Piloten Ryanair luiden noodklok

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryanair
De piloten van low-coast vliegmaatschappij Ryanair maken zich grote zorgen over de veiligheidscultuur van de Ierse maatschappij. Uit een anonieme enquete onder 1000 gezagvoerders en copiloten blijkt dat ruim 94 procent pleit voor een onderzoek van de Ierse luchtvaartautoriteit IAA  naar de veiligheidscultuur binnen de organisatie.

De piloten durfden zich in de anonieme enquete van de vakorganisatie Ryanair Pilot Group (RPG) uit te spreken maar deinzen ervoor terug om hun kritiek en zorgen openlijk bij hun werkgever te uiten. Volgens Evert van Zwol, voorzitter van de Ryanair Pilot Group, wilden de piloten met een petitie komen maar besloten dat niet te doen omdat Ryanair dreigde met ontslag voor elke piloot die zo’n petitie zou ondertekenen.

Technische problemen niet gemeld

Een groot probleem is dat ruim 67 procent van de ondervraagden veiligheidsproblemen niet durft te melden. Dit houdt in dat het niet altijd wordt gemeld als piloten vergeten hun checklist na te kijken of als een lampje niet goed werkt. Het gevolg is dat er binnen de Ierse prijsvechter onvoldoende informatie is over veiligheidsincidenten die zich hebben voorgedaan. Dat levert volgens van Zwol een directe bedreiging op voor de veiligheid omdat, als technische gebreken niet worden gemeld, een volgende piloot van het toestel niet op de hoogte is van de situatie.

Eerder dit jaar kwam Ryanair al in opspraak toen op 1 dag 3 toestellen een noodlanding  moesten maken omdat ze zonder brandstof waren geraakt. Ook vorig jaar was de prijsvechter niet onbesproken.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder