Burgemeester van Londen wil Heathrow sluiten

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: heathrow
Puur op reis: heatrow
De BBC meldt dat voor de Londense burgemeester Boris Johnson is uitbreiding van de luchthaven Heathrow geen optie is. Liever ziet hij zelfs dat de luchthaven helemaal gaat verdwijnen. Als er al uitbreiding moet komen van luchthavencapaciteiten dan moet dat volgens hem maar gerealiseerd worden op een plek verder weg van de buitenwijken van de Britse hoofdstad.

 

Johnson ziet meer in een nieuw vliegveld op een kunstmatig eiland in de monding van de Theems. Volgens hem kunnen er ook prima start- en landingsbanen komen op de Isle of Grain in het graafschap Kent. Heathrow is met met ruim 70 miljoen passagiers per jaar de drukste luchthaven van Europa. De luchthaven kampt al enige jaren met capaciteitsproblemen. Experts stellen dat, om verdere groei mogelijk te maken, het aantal start- en landingsbanen verdubbeld moeten worden van 2 naar 4, maar daar is bijna geen ruimte voor. Op dit moment buigt een parlementaire commissie zich over de toekomst van luchthaven Heathrow.

Afgelopen week is de Londense luchthaven nog anderhalf uur gesloten wegens een vliegtuigbrand. Er zaten geen passagiers in het vliegtuig van Ethiopian Airlines toen de brand uitbrak.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder