Jonge toerist huurt cabrio, 50+ gaat voor comfort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cabrio favoriet bij autohuurMet het huren van een auto voor de vakantie laten Nederlanders goed zien wie ze zijn, of willen zijn. Een op de vijf jongeren (onder de 35 jaar) kiest bij voorkeur een cabrio, terwijl een op de vier ouderen (50+) het liefst een wagen uit de comfortklasse huurt. De cijfers zijn ontleend aan een onderzoek van Team Vier, gedaan in opdracht van autoverhuurbemiddelaar Sunny Cars. De ondervraagde personen zijn automobilisten, die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren.


Op het gebied van luxe lopen de gevoelens van jong en oud eveneens uiteen. Ook als geld geen enkele rol speelt, kiest slechts een op de zeven ouderen (14 procent) een wagen uit dit segment. Jongeren blijken op dit gebied gevoeliger: een op de drie (29 procent) wil tijdens de vakantie in een luxe wagen rondrijden.

Van klein naar groot

Normaal gesproken let 50 procent van de Nederlandse automobilisten echt op de kleintjes en huurt een kleine auto op vakantie. Als geld geen rol speelt, wordt de kleine auto door 34 procent van de Nederlanders huurders acuut omgeruild voor een luxere auto. De oudere generatie is hier vrij bescheiden in;  26 procent kiest voor een auto uit de comfort klasse, terwijl 29 procent van de jongeren het ervan neemt en kiest voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is de droomhuurauto onder jongeren (21 procent), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35- tot 49-jarigen (18 procent).

Spanje het populairst

Waar gebruikt men de huurauto uiteindelijk het liefst? Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door Spanje. Buurland Portugal komt op een mooie tweede plaats en wordt door 15 procent van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming. En dat er niet stilgezeten wordt tijdens de vakantie blijkt wel uit de 870 km die gemiddeld door de Nederlandse automobilist wordt gereden. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lissabon).

Cabrio, luxe of comfort? Boek je favoriete huurauto bij Sunny Cars!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder