Tien gidsen in de race voor Wandeltrofee 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelen in de winter Foto: Klaas LeerlooijerVoor de Wandeltrofee 2014, de prijs voor de wandelroute van het jaar, zijn nog 10 wandelroutegidsen in de race. De jury kon voor de longlist kiezen uit Nederlandstalige wandelgidsen, die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen. Exclusiviteit voor wandelaars, thematiek, originaliteit, beschrijving, verhouding verhard/onverhard, markering, cartografie en beschikbaarheid zijn vereisten om tot de kanshebbers te behoren. Ook moet de route voor het grootste deel over Nederlands grondgebied lopen. Begin december maakt de jury de shortlist met drie titels bekend. De winnaar wordt bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, die volgend jaar plaatsheeft op 1 en 2 maart.

De tien kanshebbers, in willekeurige volgorde:

Naam Route Uitgever
ANWB Wandelgids Waddenkust Waddenwandelen via knooppunten. 25 routes op vasteland en eilanden ANWB
Natuur als avontuur Vijftien spannende wandelingen voor het gezin De Banier
Wandelgids Heerhugopad In de voetsporen van Heer Hugo, 25 kilometer in drie etappes Gemeente Heerhugowaard
Kroeglopers Op stap met je vrienden, de mooiste wandelingen eindigen in het café Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelen op de rand van bos en boerenland Overijssel en Gelderland. 20 dagtochten van 15 km. 80% zandpad-garantie! Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelen over de onbekende Veluwe 20 dagtochten van 15 kilometer over ongebaande paden. 90% zandpad-garantie! Gegarandeerd Onregelmatig
Hollands Kustpad deel 3 (Friesland - Groningen) Lange-Afstands-Wandelpad 5-3 Stavoren - Bad Nieuweschans 268 km Wandelnet
Het Watersnoodpad Wandelen in het spoor van de Watersnoodramp 1953 BDU Boeken i.s.m. KNBLO
WaddenWandelen. Streekpad 4 Wandelroutes over zes Waddeneilanden, 276 km. Texel - Vlieland -Terschelling - Ameland - Schiermonnikoog - Borkum Wandelnet
Het WaterReijkpad 150 km wandelplezier door WaterReijk Weerribben Wieden Routepunt Oost

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder