Tien gidsen in de race voor Wandeltrofee 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelen in de winter Foto: Klaas LeerlooijerVoor de Wandeltrofee 2014, de prijs voor de wandelroute van het jaar, zijn nog 10 wandelroutegidsen in de race. De jury kon voor de longlist kiezen uit Nederlandstalige wandelgidsen, die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen. Exclusiviteit voor wandelaars, thematiek, originaliteit, beschrijving, verhouding verhard/onverhard, markering, cartografie en beschikbaarheid zijn vereisten om tot de kanshebbers te behoren. Ook moet de route voor het grootste deel over Nederlands grondgebied lopen. Begin december maakt de jury de shortlist met drie titels bekend. De winnaar wordt bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, die volgend jaar plaatsheeft op 1 en 2 maart.

De tien kanshebbers, in willekeurige volgorde:

Naam Route Uitgever
ANWB Wandelgids Waddenkust Waddenwandelen via knooppunten. 25 routes op vasteland en eilanden ANWB
Natuur als avontuur Vijftien spannende wandelingen voor het gezin De Banier
Wandelgids Heerhugopad In de voetsporen van Heer Hugo, 25 kilometer in drie etappes Gemeente Heerhugowaard
Kroeglopers Op stap met je vrienden, de mooiste wandelingen eindigen in het café Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelen op de rand van bos en boerenland Overijssel en Gelderland. 20 dagtochten van 15 km. 80% zandpad-garantie! Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelen over de onbekende Veluwe 20 dagtochten van 15 kilometer over ongebaande paden. 90% zandpad-garantie! Gegarandeerd Onregelmatig
Hollands Kustpad deel 3 (Friesland - Groningen) Lange-Afstands-Wandelpad 5-3 Stavoren - Bad Nieuweschans 268 km Wandelnet
Het Watersnoodpad Wandelen in het spoor van de Watersnoodramp 1953 BDU Boeken i.s.m. KNBLO
WaddenWandelen. Streekpad 4 Wandelroutes over zes Waddeneilanden, 276 km. Texel - Vlieland -Terschelling - Ameland - Schiermonnikoog - Borkum Wandelnet
Het WaterReijkpad 150 km wandelplezier door WaterReijk Weerribben Wieden Routepunt Oost

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder