Baby overlijdt na ongeval op bagageband op Spaanse luchthaven

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

AlicanteEen baby van vijf maanden oud is omgekomen bij een bizar ongeval in de aankomsthal van de luchthaven van Alicante. De moeder had het jongetje even op een bagageband gezet, die door nog onbekende oorzaak in werking trad. Het kind kwam aan het eind van de transportband bekneld te zitten. Hij overleed ter plaatse.Het ongeval gebeurde woensdagavond rond half twaalf, aldus een bericht in de krant The Independent. De baby en zijn Amerikaanse moeder hadden kort ervoor het toestel van easyJet verlaten, waarmee ze van Londen Gatwick waren opgestegen. De Canadese vader van het kind was volgens de krant al eerder naar het zuidoosten van Spanje gereisd en stond buiten de hal te wachten.

Beveiligingscamera's

Over de oorzaak kan de politie nog geen uitsluitsel geven. Eerst wordt onder meer gekeken naar de opnamen van de beveiligingscamera’s in de aankomsthal. Een manager van de luchthaven heeft al wel gezegd dat de bagageband automatisch in werking kan treden zodra er een gewicht op wordt geplaatst. Maar de luchthavenautoriteiten houden ook de mogelijkheid open, dat een medewerker het systeem in werking heeft gezet.
Het gezin was naar verluidt naar Spanje gekomen voor een vakantie in de nabijgelegen badplaats Dénia aan de Costa Blanca, ten noorden van Benidorm.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder