Noodtoestand op Sardinië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Italië en SardiniëOp het Italiaanse eiland SardinIë geldt de noodtoestand. Aanleiding is het noodweer van gisteren, dat volgens het nationale persbureau ANSA aan zeker 18 mensen het leven heeft gekost. Twee vrouwen verdronken in hun overstroomde woning in het westen van het eiland. Bij Nuoro in Centraal-Sardinië overleed een politieagent, toen de brug instortte waarover hij juist in zijn wagen reed. Bij dit incident raakten twee agenten gewond.

 

In de noordelijke stad Olbia verdronken een vrouw en haar dochter in hun auto. Een groot deel van deze stad met 55.000 inwoners staat inmiddels onder water. Het dodental kan nog stijgen omdat hulpdiensten sommige afgelegen plaatsen nog niet hebben bereikt. Over het hele eiland wordt nog een onbekend aantal mensen vermist.

De cycloon Cleopatra raasde maandag over het eiland en ging met hevige regen gepaard. In twaalf uur tijd viel 450 millimeter regen, aldus de krant L’Unione Sarda. Die hoeveelheid valt normaal gesproken in een halfjaar. Hierdoor traden rivieren buiten hun oevers en liepen straten en huizen onder. Op sommige plekken steeg het waterpeil tot drie meter hoogte. Honderden mensen moesten hun woning verlaten. De stroom viel op veel plaatsen uit en het weg-, lucht- en treinverkeer raakte verstoord. Ook het vliegverkeer van en naar het eiland liep ernstige vertraging op.

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder