Baby overlijdt na ongeval op bagageband op Spaanse luchthaven

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AlicanteEen baby van vijf maanden oud is omgekomen bij een bizar ongeval in de aankomsthal van de luchthaven van Alicante. De moeder had het jongetje even op een bagageband gezet, die door nog onbekende oorzaak in werking trad. Het kind kwam aan het eind van de transportband bekneld te zitten. Hij overleed ter plaatse.Het ongeval gebeurde woensdagavond rond half twaalf, aldus een bericht in de krant The Independent. De baby en zijn Amerikaanse moeder hadden kort ervoor het toestel van easyJet verlaten, waarmee ze van Londen Gatwick waren opgestegen. De Canadese vader van het kind was volgens de krant al eerder naar het zuidoosten van Spanje gereisd en stond buiten de hal te wachten.

Beveiligingscamera's

Over de oorzaak kan de politie nog geen uitsluitsel geven. Eerst wordt onder meer gekeken naar de opnamen van de beveiligingscamera’s in de aankomsthal. Een manager van de luchthaven heeft al wel gezegd dat de bagageband automatisch in werking kan treden zodra er een gewicht op wordt geplaatst. Maar de luchthavenautoriteiten houden ook de mogelijkheid open, dat een medewerker het systeem in werking heeft gezet.
Het gezin was naar verluidt naar Spanje gekomen voor een vakantie in de nabijgelegen badplaats Dénia aan de Costa Blanca, ten noorden van Benidorm.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder