Tien gidsen in de race voor Wandeltrofee 2014

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Wandelen in de winter Foto: Klaas LeerlooijerVoor de Wandeltrofee 2014, de prijs voor de wandelroute van het jaar, zijn nog 10 wandelroutegidsen in de race. De jury kon voor de longlist kiezen uit Nederlandstalige wandelgidsen, die tussen 1 oktober 2012 en 1 november 2013 zijn verschenen. Exclusiviteit voor wandelaars, thematiek, originaliteit, beschrijving, verhouding verhard/onverhard, markering, cartografie en beschikbaarheid zijn vereisten om tot de kanshebbers te behoren. Ook moet de route voor het grootste deel over Nederlands grondgebied lopen. Begin december maakt de jury de shortlist met drie titels bekend. De winnaar wordt bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, die volgend jaar plaatsheeft op 1 en 2 maart.

De tien kanshebbers, in willekeurige volgorde:

Naam Route Uitgever
ANWB Wandelgids Waddenkust Waddenwandelen via knooppunten. 25 routes op vasteland en eilanden ANWB
Natuur als avontuur Vijftien spannende wandelingen voor het gezin De Banier
Wandelgids Heerhugopad In de voetsporen van Heer Hugo, 25 kilometer in drie etappes Gemeente Heerhugowaard
Kroeglopers Op stap met je vrienden, de mooiste wandelingen eindigen in het café Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelen op de rand van bos en boerenland Overijssel en Gelderland. 20 dagtochten van 15 km. 80% zandpad-garantie! Gegarandeerd Onregelmatig
Wandelen over de onbekende Veluwe 20 dagtochten van 15 kilometer over ongebaande paden. 90% zandpad-garantie! Gegarandeerd Onregelmatig
Hollands Kustpad deel 3 (Friesland - Groningen) Lange-Afstands-Wandelpad 5-3 Stavoren - Bad Nieuweschans 268 km Wandelnet
Het Watersnoodpad Wandelen in het spoor van de Watersnoodramp 1953 BDU Boeken i.s.m. KNBLO
WaddenWandelen. Streekpad 4 Wandelroutes over zes Waddeneilanden, 276 km. Texel - Vlieland -Terschelling - Ameland - Schiermonnikoog - Borkum Wandelnet
Het WaterReijkpad 150 km wandelplezier door WaterReijk Weerribben Wieden Routepunt Oost

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder