Landal Ski Life: méér dan alleen skiën

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Uitzicht Graubunden
Uitzicht Graubunden
Het wintervakantie-aanbod van Landal Ski Life omvat dit skiseizoen twaalf skiregio’s in Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Tsjechië en biedt naast de traditionele wintersportmogelijkheden ook een groot aantal andere activiteiten, zowel winters als niet-winters. Daarnaast is er veel aandacht voor Spa & Wellness.

 

Van wandelen tot luxe spa & wellness

“Landal Ski Life richt zich op elk type wintersporter; van beginners tot ervaren wintersportfanaten. Belangrijk is dat parken direct aan de piste liggen, maar gasten van Landal willen méér dan alleen skiën. Ook wandelen, zwemmen, hondensleetochten, Kidsclubs en Spa & Wellness-activiteiten maken deel uit van een geslaagde wintervakantie. We zien dat de parken die dit aanbieden ook de hardlopers zijn,” aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.

“Onze gasten boeken steeds eerder om verzekerd te zijn van een plekje in de vakantieperiode, de krokusweken 2014 zijn populair en de accommodaties raken snel vol. Het aantal overnachtingen op onze wintersportparken stijgt nog jaarlijks. Het aanbod van Landal Ski Life wordt goed gewaardeerd en we zijn positief gestemd over de komende winterperiode. Laat de eerste sneeuw maar vallen!”

Luxe lodge in Graubünden

Graubunden trein
Graubunden Trein
Vanaf 7 december kunnen gasten terecht in een exclusieve lodge voor rustzoekers: Landal Alpine Lodge Lenzerheide in het Zwitserse Graubünden. Op 1.450 m hoogte liggen hier 96 luxe ingerichte 2, 4, 6 en 8-persoons accommodaties verdeeld over 13 chaletgebouwen, met uitgebreide voorzieningen en direct aan de uitgestrekte skipistes. Vanaf december 2013 is het skigebied nog aantrekkelijker met in totaal 225 km verbonden skipistes, doordat Lenzerheide (met 155 km piste, 34 liften en 52 km geprepareerde loipen) wordt verbonden met dat van Arosa (70 km piste, 30 km freestyle piste, 27 km geprepareerde loipen, 13 liften en een snowpark). Hier wordt o.a. de World Cup Finale Skiën 2013/2014 gehouden.

Zwitserland: Skigebied Flumserberg uitgebreid

Met ingang van winterseizoen 2013/2014 kunnen ook gasten van Landal Resort Walensee in Zwitserland profiteren van een uitbreiding van skigebied Flumserberg bij Panüöl, met nieuwe pistes en afdalingen. Het park aan de oevers van de Walensee ligt aan de voet van het dalstation en het sneeuwzekere skigebied (skiën vanaf medio november tot medio april) wordt omschreven als ‘het best bewaarde geheim onder de skigebieden’. Het gebied, dat in hoogte varieert van 1.220 tot 2.200 meter, beschikt over 65 km piste, 16 liften, 21 km geprepareerde loipes, een snowboard-funpark en rodelbanen en –pistes. Landal Resort Walensee is goed te bereiken met de auto en het vliegtuig. Vanaf Zürich reist men in minder dan een uur met de trein naar het resort.

Duitsland: Landal Winterberg direct aan de piste

Winterberg, gelegen op zo’n 300 km van Nederland, leent zich uitstekend voor een weekendje skiën. In de wintersportarena Sauerland kan men hier zowel terecht voor skiën en langlaufen, als ook voor snowboarden, sleeën en rodelen. Gasten van Landal Winterberg kunnen gebruik maken van nieuwe ski-in en ski-out mogelijkheden van het park. Direct aan het park ligt de eerste 8-persoons stoeltjeslift van Duitsland. Een sleeplift achteraan het park biedt de mogelijkheid direct de ski’s onder te binden. Dankzij een nieuwe piste met brug is er nu een verbinding mogelijk met de Erlebnisbrücke en het skigebied Kappeberg.
Wintersportarena Sauerland biedt in totaal zes skigebieden met 53 km pistes, 60 liften, 180 km geprepareerde loipen, een kinderskiland, 10 rodelbanen en twee snowboard-funparken.

Op www.landalskilife.nl staat alle informatie over de parken, de appartementen en chalets en de omgeving van de parken. Van elk park is bovendien een video-impressie in de sneeuw te bekijken.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder