Ernst wordt spel in Parque EcoAlberto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EcoALberto
EcoAlberto
Net boven Mexico City, op ruim 1000 kilometer van de echte grens tussen Mexico en de VS, kunnen bezoekers van Parque EcoAlberto nu aan den lijve ondervinden hoe het voelt om illegaal de oversteek tussen Mexico en de VS te maken. In de nieuwste attractie doe je 4 uur lang een poging om de grens over te steken: inclusief sirenes, honden die je spoor ruiken en het geschreeuw van grenswachten die proberen je te pakken. Ernst wordt spel. Maar wel met een bedoeling.

Het is een van de avonturen die je in het park kunt beleven, maar met dit spel wil het park, dat deel uitmaakt van Otomi in Hilalgo, naar eigen zeggen mensen, en dan in het bijzonder scholieren, afraden om op die manier de gevaarlijke overtocht in het echt te ondernemen. Het park maakt deel uit van de inheemse Otomi. Met de nachtelijke 'escape experience' ga je door dwars door het park, door rivieren, over heuvels en dalen en door bossen en volgt zo het pad dat Mexicanen volgen op weg naar hun illegale oversteek naar de Verenigde Staten. Na 4 uur komt er een eind aan het spel. Maar de echte oversteek is een erg gevaarlijke onderneming waarbij heel wat mensen omkomen, vooral door hitte, dorst en honger.
De meesten doden vallen dan ook in Arizona, waar men de oversteek moet maken dwars door de droge en hete Sonorawoestijn. Maar liefst 472 mensen verloren hier in 2005 het leven. In totaal zijn er volgens de Amerikaanse overheid sinds 1994 3900 migranten omgekomen. De Mexicaanse schattingen gaan uit van 5600.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder