Baby overlijdt na ongeval op bagageband op Spaanse luchthaven

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AlicanteEen baby van vijf maanden oud is omgekomen bij een bizar ongeval in de aankomsthal van de luchthaven van Alicante. De moeder had het jongetje even op een bagageband gezet, die door nog onbekende oorzaak in werking trad. Het kind kwam aan het eind van de transportband bekneld te zitten. Hij overleed ter plaatse.Het ongeval gebeurde woensdagavond rond half twaalf, aldus een bericht in de krant The Independent. De baby en zijn Amerikaanse moeder hadden kort ervoor het toestel van easyJet verlaten, waarmee ze van Londen Gatwick waren opgestegen. De Canadese vader van het kind was volgens de krant al eerder naar het zuidoosten van Spanje gereisd en stond buiten de hal te wachten.

Beveiligingscamera's

Over de oorzaak kan de politie nog geen uitsluitsel geven. Eerst wordt onder meer gekeken naar de opnamen van de beveiligingscamera’s in de aankomsthal. Een manager van de luchthaven heeft al wel gezegd dat de bagageband automatisch in werking kan treden zodra er een gewicht op wordt geplaatst. Maar de luchthavenautoriteiten houden ook de mogelijkheid open, dat een medewerker het systeem in werking heeft gezet.
Het gezin was naar verluidt naar Spanje gekomen voor een vakantie in de nabijgelegen badplaats Dénia aan de Costa Blanca, ten noorden van Benidorm.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder