Piloten Ryanair luiden noodklok

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryanair
De piloten van low-coast vliegmaatschappij Ryanair maken zich grote zorgen over de veiligheidscultuur van de Ierse maatschappij. Uit een anonieme enquete onder 1000 gezagvoerders en copiloten blijkt dat ruim 94 procent pleit voor een onderzoek van de Ierse luchtvaartautoriteit IAA  naar de veiligheidscultuur binnen de organisatie.

De piloten durfden zich in de anonieme enquete van de vakorganisatie Ryanair Pilot Group (RPG) uit te spreken maar deinzen ervoor terug om hun kritiek en zorgen openlijk bij hun werkgever te uiten. Volgens Evert van Zwol, voorzitter van de Ryanair Pilot Group, wilden de piloten met een petitie komen maar besloten dat niet te doen omdat Ryanair dreigde met ontslag voor elke piloot die zo’n petitie zou ondertekenen.

Technische problemen niet gemeld

Een groot probleem is dat ruim 67 procent van de ondervraagden veiligheidsproblemen niet durft te melden. Dit houdt in dat het niet altijd wordt gemeld als piloten vergeten hun checklist na te kijken of als een lampje niet goed werkt. Het gevolg is dat er binnen de Ierse prijsvechter onvoldoende informatie is over veiligheidsincidenten die zich hebben voorgedaan. Dat levert volgens van Zwol een directe bedreiging op voor de veiligheid omdat, als technische gebreken niet worden gemeld, een volgende piloot van het toestel niet op de hoogte is van de situatie.

Eerder dit jaar kwam Ryanair al in opspraak toen op 1 dag 3 toestellen een noodlanding  moesten maken omdat ze zonder brandstof waren geraakt. Ook vorig jaar was de prijsvechter niet onbesproken.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder