Dreamliner kampt na overhitte accu's nu met ijsvorming

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Nieuwe problemen met DreamlinerBoeing staat weer voor de taak om problemen met de Dreamliner op te lossen. Werd het in het toestel eerst te heet door spontaan ontbrandende accu's, dit keer wordt het aan de buitenkant van de 787's soms te koud. De vliegtuigbouwer heeft vijftien luchtvaartmaatschappijen geadviseerd om in de buurt van onweersbuien niet op grote hoogte te vliegen. IJskristallen in de buien kunnen zorgen voor ijsvorming op de motoren.

Tussen april en november dit jaar zijn er zes incidenten geweest waarbij de Dreamliners vermogen verloren, terwijl ze door onweersbuien vlogen. Alle toestellen konden veilig landen. Japan Airlines heeft na de waarschuwing van Boeing aangegrepen door twee Dreamliners van twee internationale routes af te halen. Over maatregelen bij andere maatschappijen die met 787's vliegen, zoals United Airlines, is niets bekend.

Aan de grond gehouden

Boeing is met producent General Electric bezig om een oplossing te vinden voor het probleem met de ijsvorming. Het afgelopen jaar waren er geregeld problemen met oververhitte accu's van de Dreamliner. In januari werden om die reden de vliegtuigen wereldwijd aan de grond gehouden.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder