Ernst wordt spel in Parque EcoAlberto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EcoALberto
EcoAlberto
Net boven Mexico City, op ruim 1000 kilometer van de echte grens tussen Mexico en de VS, kunnen bezoekers van Parque EcoAlberto nu aan den lijve ondervinden hoe het voelt om illegaal de oversteek tussen Mexico en de VS te maken. In de nieuwste attractie doe je 4 uur lang een poging om de grens over te steken: inclusief sirenes, honden die je spoor ruiken en het geschreeuw van grenswachten die proberen je te pakken. Ernst wordt spel. Maar wel met een bedoeling.

Het is een van de avonturen die je in het park kunt beleven, maar met dit spel wil het park, dat deel uitmaakt van Otomi in Hilalgo, naar eigen zeggen mensen, en dan in het bijzonder scholieren, afraden om op die manier de gevaarlijke overtocht in het echt te ondernemen. Het park maakt deel uit van de inheemse Otomi. Met de nachtelijke 'escape experience' ga je door dwars door het park, door rivieren, over heuvels en dalen en door bossen en volgt zo het pad dat Mexicanen volgen op weg naar hun illegale oversteek naar de Verenigde Staten. Na 4 uur komt er een eind aan het spel. Maar de echte oversteek is een erg gevaarlijke onderneming waarbij heel wat mensen omkomen, vooral door hitte, dorst en honger.
De meesten doden vallen dan ook in Arizona, waar men de oversteek moet maken dwars door de droge en hete Sonorawoestijn. Maar liefst 472 mensen verloren hier in 2005 het leven. In totaal zijn er volgens de Amerikaanse overheid sinds 1994 3900 migranten omgekomen. De Mexicaanse schattingen gaan uit van 5600.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder