De beste hotels wereldwijd volgens Expedia reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hilton Den Haag
Puur op reis: Hilton Den Haag
De beroemde jaarlijkse Insiders’ Select™ lijst van de Expedia® groep, de grootste online reisorganisatie ter wereld, is weer bekend. De lijst bevat 650 van de beste hotels op de website van Expedia en is voornamelijk bepaald door Expedia reizigers. Het Hilton hotel in Den Haag staat op een 1e plaats voor Nederland. Wereldwijd doet dit hotel met een 21e plaats het ook erg goed.

Ook het Crowne Plaza Amsterdam South is opgenomen in de lijst en eindigde op nummer 251. Hotels op de Insiders’ Select™ lijst worden beoordeeld op een aantal factoren. De belangrijkste zijn de scores van meer dan één miljoen geverifieerde Expedia recensies van reizigers uit 2012. Op de lijst is slechts plaats voor 650 hotels, geselecteerd uit een totaal van meer dan 205.000 hotels die op de Expedia websites aangeboden worden.

Makkelijk het juiste hotel kiezen

De lijst is opgezet om beter te kunnen kiezen voor het juiste hotel in de door jou gekozen bestemming. Door de uitstekende beoordelingen op het gebied van gastvrijheid en kwaliteit krijgen je als reiziger een goed totaal beeld van de hotels die op de lijst staan. Ook voor de hotels is het zeer de moeite waard om een plekje op de lijst te bemachtigen omdat ze extra marketing en aandacht van Expedia krijgen, plus de onderscheiding dat ze een van de beste hotels zijn op de wereldwijde Expedia websites.

Online reviews

“Reizigers zijn steeds meer gesteld op online reviews en deze zijn dan ook vaak van cruciaal belang bij de keuze voor een hotel. Het is volgens ons meer dan ooit belangrijk om de gasten een bijzondere ervaring mee te geven. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat dankzij goede beoordelingen de vraag naar bepaalde hotels toeneemt en mensen ook bereid zijn om een hogere prijs per kamer te betalen. Deze ontwikkelingen zijn natuurlijk zeer positief voor de hotels”, aldus Olivier Pernoud, directeur Market Management in de Benelux voor Expedia. “We zijn verheugd om het Hilton hotel in Den Haag en het Crowne Plaza Amsterdam een award uit te mogen reiken – dit is dan ook mede namens een groot aantal internationale hotelgasten een prachtig eerbetoon voor deze hotels.”

In totaal zijn er vijf hotels uit de Benelux opgenomen in de Insiders’ Select™ lijst. Naast de twee Nederlandse hotels; Hilton hotel Den Haag en het Crowne Plaza Amsterdam South zijn ook drie Belgische hotels goed beoordeeld door reizigers; Hotel Prinsenhof, Hotel Dukes’ Palace Bruges en Hotel Relais Bourgondisch Cruyce – A Luxe Worldwide Hotel. Alle drie de hotels zijn gevestigd in Brugge.

Top 3

Nummer één op de wereldwijde lijst is dit jaar het 5-sterren hotel One&Only Palmilla Resort in San Jose Del Cabo, Mexico. Het hotel werd op de voet gevolgd door Arenas del Mar Beachfront & Rainforest Resort in Costa Rica. Het Marrol’s Boutique Hotel in Bratislava eindigde op de derde plaats. Over Insiders’ Select™ 2013:De Insiders’ Select™ lijst is een wereldwijde ranking van hotels over de hele wereld die verschillende accommodaties aan bieden en variëren in aantal sterren voor de classificatie. In de lijst van dit jaar zijn maar liefst 650 hotels opgenomen die gevestigd zijn in meer dan 450 steden verdeel over 70 landen. 

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder