Nederlandse reiziger vliegt graag op zeker

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tickets
vliegtickets
Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het boeken van een vliegticket sluit 25 procent van de Nederlandse reizigers een vliegticketgarantie af. Vooral jongeren tot 35 jaar dekken zich sinds de economische crisis graag in tegen allerlei financiële risico’s, zoals het faillissement van een vliegmaatschappij. Ook bij vluchten met prijsvechters en ‘wankele, faillissementsgevoelige’ maatschappijen wordt de vliegticketgarantie afgesloten, zo blijkt uit de meest recente boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

 

“Dat vooral jongeren meer financiële zekerheid willen, is niet zo vreemd”, zegt Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl.  “Zij hebben vaak een kleiner budget en reizen relatief gezien het meest met  low cost-maatschappijen. De gevolgen van een failliete maatschappij, die hiervoor zelf niet is verzekerd, zijn vaak groter voor deze doelgroep. Niet verwonderlijk dat ze het geld dat ze in een (vakantie)vlucht steken, voor de volle honderd procent gegarandeerd willen hebben. Voor een paar euro per boeking krijgen ze die garantie, mits deze uiteraard valt binnen de gestelde voorwaarden van de verzekering.”

Boek ook je vliegtickets bij Cheaptickets.nl

Afsluiten verzekeringen stimuleren

De vliegticketgarantie kan afzonderlijk of naast een reis- en  annuleringsverzekering worden afgesloten. Fransen: “Wij stimuleren het afsluiten van verzekeringen bij boekingen van vliegtickets. Je kunt maar beter zo min mogelijk risico lopen als het gaat om je vakantie. En dat zeggen we niet voor niets. Zo zijn er de laatste jaren behoorlijk wat luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen gekomen en zijn er ook enkele failliet gegaan, waaronder Malev en Spanair. Met een vliegticketgarantie krijgt de klant het geld van zijn geboekte ticket (tot een maximum ticketprijs van € 2.000) terug bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Maar ook een annuleringsverzekering en een goede reisverzekering (verzekering tegen beschadiging, diefstal en verlies van bagage) zijn absolute aanraders voor een onbezorgde vakantie.”

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder