Storm op sinterklaasdag

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Vliegtuigraam
Vliegtuigraam
De KLM heeft voor vandaag zeker 48 vluchten vanaf Schiphol geannuleerd in verband met de verwachte storm. Ook andere maatschappijen hebben vluchten geschrapt. Daarbij gaat het om vluchten naar bestemmingen in Europa, zo meldt een woordvoerster van Schiphol. Reizigers wordt geadviseerd om schiphol.nl, teletekst of de website van de betreffende luchtvaartmaatschappij te raadplegen voor actuele informatie.

De storm bereikt rond het middaguur de kust en trekt in de loop van de middag over het land. Voor de provincies Noord-Holland, Friesland en Groningen geldt code rood. Deze code betekent dat zich zware windstoten voordoen van 75 tot 100 kilometer per uur.  Voor de overige kustprovincies is code oranje afgegeven. Deze waarschuwing voor extreem weer is ook van kracht voor Drenthe en Flevoland. Voor de rest van Nederland blijft code geel van kracht.

Het KNMI waarschuwt voor het risico op omvallende bomen. Ook boomtakken, dakpannen, dakbedekking en gevelplaten kunnen loskomen en rondvliegen. Verder kunnen grote objecten omvallen, zoals bouwsteigers en hijskranen. "Ook kwetsbare verkeersdeelnemers lopen een groot risico'', aldus het KNMI. 

Met het oog op verwachte hoge waterstanden heeft Rijkswaterstaat vannacht de Oosterscheldekering en de Algerakering in de Hollandsche IJssel gesloten. Ook enkele sluizen zijn dicht.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder