Jordanië zet in op ecotoerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ecokamp in JordaniëIn Jordanië is begonnen met de bouw van een groot project op het gebied van ecotoerisme. Het ‘econetwerk’ bestaat uit 22 toeristenkampen, die verrijzen in de gebieden Shammakh (bij Shawbak), Umm al-Amad (bij Finan) en het natuurreservaat Dana. Bij het megaproject ligt de nadruk voor de reiziger op het vergroten van zowel cultureel bewustzijn als het respect voor de natuur. In de kampen is zowel plaats voor toeristen als voor de lokale bevolking.

Drie ecokampen in Petra

Petra JordaniëDe eerste drie ecokampen worden opgezet in de regio van Petra. “Het project is een waardevolle aanvulling op de huidige toeristische faciliteiten,” zegt Muhammad Abu al-Ghanam, voorzitter van de raad van commissarissen van Petra Development en de Tourism Region Authority. “Het ecologische netwerk moet toeristen aanmoedigen een langere periode te blijven en niet alleen Petra te ervaren, maar ook de wonderen van de natuur. De kampen passen in de omgeving, hebben minimale invloed op de natuur en respect voor de biodiversiteit van het gebied.”

 Rondreizen door Jordanië

Duidelijke focus: ecotoerisme

Jordanië is altijd trots geweest op haar natuurlijke en culturele schatten. De keuze voor het ontwikkelen van het ecotoerisme is dan ook gebaseerd op duidelijke principes: natuurbehoud en ondersteunen en stimuleren van lokale gemeenschappen. Ecotoerisme heeft ook voordelen voor de lokale gemeenschappen. Zo is elk kamp goed voor zeker 22 arbeidsplaatsen. Daarnaast worden lokale communities opgeleid. De eerste ontstaan in de dorpjes Amaiin op Baidha en Rajif, waar souvenirs worden gemaakt onder de merknaam ‘Made in Petra’. Dit onderdeel van het megaproject verbetert onder meer de werkgelegenheid van vrouwen. Het megaproject genereert volgens de initiatiefnemers bijna 500 arbeidsplaatsen.
Eerder kondigde Jordanië al grootse plannen op met de Dode Zee, waarin naast ecotoerisme ook wellness een belangrijke rol speelt.

 Vliegtickets naar Jordanië

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder