Reorganisatie bij TUI Nederland en België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Foto: TUI
Foto: TUI
Vanmiddag is bekend gemaakt dat de Nederlandse en Belgische vestigingen van reisorganisatie TUI vanaf 1 januari worden samengevoegd. De reorganisatie en samenvoeging van de bedrijven zou ervoor moeten zorgen dat TUI Benelux, zoals de nieuwe naam luidt, de concurrentie beter kan aangaan.

 

Topman Steven van der Heijden (53) van TUI Nederland (Arke, Holland International, Kras) maakt in maart plaats voor zijn Belgische collega Elie Bruyninckx (44) die de nieuwe CEO wordt van TUI Benelux.

In totaal werken bij het Nederlandse en Belgische bedrijf ruim 4000 medewerkers die ruim 3 miljoen boekingen per jaar verwerken. Door de samenvoeging gaan in eerste instantie geen banen verloren en ook de kantoren van de reisorganisaties in Nederland en België blijven open.

Achtergrond samenvoeging
De belangrijkste redenen om specifiek TUI Nederland en TUI België samen te voegen volgens TUI:

  • TUI Nederland en TUI België vertegenwoordigen ruim drie miljoen verkochte vakanties per jaar, hebben een vloot van meer dan dertig vliegtuigen en zijn goed voor een bruto jaarwinst (EBITA) van circa € 100 miljoen. Beide landen hebben samen een sterke positie binnen het internationale TUI concern.
  • Beide landen hebben grotendeels dezelfde concurrenten.
  • Beide landen hebben voor een deel dezelfde klanten, zeker in het grensgebied.
  • Beide landen hebben een eigen, volledig geïntegreerde en zeer kostenefficiënte airline, die wordt ingezet voor de vluchten voor de eigen pakketreizen.
  • Beide landen zitten in dezelfde fase wat betreft het introduceren van nieuwe eigen productconcepten.
  • In beide landen wordt dezelfde taal gesproken en (her)kent men elkaars culturele achtergrond.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder