Jordanië zet in op ecotoerisme

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ecokamp in JordaniëIn Jordanië is begonnen met de bouw van een groot project op het gebied van ecotoerisme. Het ‘econetwerk’ bestaat uit 22 toeristenkampen, die verrijzen in de gebieden Shammakh (bij Shawbak), Umm al-Amad (bij Finan) en het natuurreservaat Dana. Bij het megaproject ligt de nadruk voor de reiziger op het vergroten van zowel cultureel bewustzijn als het respect voor de natuur. In de kampen is zowel plaats voor toeristen als voor de lokale bevolking.

Drie ecokampen in Petra

Petra JordaniëDe eerste drie ecokampen worden opgezet in de regio van Petra. “Het project is een waardevolle aanvulling op de huidige toeristische faciliteiten,” zegt Muhammad Abu al-Ghanam, voorzitter van de raad van commissarissen van Petra Development en de Tourism Region Authority. “Het ecologische netwerk moet toeristen aanmoedigen een langere periode te blijven en niet alleen Petra te ervaren, maar ook de wonderen van de natuur. De kampen passen in de omgeving, hebben minimale invloed op de natuur en respect voor de biodiversiteit van het gebied.”

 Rondreizen door Jordanië

Duidelijke focus: ecotoerisme

Jordanië is altijd trots geweest op haar natuurlijke en culturele schatten. De keuze voor het ontwikkelen van het ecotoerisme is dan ook gebaseerd op duidelijke principes: natuurbehoud en ondersteunen en stimuleren van lokale gemeenschappen. Ecotoerisme heeft ook voordelen voor de lokale gemeenschappen. Zo is elk kamp goed voor zeker 22 arbeidsplaatsen. Daarnaast worden lokale communities opgeleid. De eerste ontstaan in de dorpjes Amaiin op Baidha en Rajif, waar souvenirs worden gemaakt onder de merknaam ‘Made in Petra’. Dit onderdeel van het megaproject verbetert onder meer de werkgelegenheid van vrouwen. Het megaproject genereert volgens de initiatiefnemers bijna 500 arbeidsplaatsen.
Eerder kondigde Jordanië al grootse plannen op met de Dode Zee, waarin naast ecotoerisme ook wellness een belangrijke rol speelt.

 Vliegtickets naar Jordanië

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder