Nederlandse reiziger vliegt graag op zeker

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tickets
vliegtickets
Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het boeken van een vliegticket sluit 25 procent van de Nederlandse reizigers een vliegticketgarantie af. Vooral jongeren tot 35 jaar dekken zich sinds de economische crisis graag in tegen allerlei financiële risico’s, zoals het faillissement van een vliegmaatschappij. Ook bij vluchten met prijsvechters en ‘wankele, faillissementsgevoelige’ maatschappijen wordt de vliegticketgarantie afgesloten, zo blijkt uit de meest recente boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

 

“Dat vooral jongeren meer financiële zekerheid willen, is niet zo vreemd”, zegt Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl.  “Zij hebben vaak een kleiner budget en reizen relatief gezien het meest met  low cost-maatschappijen. De gevolgen van een failliete maatschappij, die hiervoor zelf niet is verzekerd, zijn vaak groter voor deze doelgroep. Niet verwonderlijk dat ze het geld dat ze in een (vakantie)vlucht steken, voor de volle honderd procent gegarandeerd willen hebben. Voor een paar euro per boeking krijgen ze die garantie, mits deze uiteraard valt binnen de gestelde voorwaarden van de verzekering.”

Boek ook je vliegtickets bij Cheaptickets.nl

Afsluiten verzekeringen stimuleren

De vliegticketgarantie kan afzonderlijk of naast een reis- en  annuleringsverzekering worden afgesloten. Fransen: “Wij stimuleren het afsluiten van verzekeringen bij boekingen van vliegtickets. Je kunt maar beter zo min mogelijk risico lopen als het gaat om je vakantie. En dat zeggen we niet voor niets. Zo zijn er de laatste jaren behoorlijk wat luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen gekomen en zijn er ook enkele failliet gegaan, waaronder Malev en Spanair. Met een vliegticketgarantie krijgt de klant het geld van zijn geboekte ticket (tot een maximum ticketprijs van € 2.000) terug bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Maar ook een annuleringsverzekering en een goede reisverzekering (verzekering tegen beschadiging, diefstal en verlies van bagage) zijn absolute aanraders voor een onbezorgde vakantie.”

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder