Ernst wordt spel in Parque EcoAlberto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EcoALberto
EcoAlberto
Net boven Mexico City, op ruim 1000 kilometer van de echte grens tussen Mexico en de VS, kunnen bezoekers van Parque EcoAlberto nu aan den lijve ondervinden hoe het voelt om illegaal de oversteek tussen Mexico en de VS te maken. In de nieuwste attractie doe je 4 uur lang een poging om de grens over te steken: inclusief sirenes, honden die je spoor ruiken en het geschreeuw van grenswachten die proberen je te pakken. Ernst wordt spel. Maar wel met een bedoeling.

Het is een van de avonturen die je in het park kunt beleven, maar met dit spel wil het park, dat deel uitmaakt van Otomi in Hilalgo, naar eigen zeggen mensen, en dan in het bijzonder scholieren, afraden om op die manier de gevaarlijke overtocht in het echt te ondernemen. Het park maakt deel uit van de inheemse Otomi. Met de nachtelijke 'escape experience' ga je door dwars door het park, door rivieren, over heuvels en dalen en door bossen en volgt zo het pad dat Mexicanen volgen op weg naar hun illegale oversteek naar de Verenigde Staten. Na 4 uur komt er een eind aan het spel. Maar de echte oversteek is een erg gevaarlijke onderneming waarbij heel wat mensen omkomen, vooral door hitte, dorst en honger.
De meesten doden vallen dan ook in Arizona, waar men de oversteek moet maken dwars door de droge en hete Sonorawoestijn. Maar liefst 472 mensen verloren hier in 2005 het leven. In totaal zijn er volgens de Amerikaanse overheid sinds 1994 3900 migranten omgekomen. De Mexicaanse schattingen gaan uit van 5600.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder