Nederlandse reiziger vliegt graag op zeker

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

tickets
vliegtickets
Om onaangename verrassingen te voorkomen bij het boeken van een vliegticket sluit 25 procent van de Nederlandse reizigers een vliegticketgarantie af. Vooral jongeren tot 35 jaar dekken zich sinds de economische crisis graag in tegen allerlei financiële risico’s, zoals het faillissement van een vliegmaatschappij. Ook bij vluchten met prijsvechters en ‘wankele, faillissementsgevoelige’ maatschappijen wordt de vliegticketgarantie afgesloten, zo blijkt uit de meest recente boekingsgegevens van CheapTickets.nl.

 

“Dat vooral jongeren meer financiële zekerheid willen, is niet zo vreemd”, zegt Maaike Kammerman, brandmanager bij CheapTickets.nl.  “Zij hebben vaak een kleiner budget en reizen relatief gezien het meest met  low cost-maatschappijen. De gevolgen van een failliete maatschappij, die hiervoor zelf niet is verzekerd, zijn vaak groter voor deze doelgroep. Niet verwonderlijk dat ze het geld dat ze in een (vakantie)vlucht steken, voor de volle honderd procent gegarandeerd willen hebben. Voor een paar euro per boeking krijgen ze die garantie, mits deze uiteraard valt binnen de gestelde voorwaarden van de verzekering.”

Boek ook je vliegtickets bij Cheaptickets.nl

Afsluiten verzekeringen stimuleren

De vliegticketgarantie kan afzonderlijk of naast een reis- en  annuleringsverzekering worden afgesloten. Fransen: “Wij stimuleren het afsluiten van verzekeringen bij boekingen van vliegtickets. Je kunt maar beter zo min mogelijk risico lopen als het gaat om je vakantie. En dat zeggen we niet voor niets. Zo zijn er de laatste jaren behoorlijk wat luchtvaartmaatschappijen in financiële problemen gekomen en zijn er ook enkele failliet gegaan, waaronder Malev en Spanair. Met een vliegticketgarantie krijgt de klant het geld van zijn geboekte ticket (tot een maximum ticketprijs van € 2.000) terug bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Maar ook een annuleringsverzekering en een goede reisverzekering (verzekering tegen beschadiging, diefstal en verlies van bagage) zijn absolute aanraders voor een onbezorgde vakantie.”

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder