Piloten Ryanair luiden noodklok

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryanair
De piloten van low-coast vliegmaatschappij Ryanair maken zich grote zorgen over de veiligheidscultuur van de Ierse maatschappij. Uit een anonieme enquete onder 1000 gezagvoerders en copiloten blijkt dat ruim 94 procent pleit voor een onderzoek van de Ierse luchtvaartautoriteit IAA  naar de veiligheidscultuur binnen de organisatie.

De piloten durfden zich in de anonieme enquete van de vakorganisatie Ryanair Pilot Group (RPG) uit te spreken maar deinzen ervoor terug om hun kritiek en zorgen openlijk bij hun werkgever te uiten. Volgens Evert van Zwol, voorzitter van de Ryanair Pilot Group, wilden de piloten met een petitie komen maar besloten dat niet te doen omdat Ryanair dreigde met ontslag voor elke piloot die zo’n petitie zou ondertekenen.

Technische problemen niet gemeld

Een groot probleem is dat ruim 67 procent van de ondervraagden veiligheidsproblemen niet durft te melden. Dit houdt in dat het niet altijd wordt gemeld als piloten vergeten hun checklist na te kijken of als een lampje niet goed werkt. Het gevolg is dat er binnen de Ierse prijsvechter onvoldoende informatie is over veiligheidsincidenten die zich hebben voorgedaan. Dat levert volgens van Zwol een directe bedreiging op voor de veiligheid omdat, als technische gebreken niet worden gemeld, een volgende piloot van het toestel niet op de hoogte is van de situatie.

Eerder dit jaar kwam Ryanair al in opspraak toen op 1 dag 3 toestellen een noodlanding  moesten maken omdat ze zonder brandstof waren geraakt. Ook vorig jaar was de prijsvechter niet onbesproken.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder