Jordanië zet in op ecotoerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ecokamp in JordaniëIn Jordanië is begonnen met de bouw van een groot project op het gebied van ecotoerisme. Het ‘econetwerk’ bestaat uit 22 toeristenkampen, die verrijzen in de gebieden Shammakh (bij Shawbak), Umm al-Amad (bij Finan) en het natuurreservaat Dana. Bij het megaproject ligt de nadruk voor de reiziger op het vergroten van zowel cultureel bewustzijn als het respect voor de natuur. In de kampen is zowel plaats voor toeristen als voor de lokale bevolking.

Drie ecokampen in Petra

Petra JordaniëDe eerste drie ecokampen worden opgezet in de regio van Petra. “Het project is een waardevolle aanvulling op de huidige toeristische faciliteiten,” zegt Muhammad Abu al-Ghanam, voorzitter van de raad van commissarissen van Petra Development en de Tourism Region Authority. “Het ecologische netwerk moet toeristen aanmoedigen een langere periode te blijven en niet alleen Petra te ervaren, maar ook de wonderen van de natuur. De kampen passen in de omgeving, hebben minimale invloed op de natuur en respect voor de biodiversiteit van het gebied.”

 Rondreizen door Jordanië

Duidelijke focus: ecotoerisme

Jordanië is altijd trots geweest op haar natuurlijke en culturele schatten. De keuze voor het ontwikkelen van het ecotoerisme is dan ook gebaseerd op duidelijke principes: natuurbehoud en ondersteunen en stimuleren van lokale gemeenschappen. Ecotoerisme heeft ook voordelen voor de lokale gemeenschappen. Zo is elk kamp goed voor zeker 22 arbeidsplaatsen. Daarnaast worden lokale communities opgeleid. De eerste ontstaan in de dorpjes Amaiin op Baidha en Rajif, waar souvenirs worden gemaakt onder de merknaam ‘Made in Petra’. Dit onderdeel van het megaproject verbetert onder meer de werkgelegenheid van vrouwen. Het megaproject genereert volgens de initiatiefnemers bijna 500 arbeidsplaatsen.
Eerder kondigde Jordanië al grootse plannen op met de Dode Zee, waarin naast ecotoerisme ook wellness een belangrijke rol speelt.

 Vliegtickets naar Jordanië

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder