Benzinepompen langs Italiaanse snelwegen dicht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Snelweg
Snelweg
Wie deze week in Italië benzine of diesel wil tanken langs de snelwegen komt voor een gesloten pomp te staan. Sinds 16 juli 22:00 uur wordt er bij de Italiaanse benzinepompem gestaakt. Vooral de medewerkers van tankstations langs de Autostrade (snelwegen en ringwegen) hebben het werk neergelegd.Naar verwachting duurt de staking nog wel tot vrijdagochtend.


Reden voor de staking is een geschil tussen de Italiaanse brandstofdistributeurs en de regering over de verhoging van de benzineprijzen. De regering vindt het ongepast dat de raffinaderijen de prijzen hebben verhoogd in een economisch slechte tijd. De vakbonden willen de regering onder druk zetten om op te treden tegen tegen oliemaatschappijen en tankstations die werken in strijd met de cao en wetten niet nakomen. Minister Flavio Zanonato van Economische Ontwikkeling wil met de vakbonden praten, maar dit kan op zijn vroegst pas volgende week donderdag.

Tips:

Het advies is om tijdens de stakingsperiode te tanken voor je de grens met Italië overgaat. Ben je al in Italië dan kun je het  beste tanken bij pompstations in de steden en langs provinciale wegen. De wachttijden bij deze pompen kunnen door de stakingen wel lang zijn. Een jerrycan vullen is niet echt een optie: deze mag slechts 10 liter brandstof bevatten. 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder