Piloten Ryanair luiden noodklok

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryanair
De piloten van low-coast vliegmaatschappij Ryanair maken zich grote zorgen over de veiligheidscultuur van de Ierse maatschappij. Uit een anonieme enquete onder 1000 gezagvoerders en copiloten blijkt dat ruim 94 procent pleit voor een onderzoek van de Ierse luchtvaartautoriteit IAA  naar de veiligheidscultuur binnen de organisatie.

De piloten durfden zich in de anonieme enquete van de vakorganisatie Ryanair Pilot Group (RPG) uit te spreken maar deinzen ervoor terug om hun kritiek en zorgen openlijk bij hun werkgever te uiten. Volgens Evert van Zwol, voorzitter van de Ryanair Pilot Group, wilden de piloten met een petitie komen maar besloten dat niet te doen omdat Ryanair dreigde met ontslag voor elke piloot die zo’n petitie zou ondertekenen.

Technische problemen niet gemeld

Een groot probleem is dat ruim 67 procent van de ondervraagden veiligheidsproblemen niet durft te melden. Dit houdt in dat het niet altijd wordt gemeld als piloten vergeten hun checklist na te kijken of als een lampje niet goed werkt. Het gevolg is dat er binnen de Ierse prijsvechter onvoldoende informatie is over veiligheidsincidenten die zich hebben voorgedaan. Dat levert volgens van Zwol een directe bedreiging op voor de veiligheid omdat, als technische gebreken niet worden gemeld, een volgende piloot van het toestel niet op de hoogte is van de situatie.

Eerder dit jaar kwam Ryanair al in opspraak toen op 1 dag 3 toestellen een noodlanding  moesten maken omdat ze zonder brandstof waren geraakt. Ook vorig jaar was de prijsvechter niet onbesproken.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder