Zuidwesten van VS zucht onder extreme hitte

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hittegolf VSHet zuidwesten van de Verenigde Staten zucht onder een extreme hittegolf. In de staten Californië, Nevada en Arizona werden afgelopen weekeinde temperaturen van meer 40 graden Celcius bereikt. In Death Valley werd gisteren zelfs een temperatuur van 54 graden gemeten, de hoogste sinds 1913 toen de thermometer 56,66 graden aanwees.

 

Koelcentra opgezet

Tientallen mensen zijn behandeld voor uitputting en uitdroging als gevolg van de zinderende hitte in de regio. Lokale autoriteiten hebben een soort koelcentra met airconditioning opgezet in Californië, Nevada en Arizona. In Las Vegas overleed een man in zijn huis, dat niet was voorzien van airco.
De hitte was gisteren op sommige plekken gisteren zo verzengend dat rangers bij Lake Mead in Nevada mensen ervan probeerden te overtuigen vooral niet te gaan wandelen, schrijft persbureau AP. Op sommige plaatsen in de westelijke staten is het asfalt zo heet dat mensen brandwonden kunnen oplopen. De verwachting is dat de extreme temperaturen nog een aantal dagen aanhouden.

Brandweerlieden omgekomen

In Arizona leidde het extreme weer tot een tragedie. Bij het bestrijden van een bosbrand zijn vannacht 19 brandweerlieden om het leven gekomen. Ze werden bij het plaatsje Yarnell ingesloten door de vlammen, 22 collega’s konden op tijd vluchten, maar liepen verwondingen op. Het vuur woedde sinds vrijdag na blikseminslag, maar werd gevoed door de sterke wind en de hitte.

 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder