Benzinepompen langs Italiaanse snelwegen dicht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Snelweg
Snelweg
Wie deze week in Italië benzine of diesel wil tanken langs de snelwegen komt voor een gesloten pomp te staan. Sinds 16 juli 22:00 uur wordt er bij de Italiaanse benzinepompem gestaakt. Vooral de medewerkers van tankstations langs de Autostrade (snelwegen en ringwegen) hebben het werk neergelegd.Naar verwachting duurt de staking nog wel tot vrijdagochtend.


Reden voor de staking is een geschil tussen de Italiaanse brandstofdistributeurs en de regering over de verhoging van de benzineprijzen. De regering vindt het ongepast dat de raffinaderijen de prijzen hebben verhoogd in een economisch slechte tijd. De vakbonden willen de regering onder druk zetten om op te treden tegen tegen oliemaatschappijen en tankstations die werken in strijd met de cao en wetten niet nakomen. Minister Flavio Zanonato van Economische Ontwikkeling wil met de vakbonden praten, maar dit kan op zijn vroegst pas volgende week donderdag.

Tips:

Het advies is om tijdens de stakingsperiode te tanken voor je de grens met Italië overgaat. Ben je al in Italië dan kun je het  beste tanken bij pompstations in de steden en langs provinciale wegen. De wachttijden bij deze pompen kunnen door de stakingen wel lang zijn. Een jerrycan vullen is niet echt een optie: deze mag slechts 10 liter brandstof bevatten. 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder