Baby overlijdt na ongeval op bagageband op Spaanse luchthaven

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AlicanteEen baby van vijf maanden oud is omgekomen bij een bizar ongeval in de aankomsthal van de luchthaven van Alicante. De moeder had het jongetje even op een bagageband gezet, die door nog onbekende oorzaak in werking trad. Het kind kwam aan het eind van de transportband bekneld te zitten. Hij overleed ter plaatse.Het ongeval gebeurde woensdagavond rond half twaalf, aldus een bericht in de krant The Independent. De baby en zijn Amerikaanse moeder hadden kort ervoor het toestel van easyJet verlaten, waarmee ze van Londen Gatwick waren opgestegen. De Canadese vader van het kind was volgens de krant al eerder naar het zuidoosten van Spanje gereisd en stond buiten de hal te wachten.

Beveiligingscamera's

Over de oorzaak kan de politie nog geen uitsluitsel geven. Eerst wordt onder meer gekeken naar de opnamen van de beveiligingscamera’s in de aankomsthal. Een manager van de luchthaven heeft al wel gezegd dat de bagageband automatisch in werking kan treden zodra er een gewicht op wordt geplaatst. Maar de luchthavenautoriteiten houden ook de mogelijkheid open, dat een medewerker het systeem in werking heeft gezet.
Het gezin was naar verluidt naar Spanje gekomen voor een vakantie in de nabijgelegen badplaats Dénia aan de Costa Blanca, ten noorden van Benidorm.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder