Zuidwesten van VS zucht onder extreme hitte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hittegolf VSHet zuidwesten van de Verenigde Staten zucht onder een extreme hittegolf. In de staten Californië, Nevada en Arizona werden afgelopen weekeinde temperaturen van meer 40 graden Celcius bereikt. In Death Valley werd gisteren zelfs een temperatuur van 54 graden gemeten, de hoogste sinds 1913 toen de thermometer 56,66 graden aanwees.

 

Koelcentra opgezet

Tientallen mensen zijn behandeld voor uitputting en uitdroging als gevolg van de zinderende hitte in de regio. Lokale autoriteiten hebben een soort koelcentra met airconditioning opgezet in Californië, Nevada en Arizona. In Las Vegas overleed een man in zijn huis, dat niet was voorzien van airco.
De hitte was gisteren op sommige plekken gisteren zo verzengend dat rangers bij Lake Mead in Nevada mensen ervan probeerden te overtuigen vooral niet te gaan wandelen, schrijft persbureau AP. Op sommige plaatsen in de westelijke staten is het asfalt zo heet dat mensen brandwonden kunnen oplopen. De verwachting is dat de extreme temperaturen nog een aantal dagen aanhouden.

Brandweerlieden omgekomen

In Arizona leidde het extreme weer tot een tragedie. Bij het bestrijden van een bosbrand zijn vannacht 19 brandweerlieden om het leven gekomen. Ze werden bij het plaatsje Yarnell ingesloten door de vlammen, 22 collega’s konden op tijd vluchten, maar liepen verwondingen op. Het vuur woedde sinds vrijdag na blikseminslag, maar werd gevoed door de sterke wind en de hitte.

 

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder