, de mooiste jachthaven van Nederland vindt.

Tickets voor musea, tentoonstellingen en meer vind je bij Tiqets

Luxe en ontspanning in je hotelkamer

Het is heerlijk om na zo'n intensieve dag lekker te relaxen. Naast overnachten in hotels in een stad kun je uiteraard ook kiezen voor uitwaaien in een hotel aan zee. De meeste hebben zeker vier-sterren en bieden voor een nachtje weg de luxe die je zoekt voor een zeer prettige prijs. Hoe lekker is het om in je eigen suite te overnachten en te genieten van een privé-sauna of vanuit je tweepersoons ligbad je kingsize bed in te duiken. In of vlakbij genoemde steden vind je zo’n Van der Valk Exclusief hotel. En niet alleen de hotelkamers zijn luxe, de hotels bieden ook faciliteiten als wellnessruimte, verwarmd binnenzwembad, Turks stoombad en Finse sauna. Voor totale ontspanning boek je een behandeling in de massagesalon of een schoonheidsbehandeling. Heb je iets te vieren? Boek dan een romantisch arrangement. Zo sluit je je stedentrip niet alleen ontspannen, maar ook feestelijk af.

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder