Nederlanders massaal naar de kerstmarkt

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kerstmarkt
Kerstmarkt
In 2013 blijkt de kerstmarkt populairder dan ooit voor een dagje uit of weekendje weg. Kerstmarkten.nl, onderdeel van WeekendjeWeg.nl, signaleert 62 procent stijging in het websitebezoek ten opzichte van 2012. De top 10 bestemmingen onder websitebezoekers wijst Duitsland aan als kerstmarktbestemming nummer één, gevolgd door België en Nederland.

 

Kerstmarkt als weekendje weg
Een weekendje weg in december met bezoek aan een kerstmarkt blijkt dit jaar records te breken. Woordvoerder Ed Trentelman van kerstmarkten.nl: “Kerstmarkten zijn dit jaar een geliefd dagje uit of weekendje weg. We merken dit jaar dat er opvallend veel belangstelling is voor een bezoek aan Nederlandse kerstmarkten in combinatie met attracties zoals ijsbanen.”

Top 10 meest populaire kerstmarkten
Van de 230 kerstmarkten op de site blijken die in Duitsland en België het meest populair. De kerstmarkt in Oberhausen is de favoriet.

Top 10 kerstmarkten

1.    Oberhausen
2.    Keulen
3.    Düsseldorf
4.    Munster

5.    Maastricht
6.    Haarzuilens (Utrecht)
7.    Valkenburg
8.    Brugge
9.    Antwerpen
10.  Kleve

Uit een kleinschalige poll op Kerstmarkten.nl blijkt dat 83,9 procent van de bezoekers minimaal één keer per jaar naar een kerstmarkt gaat. Het bezoek wordt in veel gevallen een dag van tevoren gepland (66,7 procent). Ruim 42 procent gaat het liefst samen met de partner.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder