Reorganisatie bij TUI Nederland en België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Foto: TUI
Foto: TUI
Vanmiddag is bekend gemaakt dat de Nederlandse en Belgische vestigingen van reisorganisatie TUI vanaf 1 januari worden samengevoegd. De reorganisatie en samenvoeging van de bedrijven zou ervoor moeten zorgen dat TUI Benelux, zoals de nieuwe naam luidt, de concurrentie beter kan aangaan.

 

Topman Steven van der Heijden (53) van TUI Nederland (Arke, Holland International, Kras) maakt in maart plaats voor zijn Belgische collega Elie Bruyninckx (44) die de nieuwe CEO wordt van TUI Benelux.

In totaal werken bij het Nederlandse en Belgische bedrijf ruim 4000 medewerkers die ruim 3 miljoen boekingen per jaar verwerken. Door de samenvoeging gaan in eerste instantie geen banen verloren en ook de kantoren van de reisorganisaties in Nederland en België blijven open.

Achtergrond samenvoeging
De belangrijkste redenen om specifiek TUI Nederland en TUI België samen te voegen volgens TUI:

  • TUI Nederland en TUI België vertegenwoordigen ruim drie miljoen verkochte vakanties per jaar, hebben een vloot van meer dan dertig vliegtuigen en zijn goed voor een bruto jaarwinst (EBITA) van circa € 100 miljoen. Beide landen hebben samen een sterke positie binnen het internationale TUI concern.
  • Beide landen hebben grotendeels dezelfde concurrenten.
  • Beide landen hebben voor een deel dezelfde klanten, zeker in het grensgebied.
  • Beide landen hebben een eigen, volledig geïntegreerde en zeer kostenefficiënte airline, die wordt ingezet voor de vluchten voor de eigen pakketreizen.
  • Beide landen zitten in dezelfde fase wat betreft het introduceren van nieuwe eigen productconcepten.
  • In beide landen wordt dezelfde taal gesproken en (her)kent men elkaars culturele achtergrond.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder