Jonge toerist huurt cabrio, 50+ gaat voor comfort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cabrio favoriet bij autohuurMet het huren van een auto voor de vakantie laten Nederlanders goed zien wie ze zijn, of willen zijn. Een op de vijf jongeren (onder de 35 jaar) kiest bij voorkeur een cabrio, terwijl een op de vier ouderen (50+) het liefst een wagen uit de comfortklasse huurt. De cijfers zijn ontleend aan een onderzoek van Team Vier, gedaan in opdracht van autoverhuurbemiddelaar Sunny Cars. De ondervraagde personen zijn automobilisten, die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren.


Op het gebied van luxe lopen de gevoelens van jong en oud eveneens uiteen. Ook als geld geen enkele rol speelt, kiest slechts een op de zeven ouderen (14 procent) een wagen uit dit segment. Jongeren blijken op dit gebied gevoeliger: een op de drie (29 procent) wil tijdens de vakantie in een luxe wagen rondrijden.

Van klein naar groot

Normaal gesproken let 50 procent van de Nederlandse automobilisten echt op de kleintjes en huurt een kleine auto op vakantie. Als geld geen rol speelt, wordt de kleine auto door 34 procent van de Nederlanders huurders acuut omgeruild voor een luxere auto. De oudere generatie is hier vrij bescheiden in;  26 procent kiest voor een auto uit de comfort klasse, terwijl 29 procent van de jongeren het ervan neemt en kiest voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is de droomhuurauto onder jongeren (21 procent), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35- tot 49-jarigen (18 procent).

Spanje het populairst

Waar gebruikt men de huurauto uiteindelijk het liefst? Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door Spanje. Buurland Portugal komt op een mooie tweede plaats en wordt door 15 procent van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming. En dat er niet stilgezeten wordt tijdens de vakantie blijkt wel uit de 870 km die gemiddeld door de Nederlandse automobilist wordt gereden. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lissabon).

Cabrio, luxe of comfort? Boek je favoriete huurauto bij Sunny Cars!

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder