Rookpoging in vliegtuig leidt tot vastbinden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Roken in vliegtuig
Roken in vliegtuig@aangeleverd
Een 54-jarige Duitse passagier was het er niet mee eens dat hij geen sigaret mocht opsteken tijdens een vlucht van Singapore naar Brisbane. Hij bleef maar proberen zijn rokertje aan te steken en werd daarbij agressief en gewelddadig. Reden voor het cabinepersoneel om hem in een vliegtuigstoel vast te binden, zo melden diverse media. Het incident gebeurde gisterochtend op vlucht EK432 van Emirates.

Een medepassagier maakte een foto waarop duidelijk te zien is dat de benen van Mathias Jorg, de tegendraadse passagier, vastgebonden zijn. Ook zijn armen lijken vastgemaakt. Kort nadat het toestel was geland in Brisbane werd Jorg opgepakt en moest dezelfde dag nog voor de rechter verschijnen.
Hij is op borgtocht vrijgelaten maar moet 10 januari opnieuw voor de rechter verschijnen om zich te verantwoorden voor onder andere roken op een vliegtuig en het beledigen van het cabinepersoneel. Tot die tijd mag de Duitser het land niet verlaten, heeft hij zijn paspoort in moeten leveren en moet hij zich aan een aantal voorwaarden houden om te voorkomen dat hij weer in hechtenis wordt genomen.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder