De beste hotels wereldwijd volgens Expedia reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hilton Den Haag
Puur op reis: Hilton Den Haag
De beroemde jaarlijkse Insiders’ Select™ lijst van de Expedia® groep, de grootste online reisorganisatie ter wereld, is weer bekend. De lijst bevat 650 van de beste hotels op de website van Expedia en is voornamelijk bepaald door Expedia reizigers. Het Hilton hotel in Den Haag staat op een 1e plaats voor Nederland. Wereldwijd doet dit hotel met een 21e plaats het ook erg goed.

Ook het Crowne Plaza Amsterdam South is opgenomen in de lijst en eindigde op nummer 251. Hotels op de Insiders’ Select™ lijst worden beoordeeld op een aantal factoren. De belangrijkste zijn de scores van meer dan één miljoen geverifieerde Expedia recensies van reizigers uit 2012. Op de lijst is slechts plaats voor 650 hotels, geselecteerd uit een totaal van meer dan 205.000 hotels die op de Expedia websites aangeboden worden.

Makkelijk het juiste hotel kiezen

De lijst is opgezet om beter te kunnen kiezen voor het juiste hotel in de door jou gekozen bestemming. Door de uitstekende beoordelingen op het gebied van gastvrijheid en kwaliteit krijgen je als reiziger een goed totaal beeld van de hotels die op de lijst staan. Ook voor de hotels is het zeer de moeite waard om een plekje op de lijst te bemachtigen omdat ze extra marketing en aandacht van Expedia krijgen, plus de onderscheiding dat ze een van de beste hotels zijn op de wereldwijde Expedia websites.

Online reviews

“Reizigers zijn steeds meer gesteld op online reviews en deze zijn dan ook vaak van cruciaal belang bij de keuze voor een hotel. Het is volgens ons meer dan ooit belangrijk om de gasten een bijzondere ervaring mee te geven. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat dankzij goede beoordelingen de vraag naar bepaalde hotels toeneemt en mensen ook bereid zijn om een hogere prijs per kamer te betalen. Deze ontwikkelingen zijn natuurlijk zeer positief voor de hotels”, aldus Olivier Pernoud, directeur Market Management in de Benelux voor Expedia. “We zijn verheugd om het Hilton hotel in Den Haag en het Crowne Plaza Amsterdam een award uit te mogen reiken – dit is dan ook mede namens een groot aantal internationale hotelgasten een prachtig eerbetoon voor deze hotels.”

In totaal zijn er vijf hotels uit de Benelux opgenomen in de Insiders’ Select™ lijst. Naast de twee Nederlandse hotels; Hilton hotel Den Haag en het Crowne Plaza Amsterdam South zijn ook drie Belgische hotels goed beoordeeld door reizigers; Hotel Prinsenhof, Hotel Dukes’ Palace Bruges en Hotel Relais Bourgondisch Cruyce – A Luxe Worldwide Hotel. Alle drie de hotels zijn gevestigd in Brugge.

Top 3

Nummer één op de wereldwijde lijst is dit jaar het 5-sterren hotel One&Only Palmilla Resort in San Jose Del Cabo, Mexico. Het hotel werd op de voet gevolgd door Arenas del Mar Beachfront & Rainforest Resort in Costa Rica. Het Marrol’s Boutique Hotel in Bratislava eindigde op de derde plaats. Over Insiders’ Select™ 2013:De Insiders’ Select™ lijst is een wereldwijde ranking van hotels over de hele wereld die verschillende accommodaties aan bieden en variëren in aantal sterren voor de classificatie. In de lijst van dit jaar zijn maar liefst 650 hotels opgenomen die gevestigd zijn in meer dan 450 steden verdeel over 70 landen. 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder