Zuidwesten van VS zucht onder extreme hitte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hittegolf VSHet zuidwesten van de Verenigde Staten zucht onder een extreme hittegolf. In de staten Californië, Nevada en Arizona werden afgelopen weekeinde temperaturen van meer 40 graden Celcius bereikt. In Death Valley werd gisteren zelfs een temperatuur van 54 graden gemeten, de hoogste sinds 1913 toen de thermometer 56,66 graden aanwees.

 

Koelcentra opgezet

Tientallen mensen zijn behandeld voor uitputting en uitdroging als gevolg van de zinderende hitte in de regio. Lokale autoriteiten hebben een soort koelcentra met airconditioning opgezet in Californië, Nevada en Arizona. In Las Vegas overleed een man in zijn huis, dat niet was voorzien van airco.
De hitte was gisteren op sommige plekken gisteren zo verzengend dat rangers bij Lake Mead in Nevada mensen ervan probeerden te overtuigen vooral niet te gaan wandelen, schrijft persbureau AP. Op sommige plaatsen in de westelijke staten is het asfalt zo heet dat mensen brandwonden kunnen oplopen. De verwachting is dat de extreme temperaturen nog een aantal dagen aanhouden.

Brandweerlieden omgekomen

In Arizona leidde het extreme weer tot een tragedie. Bij het bestrijden van een bosbrand zijn vannacht 19 brandweerlieden om het leven gekomen. Ze werden bij het plaatsje Yarnell ingesloten door de vlammen, 22 collega’s konden op tijd vluchten, maar liepen verwondingen op. Het vuur woedde sinds vrijdag na blikseminslag, maar werd gevoed door de sterke wind en de hitte.

 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder