Jonge toerist huurt cabrio, 50+ gaat voor comfort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cabrio favoriet bij autohuurMet het huren van een auto voor de vakantie laten Nederlanders goed zien wie ze zijn, of willen zijn. Een op de vijf jongeren (onder de 35 jaar) kiest bij voorkeur een cabrio, terwijl een op de vier ouderen (50+) het liefst een wagen uit de comfortklasse huurt. De cijfers zijn ontleend aan een onderzoek van Team Vier, gedaan in opdracht van autoverhuurbemiddelaar Sunny Cars. De ondervraagde personen zijn automobilisten, die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren.


Op het gebied van luxe lopen de gevoelens van jong en oud eveneens uiteen. Ook als geld geen enkele rol speelt, kiest slechts een op de zeven ouderen (14 procent) een wagen uit dit segment. Jongeren blijken op dit gebied gevoeliger: een op de drie (29 procent) wil tijdens de vakantie in een luxe wagen rondrijden.

Van klein naar groot

Normaal gesproken let 50 procent van de Nederlandse automobilisten echt op de kleintjes en huurt een kleine auto op vakantie. Als geld geen rol speelt, wordt de kleine auto door 34 procent van de Nederlanders huurders acuut omgeruild voor een luxere auto. De oudere generatie is hier vrij bescheiden in;  26 procent kiest voor een auto uit de comfort klasse, terwijl 29 procent van de jongeren het ervan neemt en kiest voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is de droomhuurauto onder jongeren (21 procent), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35- tot 49-jarigen (18 procent).

Spanje het populairst

Waar gebruikt men de huurauto uiteindelijk het liefst? Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door Spanje. Buurland Portugal komt op een mooie tweede plaats en wordt door 15 procent van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming. En dat er niet stilgezeten wordt tijdens de vakantie blijkt wel uit de 870 km die gemiddeld door de Nederlandse automobilist wordt gereden. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lissabon).

Cabrio, luxe of comfort? Boek je favoriete huurauto bij Sunny Cars!

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder