Kaas en brood het meest gemist op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Brood
Brood
Supermarktketen Albert Heijn opende in juli dit jaar een ‘Pick Up Point' op Schiphol. Met deze service kunnen reizigers online boodschappen bestellen en ophalen voor ze naar huis gaan. Handig is ook dat de boodschappen bij het ophalen door een medewerker in de auto gezet worden. Uit onderzoek van het 'Pick Up Point' onder ruim 1000 reizigers die een bestelling plaatsten blijkt dat Nederlanders brood en kaas het meest gemist hebben op vakantie.

Aan de reizigers die net terug kwamen van een vliegvakantie werd ook gevraagd waar ze in het vliegtuig onderweg naar huis aan dachten. Verrassend genoeg was dat niet aan de pas genoten vakantie, maar aan de klusjes die ze thuis moeten gaan doen. Voor 43 procent is de koffer uitpakken het eerste klusje. 26 procent van de thuiskomers gaat eerst de post openmaken en al de oude kranten en reclamefolders opruimen.

Top 5 meest bestelde boodschappen na de vakantie

  1. Brood (75 procent)
  2. Groenten (65 procent)
  3. Fruit (63 procent)
  4. Kaas (59 procent)
  5. Vleeswaren (57 procent)

Het Pick Up Point is geopend van maandag tot en met zaterdag van 06.30 uur 's ochtends tot 00.00 ’s avonds.

Wat mis jij het meest in de vakantie?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder