Ernst wordt spel in Parque EcoAlberto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EcoALberto
EcoAlberto
Net boven Mexico City, op ruim 1000 kilometer van de echte grens tussen Mexico en de VS, kunnen bezoekers van Parque EcoAlberto nu aan den lijve ondervinden hoe het voelt om illegaal de oversteek tussen Mexico en de VS te maken. In de nieuwste attractie doe je 4 uur lang een poging om de grens over te steken: inclusief sirenes, honden die je spoor ruiken en het geschreeuw van grenswachten die proberen je te pakken. Ernst wordt spel. Maar wel met een bedoeling.

Het is een van de avonturen die je in het park kunt beleven, maar met dit spel wil het park, dat deel uitmaakt van Otomi in Hilalgo, naar eigen zeggen mensen, en dan in het bijzonder scholieren, afraden om op die manier de gevaarlijke overtocht in het echt te ondernemen. Het park maakt deel uit van de inheemse Otomi. Met de nachtelijke 'escape experience' ga je door dwars door het park, door rivieren, over heuvels en dalen en door bossen en volgt zo het pad dat Mexicanen volgen op weg naar hun illegale oversteek naar de Verenigde Staten. Na 4 uur komt er een eind aan het spel. Maar de echte oversteek is een erg gevaarlijke onderneming waarbij heel wat mensen omkomen, vooral door hitte, dorst en honger.
De meesten doden vallen dan ook in Arizona, waar men de oversteek moet maken dwars door de droge en hete Sonorawoestijn. Maar liefst 472 mensen verloren hier in 2005 het leven. In totaal zijn er volgens de Amerikaanse overheid sinds 1994 3900 migranten omgekomen. De Mexicaanse schattingen gaan uit van 5600.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder