Noodtoestand op Sardinië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Italië en SardiniëOp het Italiaanse eiland SardinIë geldt de noodtoestand. Aanleiding is het noodweer van gisteren, dat volgens het nationale persbureau ANSA aan zeker 18 mensen het leven heeft gekost. Twee vrouwen verdronken in hun overstroomde woning in het westen van het eiland. Bij Nuoro in Centraal-Sardinië overleed een politieagent, toen de brug instortte waarover hij juist in zijn wagen reed. Bij dit incident raakten twee agenten gewond.

 

In de noordelijke stad Olbia verdronken een vrouw en haar dochter in hun auto. Een groot deel van deze stad met 55.000 inwoners staat inmiddels onder water. Het dodental kan nog stijgen omdat hulpdiensten sommige afgelegen plaatsen nog niet hebben bereikt. Over het hele eiland wordt nog een onbekend aantal mensen vermist.

De cycloon Cleopatra raasde maandag over het eiland en ging met hevige regen gepaard. In twaalf uur tijd viel 450 millimeter regen, aldus de krant L’Unione Sarda. Die hoeveelheid valt normaal gesproken in een halfjaar. Hierdoor traden rivieren buiten hun oevers en liepen straten en huizen onder. Op sommige plekken steeg het waterpeil tot drie meter hoogte. Honderden mensen moesten hun woning verlaten. De stroom viel op veel plaatsen uit en het weg-, lucht- en treinverkeer raakte verstoord. Ook het vliegverkeer van en naar het eiland liep ernstige vertraging op.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder