Jonge toerist huurt cabrio, 50+ gaat voor comfort

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cabrio favoriet bij autohuurMet het huren van een auto voor de vakantie laten Nederlanders goed zien wie ze zijn, of willen zijn. Een op de vijf jongeren (onder de 35 jaar) kiest bij voorkeur een cabrio, terwijl een op de vier ouderen (50+) het liefst een wagen uit de comfortklasse huurt. De cijfers zijn ontleend aan een onderzoek van Team Vier, gedaan in opdracht van autoverhuurbemiddelaar Sunny Cars. De ondervraagde personen zijn automobilisten, die voorafgaand aan hun vakantie een auto huren.


Op het gebied van luxe lopen de gevoelens van jong en oud eveneens uiteen. Ook als geld geen enkele rol speelt, kiest slechts een op de zeven ouderen (14 procent) een wagen uit dit segment. Jongeren blijken op dit gebied gevoeliger: een op de drie (29 procent) wil tijdens de vakantie in een luxe wagen rondrijden.

Van klein naar groot

Normaal gesproken let 50 procent van de Nederlandse automobilisten echt op de kleintjes en huurt een kleine auto op vakantie. Als geld geen rol speelt, wordt de kleine auto door 34 procent van de Nederlanders huurders acuut omgeruild voor een luxere auto. De oudere generatie is hier vrij bescheiden in;  26 procent kiest voor een auto uit de comfort klasse, terwijl 29 procent van de jongeren het ervan neemt en kiest voor een auto uit de luxe klasse. Een snelle cabrio is de droomhuurauto onder jongeren (21 procent), terwijl de SUV of Jeep één van de favorieten is onder de 35- tot 49-jarigen (18 procent).

Spanje het populairst

Waar gebruikt men de huurauto uiteindelijk het liefst? Bijna een kwart van de Nederlandse automobilisten toert graag met zijn huurauto door Spanje. Buurland Portugal komt op een mooie tweede plaats en wordt door 15 procent van automobilisten verkozen als favoriete autovakantiebestemming. En dat er niet stilgezeten wordt tijdens de vakantie blijkt wel uit de 870 km die gemiddeld door de Nederlandse automobilist wordt gereden. Dit staat gelijk aan een roadtrip van de oostkust van Spanje (Valencia) naar de westkust van Portugal (Lissabon).

Cabrio, luxe of comfort? Boek je favoriete huurauto bij Sunny Cars!

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder