Ernst wordt spel in Parque EcoAlberto

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

EcoALberto
EcoAlberto
Net boven Mexico City, op ruim 1000 kilometer van de echte grens tussen Mexico en de VS, kunnen bezoekers van Parque EcoAlberto nu aan den lijve ondervinden hoe het voelt om illegaal de oversteek tussen Mexico en de VS te maken. In de nieuwste attractie doe je 4 uur lang een poging om de grens over te steken: inclusief sirenes, honden die je spoor ruiken en het geschreeuw van grenswachten die proberen je te pakken. Ernst wordt spel. Maar wel met een bedoeling.

Het is een van de avonturen die je in het park kunt beleven, maar met dit spel wil het park, dat deel uitmaakt van Otomi in Hilalgo, naar eigen zeggen mensen, en dan in het bijzonder scholieren, afraden om op die manier de gevaarlijke overtocht in het echt te ondernemen. Het park maakt deel uit van de inheemse Otomi. Met de nachtelijke 'escape experience' ga je door dwars door het park, door rivieren, over heuvels en dalen en door bossen en volgt zo het pad dat Mexicanen volgen op weg naar hun illegale oversteek naar de Verenigde Staten. Na 4 uur komt er een eind aan het spel. Maar de echte oversteek is een erg gevaarlijke onderneming waarbij heel wat mensen omkomen, vooral door hitte, dorst en honger.
De meesten doden vallen dan ook in Arizona, waar men de oversteek moet maken dwars door de droge en hete Sonorawoestijn. Maar liefst 472 mensen verloren hier in 2005 het leven. In totaal zijn er volgens de Amerikaanse overheid sinds 1994 3900 migranten omgekomen. De Mexicaanse schattingen gaan uit van 5600.

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder