Reorganisatie bij TUI Nederland en België

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Foto: TUI
Foto: TUI
Vanmiddag is bekend gemaakt dat de Nederlandse en Belgische vestigingen van reisorganisatie TUI vanaf 1 januari worden samengevoegd. De reorganisatie en samenvoeging van de bedrijven zou ervoor moeten zorgen dat TUI Benelux, zoals de nieuwe naam luidt, de concurrentie beter kan aangaan.

 

Topman Steven van der Heijden (53) van TUI Nederland (Arke, Holland International, Kras) maakt in maart plaats voor zijn Belgische collega Elie Bruyninckx (44) die de nieuwe CEO wordt van TUI Benelux.

In totaal werken bij het Nederlandse en Belgische bedrijf ruim 4000 medewerkers die ruim 3 miljoen boekingen per jaar verwerken. Door de samenvoeging gaan in eerste instantie geen banen verloren en ook de kantoren van de reisorganisaties in Nederland en België blijven open.

Achtergrond samenvoeging
De belangrijkste redenen om specifiek TUI Nederland en TUI België samen te voegen volgens TUI:

  • TUI Nederland en TUI België vertegenwoordigen ruim drie miljoen verkochte vakanties per jaar, hebben een vloot van meer dan dertig vliegtuigen en zijn goed voor een bruto jaarwinst (EBITA) van circa € 100 miljoen. Beide landen hebben samen een sterke positie binnen het internationale TUI concern.
  • Beide landen hebben grotendeels dezelfde concurrenten.
  • Beide landen hebben voor een deel dezelfde klanten, zeker in het grensgebied.
  • Beide landen hebben een eigen, volledig geïntegreerde en zeer kostenefficiënte airline, die wordt ingezet voor de vluchten voor de eigen pakketreizen.
  • Beide landen zitten in dezelfde fase wat betreft het introduceren van nieuwe eigen productconcepten.
  • In beide landen wordt dezelfde taal gesproken en (her)kent men elkaars culturele achtergrond.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder