Nederlanders massaal naar de kerstmarkt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt
Kerstmarkt
In 2013 blijkt de kerstmarkt populairder dan ooit voor een dagje uit of weekendje weg. Kerstmarkten.nl, onderdeel van WeekendjeWeg.nl, signaleert 62 procent stijging in het websitebezoek ten opzichte van 2012. De top 10 bestemmingen onder websitebezoekers wijst Duitsland aan als kerstmarktbestemming nummer één, gevolgd door België en Nederland.

 

Kerstmarkt als weekendje weg
Een weekendje weg in december met bezoek aan een kerstmarkt blijkt dit jaar records te breken. Woordvoerder Ed Trentelman van kerstmarkten.nl: “Kerstmarkten zijn dit jaar een geliefd dagje uit of weekendje weg. We merken dit jaar dat er opvallend veel belangstelling is voor een bezoek aan Nederlandse kerstmarkten in combinatie met attracties zoals ijsbanen.”

Top 10 meest populaire kerstmarkten
Van de 230 kerstmarkten op de site blijken die in Duitsland en België het meest populair. De kerstmarkt in Oberhausen is de favoriet.

Top 10 kerstmarkten

1.    Oberhausen
2.    Keulen
3.    Düsseldorf
4.    Munster

5.    Maastricht
6.    Haarzuilens (Utrecht)
7.    Valkenburg
8.    Brugge
9.    Antwerpen
10.  Kleve

Uit een kleinschalige poll op Kerstmarkten.nl blijkt dat 83,9 procent van de bezoekers minimaal één keer per jaar naar een kerstmarkt gaat. Het bezoek wordt in veel gevallen een dag van tevoren gepland (66,7 procent). Ruim 42 procent gaat het liefst samen met de partner.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder