Piloten Ryanair luiden noodklok

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryanair
De piloten van low-coast vliegmaatschappij Ryanair maken zich grote zorgen over de veiligheidscultuur van de Ierse maatschappij. Uit een anonieme enquete onder 1000 gezagvoerders en copiloten blijkt dat ruim 94 procent pleit voor een onderzoek van de Ierse luchtvaartautoriteit IAA  naar de veiligheidscultuur binnen de organisatie.

De piloten durfden zich in de anonieme enquete van de vakorganisatie Ryanair Pilot Group (RPG) uit te spreken maar deinzen ervoor terug om hun kritiek en zorgen openlijk bij hun werkgever te uiten. Volgens Evert van Zwol, voorzitter van de Ryanair Pilot Group, wilden de piloten met een petitie komen maar besloten dat niet te doen omdat Ryanair dreigde met ontslag voor elke piloot die zo’n petitie zou ondertekenen.

Technische problemen niet gemeld

Een groot probleem is dat ruim 67 procent van de ondervraagden veiligheidsproblemen niet durft te melden. Dit houdt in dat het niet altijd wordt gemeld als piloten vergeten hun checklist na te kijken of als een lampje niet goed werkt. Het gevolg is dat er binnen de Ierse prijsvechter onvoldoende informatie is over veiligheidsincidenten die zich hebben voorgedaan. Dat levert volgens van Zwol een directe bedreiging op voor de veiligheid omdat, als technische gebreken niet worden gemeld, een volgende piloot van het toestel niet op de hoogte is van de situatie.

Eerder dit jaar kwam Ryanair al in opspraak toen op 1 dag 3 toestellen een noodlanding  moesten maken omdat ze zonder brandstof waren geraakt. Ook vorig jaar was de prijsvechter niet onbesproken.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder